Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

3 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ. (απο τον Φεβρουάριο του 2014 ως σήμερα )

ΧΥΤΑ 12-2-2014

  
ΧΥΤΑ 13-10-2014
ΧΥΤΑ 24-11-2015


Επειδή πολλοί φίλοι ζήτησαν να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες του ίδιου χώρου τραβηγμένες σε διαφορετικό χρόνο για να μπορεί να γίνει σύγκριση, κάναμε μια προσπάθεια να βρούμε 3 από τις πιο χαρακτηριστικές και τις δημοσιεύουμε.
Η αλήθεια είναι πως η φωτογραφία ξεγελάει και δεν μπορεί να αποτυπωθεί το πραγματικό μέγεθος του έργου.  Στο διάστημα αυτό,   στον χώρο έχουν πέσει πάνω από 3.000.000 τόνοι απορρίμματα συν τα χώματα που χρειάστηκαν για την χωματοκάλυψη.
antilogos.15

ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) .



 Βρεθήκαμε στην κοιλιά του τέρατος  του ΧΥΤΑ της Φυλής για να δούμε και να εκτιμήσουμε από «τα μέσα» την κατάσταση.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τοξική βόμβα στη Φυλή



Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας


Ένα από τα χειρότερα εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος συντελείται εδώ και χρόνια στη θέση Κιάφα Κουρίλιτ του δήμου Φυλής.

Κρήτη: Παρουσίαση συστήματος παραγωγής και αξιοποίησης ξυλώδους βιομάζας


Ο Δήμος Φαιστού σας προσκαλεί στην παρουσίαση του έργου «Ανάπτυξη Συστήματος Παραγωγής και Αξιοποίησης Ξυλώδους Βιομάζας για τη θέρμανση Δημοτικών Κτηρίων» με Ακρωνύμιο «BIOMASS» που θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 14:30 μ.μ.

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ; (σκέψεις με αφορμή το άρθρο του Τάσου Κεφαλά).



Τελικά οι πολέμιοι της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι μόνο τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα.
Αν θέλουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους,  θα πρέπει να μιλήσουμε και για τις δημοτικές αρχές σαν της Φυλής που κάνουν την πάπια για να μην χάσουν τα αντισταθμιστικά , αλλά και τους άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες από την ανατολική Αττική που έχουν βολευτεί τόσα χρόνια με το να στέλνουν τα σκουπίδια τους  στους ΧΑΔΑ και  στην Φυλή.
Σ.Σ Το δημοτικό συμβούλιο της Φυλής δεν συζήτησε καν το νέο ΠΕΣΔΑ λες και δεν τους αφορά το ζήτημα !

Διαχείριση των απορριμμάτων: η απογύμνωση των συμφερόντων! Του Τάσου Παπαζαχαρία*


Αυτόκλητοι «πλασιέ» της καύσης και οι αθλιότητές τους του Τάσου Κεφαλά (εξαιρετικό κείμενο)

Τα τοπικά σχέδια διαχείρισης αποβλήτων (ΤΣΔΑ) ήταν και είναι μια κινηματική απαίτηση, που υιοθετήθηκε από το νέο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Οι δήμοι, υποχρεωτικά πλέον, έχουν αρχίσει να τα εκπονούν και σιγά-σιγά και πολύ δειλά τα υλοποιούν.
Στην πράξη αποδεικνύεται μια σύνθετη, επίπονη και αντιφατική διαδικασία. Πολλοί δήμοι και οι υπηρεσίες τους είναι παντελώς ανυποψίαστοι για λογικές αποκεντρωμένης διαχείρισης, με έμφαση στην προδιαλογή των υλικών, μέσω δημοτικών υποδομών. Οπότε, η απαίτηση για ΤΣΔ τους ήρθε «ουρανοκατέβατη» και προσπαθούν να προσαρμοστούν. Άλλοι κωλυσιεργούν συνειδητά, οδηγούμενοι από τις δικές τους «ευκολίες» και προκαταλήψεις και σε πολλές περιπτώσεις πιεζόμενοι από ομάδες «ανησυχούντων» πολιτών -συμπεριλαμβανομένων και αριστερών και οικολόγων- που χαρακτηρίζουν χωματερές ακόμη και ήπιες δημοτικές υποδομές ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Συγκροτήθηκε το νεο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ)


το νέο Δ.Σ του ΕΟΑΝ είναι το εξής:
1. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται ο Δημήτρης Πολιτόπουλος του Φωκίωνα (ΑΔΤ ΑΗ 125194) Αρχιτέκτονας Μηχανικός, με αναπληρωτή τον Μπούρα Αργύρη του Κίμωνα (AΔΤ ΑΒ 695751 ) Οικονομολόγο, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.)

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Δημοσιεύτηκε στη "Διαύγεια" η απόφαση του ΠΣ για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ.

ΣΧΟΛΙΟ antilogos.15 : Επειδή θεωρητικά και τυπικά η διαβούλευση για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ συνεχίζεται,  καλό είναι να διαβαστεί η απόφαση του Π.Σ η οποία βέβαια είναι 1.300 σελίδες..
To Π.Σ θα ξανασυζητήσει το ΠΕΣΔΑ  αφού εξεταστούν οι προτάσεις - παρατηρήσεις , ενσωματωθούν τα τοπικά σχέδια και κατατεθούν οι προτάσεις της περιφέρειας για την χωροθέτηση των ΧΥΤΥ , των ΜΕΑ κλπ. Αναμένουμε ..
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%96%CE%99%CE%997%CE%9B7-42%CE%A1

Για την επανίδρυση του αυτόνομου εργατικού κινήματος. Του Σταμάτη Θεοδωρόπουλου*

Η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στο εργατικό κίνημα πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής φυσιογνωμίας και της οργανωτικής δομής του κόμματος. Αυτό είναι αυτονόητο για ένα μαζικό κόμμα της Αριστεράς, πλην όμως δεν θα συμβεί αυτόματα. Οι οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τις παθογένειες του εργατικού συνδικαλισμού στην πατρίδα μας και ταυτόχρονα με τις υποκειμενικές τους αδυναμίες.

Μας τρολάρει η Ε.Ε του ΜΕΤΑ ..



Όταν η Ε.Ε του ΜΕΤΑ λέει πως :  «Δεν μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται το ΜΕΤΑ σαν όχημα ή σαν ομπρέλα, από άτομα που δεν έχουν σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα ή από κομματικούς μηχανισμούς, με στόχο τη δημόσια έκφρασή τους, όπως έγινε με την απεργία της 12ης Νοεμβρίου με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Πάτρας, αλλά και αλλού» , ή μας δουλεύει,  ή βλέπει στον καθρέπτη.
Το ΜΕΤΑ μεταλλάσσεται  ταχύτατα  σε υβρίδιο των συσπειρώσεων και  του ΠΑΜΕ και όποιος διαφωνεί με αυτήν την μετάλλαξη,  χαρακτηρίζεται κυβερνητικός συνδικαλιστής  και οπαδός των μνημονίων.
Υπ΄ αυτές τις συνθήκες και με αυτές τις λογικές,   οι εκκλήσεις για ενότητα καθώς και η επίκληση του κανονισμού λειτουργίας (sic)   μοιάζουν με χοντροκομμένο καλαμπούρι.
Θωμάς Μπιζάς .
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΕΔΩ.

ας εξηγήσουμε και τι σημαίνει τρολάρισμα για να μην παρεξηγηθούμε.
Στη γλώσσα του Διαδικτύου η λέξη τρολ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, mailing list, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες[1] ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες[2]. Η συμπεριφορά αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από αμφιλεγόμενη διαμάχη των υπολοίπων περί του σκοπού του.



Τα παράπονά τους στο Γ.Γ. του κομμουνιστικού κόμματος! αυτά τα δημοτικά τέλη τι χρώμα έχουν;

Επιστολή 571 Πατρινών στον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για την αύξηση των Δημοτικών Τελών  Για επιχειρήσεις και σπίτια των πρώην δήμων Μεσσάτιδος και Ρίου

Επιστολή 571 Πατρινών στο Δημήτρη Κουτσούμπα για την αύξηση των Δημοτικών Τελών


Ανοικτή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα απέστειλαν 571 κάτοικοι των πρώην Δήμων Μεσσάτιδος και Ρίου. Με την συγκεκριμένη επιστολή, επί της ουσίας, οι Πατρινοί διαμαρτύρονται για την απόφαση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη (στελέχους του ΚΚΕ) ν' αυξήσει τα δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις και τις κατοικίες των παραπών περιοχών. 

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ Ο ΘΕΜΗΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ.

Η ΦΩΤΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΔΚΝΑ ΤΟ 2012 
ΣΧΟΛΙΟ: με τον Θέμη τον Μπαλασόπουλο είχαμε δεδομένες συνδικαλιστικές και πολιτικές διαφορές αλλά και πολλούς κοινούς αγώνες ιδιαίτερα για τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και όχι μόνο. Η συνεργασία μας δεν περιορίστηκε στις ανακοινώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ .

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

"ΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΦΙΚΤΗ" Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ.


Ως «νομικά ανέφικτη» χαρακτηρίστηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου η δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

ΣΥΡΙΖΑ: «STOP στη Βία Κατά των Γυναικών»

«STOP στη Βία Κατά των Γυναικών», ήταν το μήνυμα που έστειλαν το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/ Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτίνες του κόμματος, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν στο Σύνταγμα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Συγκεντρωτική διαχείριση απορριμμάτων και ΣΔΙΤ του Τάσου Κεφαλά *

 

Σκουπίδια

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΟΜΗΡΙΑ .


Εργασιακή ομηρία Το μήνυμα της έρευνας προς την κυβέρνηση είναι σαφές: αν δεν αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, μαζί με την άλλη μεγάλη καταιγίδα της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, και γενικώς αν δεν χτυπήσει αποτελεσματικά την... παραδοσιακή ελληνική παραοικονομία, θα αποτύχει πολύ γρήγορα.

Μιχάλης Κατσαρός : ένας προφήτης- επαναστάτης- ποιητής







Ο Μιχάλης Κατσαρός υπήρξε ασυμβίβαστος και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αντιστάθηκε στο βόλεμα, το οποίο πολέμησε και με την ποίησή του.
 Στην αρχή τα ποιήματά του κέρδισαν τον έπαινο  των αριστερών.
Μέχρι που εξέδοσε το " Κατά Σαδδουκαίων".
Ήταν από τους πρώτους που κατάλαβαν τις σταλινικές διαστρεβλώσεις της αριστεράς και με ποιητικό τρόπο κατέθεσε τις προσωπικές του  απόψεις του μέσα στη τις συλλογή αυτή.
Αυτό ήτανε. Η κομματική ιεραρχία τον έθαψε 20 χρόνια. Και βρέθηκε κυνηγημένος και από το κράτος και απομονωμένος από την αριστερά.
Ο Μιχάλης Κατσαρός ήταν ένας  προφήτης- επαναστάτης- ποιητής   που έδινε στους απογοητευμένους από το χάλι του Σταλινισμού, ελπίδα.
Πέθανε το 1998.


δημοσιεύω ένα από τα πιο αγαπημένα μου ποιήματα του:

ΟΡΙΑΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΑΛΛΑ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΕΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

προσέξτε τους μεγάλους όγκους των πράσινων κλαδεμάτων και του "κακού" κόμποστ αριστερά στην φωτό που θάβονται

Μεγάλες ποσότητες κλαδεμάτων εξακολουθούν να θάβονται σαν  σύμμικτα απορρίμματα στον περιορισμένο χώρο του ΧΥΤΑ της Φυλής. Οι δήμοι της Αττικής στην μεγάλη τους πλειοψηφία εξακολουθούν να στέλνουν μεγάλες ποσότητες πράσινων κλαδεμάτων στον ΧΥΤΑ παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες. Δεν τους ενδιαφέρει αν πετάνε άπειρα χρήματα για να μεταφέρουν χρήσιμα υλικά όπως τα κλαδέματα στον ΧΥΤΑ για ταφή. Δεν τους απασχολούν τα  έξοδα μεταφοράς , τα  μεροκάματα, οι φθορές , οι συνδρομές  τα  αντισταθμιστικά και ένα σωρό άλλα.  Μιλάμε για πραγματική κατασπατάληση χρημάτων και φυσικών πόρων. Στην πραγματικότητα  μιλάμε για μεγάλη  γαϊδουριά. 
αυτές οι δυο βαθμίδες απέμειναν στην Α΄Φάση .
 
Η  Α΄ Φάση έχει πλέον ελάχιστους μήνες «ζωή». Εκτός από την Β΄  Φάση που θα ξεκινήσει το νέο έτος και θα κρατήσει 2 έως 3 χρόνια , επείγει πλέον να χωροθετηθουν και να κατασκευαστούν άμεσα οι νέοι ΧΥΤΥ στην Αττική.
Η κατάσταση είναι απολύτως οριακή. Η  ΠΟΕ –ΟΤΑ έχει επισημάνει από καιρό τον σοβαρό κίνδυνο της «κρίσης των σκουπιδιών»  στην Αττική και έχει καλέσει όλους του υπεύθυνους,  (Κυβέρνηση , Περιφέρεια , ΕΔΣΝΑ , Δήμους)  να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά.
Θ.Μ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Τα περιστέρια μπορούν να «διαγνώσουν» τον καρκίνο όπως οι ειδικοί

Είναι γνωστό ότι τα περιστέρια έχουν θαυμάσια όραση, ίσως καλύτερη και από την ανθρώπινη (μπορούν, άλλωστε, να ξεχωρίσουν έναν πίνακα του Πικάσο από έναν του Μονέ), αλλά ότι θα κάνουν διάγνωση του καρκίνου του μαστού τόσο καλά όσο οι γιατροί, αυτό ξεπερνά κάθε φαντασία.
Κι όμως, τα περιστέρια μπορούν να διακρίνουν μια μαστογραφία ή βιοψία με όγκους, από μια χωρίς καρκίνο.
Και όμως, επιστήμονες στις ΗΠΑ, μετά από μια σειρά πρωτότυπων πειραμάτων, ανακάλυψαν ακριβώς αυτό: Ένα περιστέρι είναι σε θέση να διακρίνει μια μαστογραφία ή μία βιοψία με όγκους, από μια χωρίς καρκίνο, σχεδόν τόσο καλά όσο και ειδικοί.

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος το 2050 η απαγόρευση της χρήσης ορυκτών καυσίμων

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι θα πρέπει να τεθεί ο στόχος της πλήρους απαγόρευσης της χρήσης ορυκτών καυσίμων με ορίζοντα το 2050 περιγράφοντας σαφείς και μετρήσιμους ενδιάμεσους στόχους σε ασνακοίνωσή του με αφορμή τη Διάσκεψη του Παρισιού (COP21) για την κλιματική αλλαγή.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ν. ΣΑΡΑΝΤΗ


Αγαπητοί συμπολίτες,
Η υπομονή μας για την εκτέλεση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων από την πολιτεία στον Δήμο μας έχει εξαντληθεί. Χρόνια διεκδικούμε αυτό που αυτονόητα δικαιούμαστε. Την αποτελεσματική προστασία ώστε να μην αγωνιούμε κάθε φορά που βρέχει, να μην μετράμε σε κάθε δυνατή νεροποντή καταστροφές ή δυστυχώς ακόμη και θύματα.

Βερναρδάκης: Προχωράμε σε προσλήψεις και όχι απολύσεις στο Δημόσιο – Τι θα κάνω με αξιολόγηση, ηλεκτρονικά ΚΕΠ

Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα «ένα συντεταγμένο πρόγραμμα προσλήψεων στο Δημόσιο», με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, επισήμανε ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στο CNN Greece.

Ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος νέος γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ( ο Ιάσονας έχει τις ολόθερμες ευχές και την υποστήριξή μας)




Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση της Πολιτικής Απόφασης και την εκλογή των μελών του Κεντρικού Συμβουλίου. Νέος Γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ομόφωνα από το όργανο ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος.
Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου είναι:

Aποσύρει την εμπιστοσύνη του από τη Μαίρη Διακολιού, o ΣΥΡΙΖΑ Aμαρουσίου

Με αυτήν την ανακοίνωση προς τους πολίτες του Αμαρουσίου ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει δημόσια πως αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τη δημοτική σύμβουλο Μαίρη Διακολιού, κρίνοντας πως η δημόσια παρουσία της δεν συνάδει με τις πολιτικές αρχές και αξίες του κόμματός μας και της Αριστεράς εν γένει.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα επιλέγουν για τους οικείους τους την αποτέφρωση . της ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ


"Για το θέμα μιλούν στην "Α" οι δήμαρχοι Αθηναίων Γ. Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης "
 



Από τα βάθη των αιώνων έρχεται το έθιμο της αποτέφρωσης νεκρών, το οποίο παραμένει σε πολλές χώρες του κόσμου συνδεδεμένο όχι απαραίτητα με τη θρησκεία, αλλά με τις παραδόσεις των λαών. Με την επικράτηση του Χριστιανισμού το έθιμο υποχώρησε.

21-29 Νοεμβρίου 2015: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη μείωση των αποβλήτων | European Week for waste reduction

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece έχουν επεξεργαστεί γενικές θέσεις για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων. Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα μείωσης των αποβλήτων επαναλαμβάνουν τις βασικές τους θέσεις σε τίτλους: 

είναι μόνο οικονομικό το πρόβλημα των δήμων; Του Λευτέρη Μαγιάκη *



magiakis_lefteris_newΣυγκαλείται την Πέμπτη 26 Νοέμβρη στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Αττικής με θέμα «Τα οικονομικά προβλήματα των ΟΤΑ».

Έχει επανειλημμένα γραφεί πως οι πολιτικές λιτότητας των τελευταίων ετών έπληξαν καίρια τα οικονομικά των ΟΤΑ. Οι μειώσεις στις κρατικές επιχορηγήσεις για λειτουργικά έξοδα (ΚΑΠ) ξεπέρασαν το 60%, ενώ  οι περικοπές από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΣΑΤΑ) ξεπέρασαν το 80%.

Γιάννης Μπαλάφας: Καμία απόλυση και καμία ιδιωτικοποίηση στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόλυση και καμία ιδιωτικοποίηση στο «Βοήθεια στο Σπίτι» έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη.