Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΔΣΝΑ !



Από το blog της ΠΑΣΚΕ ΕΔΣΝΑ http://paskesinergasia-edsna.blogspot.gr/2016/09/27-9-2016.html  πληροφορούμαστε για την πλούσια αγωνιστική δράση του Δ.Σ του οικείου  σωματείου των εργαζομένων !
Το Δ.Σ του συλλόγου με 3 αναρτήσεις στο blog της ΠΑΣΚΕ-ΕΔΣΝΑ στις 20/9/2019 μας πληροφορεί πως  έβγαλε 2 αντικυβερνητικές ανακοινώσεις για τις άδειες των ιδιωτικών  καναλιών  και για τον θόρυβο που έγινε για τον Γενικό Γραμματέα των ΟΤΑ  και  πως αποφάσισε  τον ΔΙΟΡΙΣΜΟ της επιτροπής υγιεινής –ασφάλειας εργαζομένων από το Δ.Σ του σωματείου!!!
Το σωματείο των μουγκών απεργοσπαστών (που τους έλεγε κάποτε η ΠΟΕ-ΟΤΑ) ,  που δεν έβγαλε ποτέ  ούτε μια απόφαση καταδίκης των μνημονίων επί κυβερνήσεων Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ,  τώρα φωνάζει  για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών και της «τάχα»  απόφασης του ΥΠΕΣ για τους Γενικούς Γραμματείς για να πουλήσει (πολιτικό- συνδικαλιστική)  εκδούλευση στο σύστημα Πατούλη- Σγουρού.
Το κερασάκι στην τούρτα των αποφάσεων του Δ.Σ είναι  ο διορισμός των μελών της επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας χωρίς διαδικασίες γενικής συνέλευσης και εκλογών  παρά μόνο με απόφαση του Δ.Σ .
Επειδή με αυτές τις περιπτώσεις στο τέλος ξεχνάς και τα βασικά που αφορούν τον κανονικό συνδικαλισμό και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα,  ας θυμίσουμε και το πώς εκλέγονται κανονικά τα μέλη των Ε.Υ.Δ.Α.Ε.
ΠΩΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Ε.Υ.Α.Ε.;

Ερώτηση του Νίκου Χουντή για τις χρηματοδοτικές προτεραιότητες της πρόσκλησης με αντικείμενο «Δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων».



ΣΧΟΛΙΟ: Η ερώτηση που προκλήθηκε μετά από την επιστολή των Γενικών Διευθύνσεων  Περιβάλλοντος και Περιφερειακής πολιτικής της Επιτροπής [REGIO.G.1/GM+SH/ad (2016)], προς το μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ είναι σωστή.
Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε πως το πρόβλημα το «προκαλούν» τα ΠΕΣΔΑ τα οποία δεν είναι προσανατολισμένα σε έργα στην κορυφή της ιεράρχησης των αποβλήτων αλλά είναι  σε μη βέλτιστες επιλογές διαχείρισης αποβλήτων όπως εργοστάσια μηχανικής-βιολογικής επεξεργασίας (ΜΒΕ) και μονάδες αποτέφρωσης. Η πρόσκληση βεβαίως είναι σε λάθος κατεύθυνση αλλά αν θέλουμε να έχουμε όλη την εικόνα θα πρέπει να πούμε πως η πρόσκληση  διαμορφώθηκε έτσι λόγω των πολύ κακών ΠΕΣΔΑ.    Θωμάς Μπιζάς . 

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Την Δευτέρα αποφασίζεται το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων του συντονισμού για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. (χάρτης πρόσβασης)

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 


Στην σύσκεψη  της Δευτέρας θα αποφασιστεί  το σχέδιο δράσης  της επιτροπής  μέχρι την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκριση του νέου ΠΕΣΔΑ.
Μετά και από το άνοιγμα της διαβούλευσης  για την ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την έγκριση του περιφερειακού σχεδίου από το οποίο κριθεί το αν θα διατηρηθεί το παρωχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική  με βάση την Φυλή και την Δυτική Αττική,  ή αν θα έχουμε ένα νέο μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης που θα βάζει τέλος και στον εφιάλτη της Φυλής. 

Υπενθυμίζουμε  τι είχε αποφασιστεί  στη τελευταια σύσκεψη στις 21/9/2016 :


·      Να επιδιωχθεί η δημιουργία ενός πλατιού μετώπου κοινωνικών δυνάμεων, χωρίς κομματικούς και ιδεολογικούς διαχωρισμούς, στο δυτικό κομμάτι της περιφέρειας, με βάση ένα πλαίσιο διεκδικήσεων, που επισυνάπτεται.
·      Για το σκοπό αυτό, να συγκροτηθεί ένα σχήμα συντονισμού των δράσεων των φορέων και των συλλογικοτήτων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, με πρώτη «μαγιά» τους φορείς και τις συλλογικότητες που πήραν μέρος στη σύσκεψη της 21/9/2016 και αυτούς που δήλωσαν την υποστήριξή τους. Το σχήμα θα είναι διαρκώς ανοιχτό σε νέες συμμετοχές, θα λειτουργεί στη βάση της συναίνεσης και με «ανοιχτές» - δημόσιες διαδικασίες.
·      Να αναπτυχθούν δραστηριότητες σε όλους τους δήμους, όπως: παρεμβάσεις σε όλα τα δημοτικά συμβούλια για τη λήψη αποφάσεων, ενημέρωση μαθητών και γονιών, συγκεντρώσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας σε πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, παρεμβάσεις σε ΜΜΕ, παραγωγή και κυκλοφορία επικοινωνιακού υλικού, παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία και στη Βουλή κλπ..
·      Σημαντικός σταθμός στις σχεδιαζόμενες δράσεις θα είναι η μαζική συμμετοχή στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, στις οποίες θα συζητηθούν οι νέοι σχεδιασμοί για τη διαχείριση των αποβλήτων.
Για να μπορέσουν να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω, καλούνται εκ νέου όλοι οι φορείς και οι συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής:
·         Να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο σχήμα του συντονισμού, στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο  oxi.xyta.filis@gmail.com ή τηλεφωνώντας στα 6977093009 – 6948836189
·         Να συμμετάσχουν σε νέα σύσκεψη, στην οποία θα οριστικοποιηθεί η φυσιογνωμία του σχήματος συντονισμού και θα παρθούν οριστικές αποφάσεις για τις δράσεις που θα γίνουν. Η νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου (17ης Νοέμβρη και Μπουμπουλίνας).


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ! Redhawk (κόκκινο γεράκι)

ο μεγάλος αρχηγός "κόκκινο γεράκι"  Redhawk



«Η  λευκή φυλή , αυτή θα χαθεί πρώτη,  θα έρθει μια μέρα που θα πνιγείτε από  τα σκουπίδια σας» 

από το γράμμα του Κόκκινου Γερακιού (Redhawk) μεγάλου αρχηγού της ινδιάνικης φυλής Σιου , στον Τζωρτζ  Ουάσινγκτον το 1860 !

"ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ" ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !



Ο Περιβαλλοντικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, με θέμα:
"ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ - ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΘΕΣΜΙΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΟΙΚΙΛΟ"

Εισηγητές:
1) Νίκος Μπελαβίλας : Αναπληρωτής Καθηγητής Πολεοδομίας – Δ/ντής Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ: «Μητροπολιτικός σχεδιασμός και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στην Δυτική Αθήνα - Πάρκο Τρίτση – Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο»

2) Ειρήνη Βαλλιανάτου: Δρ Βιολoγίας – Συστηματικός Βοτανικός - Φυτοκοινωνιολόγος: «Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο. Πρόταση για Περιβαλλοντική Προστασία»

3) Λούλα Μαργαρίτη: Εκπαιδευτικός – Msc Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: «Το Πάρκο Τρίτση μετά το νέο θεσμικό πλαίσιο. Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ως Δημόσιο Αγαθό»

Υπολογίζουμε στην ενεργή υποστήριξη και συμμετοχή σας. 
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
19.00 – 19.10 Καλωσόρισμα από το Προεδρείο
19.10 – 20.00 Εισηγήσεις
20.00 – 21.30 Ερωτήσεις - Παρεμβάσεις Φορέων και Πολιτών
21.30 - 21.45 Κλείσιμο εκδήλωσης
                                                          ΓΙΑ ΣΟΝ ΠΦΣΠ
                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η ΓΡΑΜΜΑΣΕΑΣ
                                         Τάσος Λύτρας               Σοφία Αλεξοπούλου

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου (17ης Νοέμβρη και Μπουμπουλίνας) η σύσκεψη του συντονισμού για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.



Ενημέρωση
από τη σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας


Την Τετάρτη 21/9/2016, πραγματοποιήθηκε στη Φυλή σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας. Την πρόσκληση είχε απευθύνει ο «Συντονισμός πολιτών και συλλογικοτήτων (Φυλής) για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής». Η πρόσκληση είχε σαν αποδέκτες όλους, ανεξαιρέτως, τους φορείς και τις συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών αρχών και των δημοτικών παρατάξεων. Ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός από τους παραπάνω φορείς και τις συλλογικότητες, ενώ αρκετές άλλες -που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν- έστειλαν μηνύματα υποστήριξης και συμμετοχής στην πρωτοβουλία που αναλήφθηκε. Για την ώρα, δεν υπήρξε επίσημη εκπροσώπηση των δημοτικών αρχών της περιοχής.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΑΚΡΙΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΦΥΛΗΣ; Του Γιώργου Κομματά



Η υποβάθμιση των συνοικιών δυτικά του Κηφισού, λόγω των πολλών προβλημάτων, κατατάσσει κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής σε πολίτες ενός κατώτερου θεού. Ο άναρχος κι απάνθρωπος πολεοδομικός ιστός, η έλλειψη ενός ικανού συγκοινωνιακού δικτύου, η υψηλή ανεργία , η περιβαλλοντική υποβάθμιση σε συνδυασμό με τον μοναδικό απόπατο των αποβλήτων όλης της Αττικής δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση η αναστροφή της οποίας απαιτεί πολιτική βούληση και σύγκρουση με ισχυρά συμφέροντα.
Το κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής αποτελεί πάγιο και διαρκές αίτημα, το οποίο πριν δύο χρόνια φάνταζε σχεδόν απραγματοποίητο. Η ανάληψη της Περιφερείας από τη Ρένα Δούρου που είχε ενστερνιστεί προεκλογικά το παραπάνω αίτημα, σε αντίθεση με τον κ. Σγουρό που ήθελε τη διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης με την καύση των απορριμμάτων, γέμισε ελπίδες και προσδοκίες. Αυτές τις προσδοκίες ήρθε να επιβεβαιώσει η ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή των  4 μονάδων επεξεργασίας  με ΣΔΙΤ στην Αττική στις 29/12/2014 από τον ΕΔΣΝΑ (ειδικός διαβαθμιδικός σύνδεσμος νομού Αττικής) και την Ρένα Δούρου.

Να σε κάψω Γιάννη , να σε αλείψω λάδι…

 

Αναδημοσίευση από τον ΦΥΛΑΡΧΟ..

Θερμή υποδοχή από τον Δήμαρχο Φυλής στον Ογκολόγο Βασίλη Αρμόνη


Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στον Διευθυντή Ογκολόγο – Παθολόγο Βασίλειο Αρμόνη που το βράδυ του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε στην πετυχημένη εκδήλωση των Κρητών Φυλής, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου.
Ο Χρήστος Παππούς  έσπευσε να τον υποδεχθεί και να τον γνωρίσει στους συναδέλφους του Δημοτικούς Συμβούλους ενώ κάθισε μαζί του στο τραπέζι όπου απόλαυσαν και χειροκρότησαν τα Χορευτικά Τμήματα με το νέο αίμα του Συλλόγου.
Μέσω  της ζεστής φιλοξενίας των Κρητών Φυλής αλλά και ο ίδιος προσωπικά, ο Δήμαρχος θέλησε να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κορυφαίο γιατρό του Ογκολογικού Νοσοκομείου  «Άγιος Σάββας», Βασίλη Αρμόνη, ο οποίος αθόρυβα και με προσήλωση, έχει σταθεί στο πλευρό πολλών συνδημοτών μας που χρειάστηκαν τη βοήθεια του…

ΣΧΟΛΙΟ antilogosblogspot: όσο  υπάρχει ο ΧΥΤΑ Φυλής πολλοί θα χρειαστούν την βοήθεια των ογκολόγων..