Σελίδες

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Η μητέρα των μαχών τις επόμενες ημέρες. Θα κάνει η κυβέρνηση πολιτικό χαρακίρι;


Ξεκινώ αυτό το σημείωμα με μια προσωπική εκτίμηση. Αν δεν  είχε στραπατσάρει  τα σχέδια του λόμπι  το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,  η κυβέρνηση θα είχε ήδη αποφασίσει να γίνει και νέα χωματερή στην Φυλή στην περιοχή της Γ Φάσης .
Την “δουλειά” την χάλασε η δραστηριοποίηση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ τα δυο τελευταία χρόνια και η αποκάλυψη - από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και πάλι - του σκανδάλου των κρυμμένων μελετών από τον δήμαρχο της Φυλής.
Αυτοί που ήθελαν  την νέα χωματερή στην Φυλή τα είχαν μεθοδεύσει όλα. Είχαν σχεδιάσει να αξιοποιήσουν το αδιέξοδο που προκαλεί ο κορεσμός του ΧΥΤΑ για να φανεί ως αναγκαίο κακό η νέα επέκταση  και να εξαπατήσουν για ακόμα μια φορά τους κατοίκους της περιοχής με παραμύθια για περιβαλλοντικά πάρκα κλπ.

Δεν είναι τυχαίο πως άρχισαν να μιλούν τώρα και αυτοί για την κρίση των σκουπιδιών ενώ τόσο καιρό που φωνάζαμε εμείς έκαναν πως δεν τρέχει τίποτα.
Ας θυμηθούμε τι γινόταν πριν λίγους μήνες. Οι πιο πολλοί είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν κλείνει ο ΧΥΤΑ. Ακόμα και οι βουλευτές του υπολοίπου Αττικής είχαν ρίξει μαύρη πέτρα στην Φυλή και έτρεχαν να συμπαρασταθούν στον δήμαρχο Κρωπίας . Ας μην μιλήσουμε για τους περιφερειακούς συμβούλους της περιοχής και για κάποιους παρατρεχάμενους.
 Όλοι γνωρίζουν το κλίμα που επικρατούσε. Πριν από μερικούς μήνες ήταν ελάχιστοι αυτοί που πίστευαν πως μπορεί να κλείσει ο ΧΥΤΑ της Φυλής .
Σήμερα με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αθήνας – Αττικής αν η κυβέρνηση αποφασίσει να κάνει και νέα χωματερή στην Φυλή θα είναι σαν να κάνει πολιτικό χαρακίρι.
Τώρα το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί την τοπική κοινωνία να ξεσηκωθεί . Να κάνει μαχητικές παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο της Φυλής , να κάνει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε γειτονιά στην περιοχή της Φυλής -και όχι μόνο εκεί- , να οργανώσει διαδηλώσεις στα υπουργεία και την περιφέρεια Αττικής.
Να αναπτυχθεί ένα πλατύ – μαχητικό κίνημα για το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής αντίστοιχο ή  ακόμα πιο ισχυρό με εκείνο του 2005 , όταν χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και κατάφεραν να σταματήσουν την μεταφορά λυματολάσπης στον ΧΥΤΑ .
Τις επόμενες ημέρες θα κριθούν τα πάντα.
Βρισκόμαστε λίγα μέτρα πριν από το  κοινό σημείο  εκκίνησης –τερματισμού .  Σε λίγες ημέρες από σήμερα θα γνωρίζουμε  αν θα τερματιστεί αυτός ο εφιάλτης ή αν θα ξεκινήσει ένας άλλος μακροχρόνιος εφιάλτης  για την περιοχή.
Στο χέρι μας είναι να τον τερματίσουμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου