Σελίδες

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Συμπεράσματα από τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο . Τα ΠΕΣΔΑ τρώνε περιφερειάρχες .


 

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου   ο κ. Πατούλης υπέστη την βαρύτερη πολιτική ήττα στην  έως τώρα θητεία του ως περιφερειάρχη .

Από το φόβο του κατέφυγε στη λύση της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη με την αστεία δικαιολογία  του υγειονομικού κινδύνου λόγω covid  και δεν σταμάτησε εκεί, αλλά υποχρέωσε και τον πρόεδρο του ΠΣ να γελοιοποιηθεί κυριολεκτικά απαγορεύοντας στην αντιπολίτευση να θέσει θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας για τον τρόπο που θα διεξαχθεί η συζήτηση .

Ο εισηγητής του θέματος κ. Κόκκαλης διάβασε με το ζόρι αυτά που του είχαν γράψει κάποιοι του κυκλώματος ΕΔΣΝΑ οι οποίοι είναι τόσο εμπαθείς και πολιτικά ανόητοι που εξέθεσαν και τον ίδιο και τους μελετητές που προσπαθούσαν οι άνθρωποι  να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Αν ο κ. Κόκκαλης είχε ζητήσει από τους μελετητές να του γράψουν μια μικρή εισήγηση θα το είχαν κάνει ευχαρίστως και θα είχε αποφύγει  την έκθεση και τελικά τη γελοιοποίηση.   

Από την πλευρά της παράταξης του κ. Πατούλη το εντυπωσιακό είναι ότι δεν μίλησε κανείς πλην κάποιων γραφικών ακροδεξιών (που μάλλον τελούσαν εν ευθυμία.. )  και έλεγαν κάτι ακατάληπτες αντικομουνιστικές μπούρδες .

Ο ίδιος ο κ. Πατούλης στην ομιλία του στο κλείσιμο της συζήτησης επαναλάμβανε συνεχώς ότι «το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ» σε μια προσπάθεια να ξυπνήσει αντανακλαστικά αντιΣύριζα μετώπου μπας και κλέψει καμιά ψήφο από την αντιπολίτευση.

Ήταν τέτοιος ο διασυρμός που στο τέλος πανηγύριζαν γιατί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν ισόπαλο 47-47 και η ΣΜΠΕ εγκρίθηκε χάρη στη  διπλή ψήφο του προέδρου.

Δεν κατάλαβαν ότι τα δύσκολα θα έρθουν αργότερα όταν θα υποχρεωθούν (λόγω των διαγωνισμών) να αποκαλύψουν που θα χωροθετηθούν τελικά  οι μονάδες επεξεργασίας του κεντρικού τομέα και του Πειραιά .

Κατά τα άλλα αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα ήταν ότι σχεδόν όλοι υιοθέτησαν τις αιτιάσεις του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και για την καύση ,  για τις ανύπαρκτες χωροθετήσεις , για την κουτοπονηριά των υψηλών ποσοτικών στόχων προκειμένου να περάσει η καύση και για το ΧΥΤΑ Φυλής που τάχα θα κλείσει το 2025.

Υπήρχαν και οι αποφάσεις πολλών δημοτικών συμβουλίων και της ΠΕΔΑ που διαφωνούσαν με το προτεινόμενο ΠΕΣΔΑ που βάραιναν ακόμα πιο πολύ την ατμόσφαιρα για τον κ. Πατούλη.

Ο κ. Πατούλης ηττήθηκε πολιτικά και ηθικά παρά τη στάση των ηγετών της αντιπολίτευσης που θεώρησαν σκόπιμο να υπερασπιστούν τα δικά τους ΠΕΣΔΑ που είχαν ακριβώς τα ίδια ελαττώματα με το ΠΕΣΔΑ του Πατούλη εξαιρουμένης της καύσης .

Η κ. Δούρου και ο κ. Σγουρός δεν θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν  καμιά αποτίμηση  για την αποτυχία και των δικών τους ΠΕΣΔΑ όχι για να κάνουν αυτοκριτική , αλλά για να γίνει καλύτερα κατανοητό που οδηγεί τελικά η ανυπαρξία των χωροθετήσεων που είχαν και τα δικά τους ΠΕΣΔΑ.  

Ο κ. Πρωτούλης (ΚΚΕ) πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει ότι η κριτική στην πρόταση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για δίκαιη κατανομή των βαρών με χωροταξικά και πληθυσμιακά κριτήρια είναι απολύτως λαθεμένη και τελικά στρέφεται χωρίς να το θέλει κατά αυτών που υφίστανται τις συνέπειες της άδικης κατανομής των βαρών.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι το ΠΕΣΔΑ δεν θα περάσει όσο εύκολα πίστευαν ο κ. Πατούλης και το διεφθαρμένο κύκλωμα του ΕΔΣΝΑ . Τους περιμένουν δύσκολες μέρες και με τις χτεσινές αθλιότητες που έγιναν , έκαναν μόνοι τους τη ζωή τους πιο δύσκολη .

Υ.Γ τελικά αυτά τα ΠΕΣΔΑ τρώνε περιφερειάρχες .. ας πρόσεχαν 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου