Σελίδες

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των ΟΤΑ .Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Πάνου Σκουρλέτη.


 Ο κ. Πατούλης όπου βρεθεί και όπου σταθεί διατυμπανίζει ότι έδωσε στους δήμους της Αττικής «εντελώς δωρεάν»  εξοπλισμό ανακύκλωσης  αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πάνε στις τσέπες  κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων  που γίνονται  κυριολεκτικά «τσάμπα μάγκες» με τα χρήματα του ΕΣΠΑ.

Η διοίκηση Πατούλη στον ΕΔΣΝΑ υπογράφει συμβάσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ  με ιδιωτικές εταιρείες  για την προμήθεια εξοπλισμού ανακύκλωσης  και κατόπιν τους εκχωρεί τον εξοπλισμό που αγόρασε και τους  χρυσοπληρώνει και από πάνω για να τον δουλέψουν με δικό τους προσωπικό .

Έτσι ο κ. Πατούλης  πετυχαίνει με ένα σμπάρο δυο  τρυγόνια .  Και κάποια  ιδιωτικά συμφέροντα να εξυπηρετήσει  και να ιδιωτικοποιήσει  «δια της πλαγίας»  τις υπηρεσίες  καθαριότητας  των δήμων  που έχουν την αρμοδιότητα της ανακύκλωσης .

Η ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) έκανε συμβάσεις με τους δήμους και τους έδινε οχήματα και τους γνωστούς μπλε κάδους , και οι υπηρεσίες καθαριότητας  των δήμων έκαναν την αποκομιδή και την μεταφορά των ανακυκλώσιμων  στα κέντρα διαλογής.

Τώρα ο ΕΔΣΝΑ υπογράφει για λογαριασμό των δήμων συμβάσεις με ιδιώτες και τους δίνει  εξοπλισμό και τεράστια ποσά για να κάνουν την αποκομιδή και την μεταφορά των ανακυκλώσιμων .

Μια από αυτές τις εταιρείες είναι και η SOUTΗSTAR Α.Ε  που λειτουργεί το πρόγραμμα GREENCITY με τα οχήματα της περιφέρειας Αττικής .

Ο Πάνος Σκουρλέτης (βουλευτής Επικρατείας  ΣΥΡΙΖΑ) στις 30/9/22 έκανε  Αίτηση  Κατάθεσης Εγγράφων  σχετικά με τις συμβάσεις της εταιρείας SOUTHSTAR στο πλαίσιο του προγράμματος GREEN CITY. 


Η πρωτοβουλία του Σκουρλέτη είναι πολύ σημαντική  γιατί πρέπει επιτέλους οι πολίτες της Αττικής να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει με αυτές τις συμβάσεις και τα προγράμματα .

Ελπίζουμε πως στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν ανάλογα αιτήματα κατάθεσης εγγράφων και για τις  άλλες  συμβάσεις που έχει υπογράψει ο ΕΔΣΝΑ όπως με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ κλπ.

Να σημειωθεί  ότι ο ΕΔΣΝΑ διέθεσε  τεράστια ποσά  για να προμηθευτεί εξοπλισμό διαλογής στην πηγή, ενώ με βάση τη νομοθεσία τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης υποχρεούνται να παρέχουν δωρεάν στους ΟΤΑ και στους πολίτες τον εξοπλισμό της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή.

  Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου