Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Σάββατο 17/2 /24. Το ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΥΛΙΚΟ στον τόπο του εγκλήματος !

 

 


Η Ομάδα Δράσης & Πολιτισμού Τεχνης ΔΡΩμενα  διοργανώνει εκδήλωση  με την προβολή του φιλμ   «ATHENIAN MATERIAL” (Αθηναϊκό Υλικό)της Γαλλίδας κινηματογραφίστριας Laure Vermeersch.

Η εκδήλωση – προβολή θα γίνει το Σάββατο 17 Φλεβάρη στις 8.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Φυλής και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το φιλμ της Laure Vermeersch  που έχει προβληθεί ήδη σε αρκετές περιοχές της Αθήνας,  επανέφερε μια σχεδόν ξεχασμένη συζήτηση  για το περιβαλλοντικό έγκλημα της χωματερής της Φυλής και  γενικότερα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το ιδιαίτερο με την συγκεκριμένη εκδήλωση της  Ομάδα Δράσης & Πολιτισμού Τέχνης...ΔΡΩμενα , είναι ότι το φιλμ προβάλλεται για  πρώτη φορά στον τόπο του εγκλήματος που είναι η περιοχή των Άνω Λιοσίων.  

Η περιοχή των Άνω Λιοσίων ήταν ένας  ευλογημένος τόπος  που μετατράπηκε σε μνημείο περιβαλλοντικού χάους από την ακόρεστη δίψα κάποιων  παραγόντων για το χρήμα.

Το ότι υπάρχουν άνθρωποι της περιοχής που εξακολουθούν παρά τις  τεράστιες δυσκολίες να αγωνίζονται να κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής,  αποτελεί κατόρθωμα .

Οι αγώνες του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που ενέπνευσαν και την Γαλλίδα κινηματογραφίστρια Laure Vermeersch κράτησαν αναμμένη την φλόγα της αντίστασης στην περιοχή,  παρά τις  σφοδρές αντιδράσεις του ντόπιου –και όχι μόνο- κατεστημένου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου