Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Για να έχουμε μια ιδέα τι –μας- ετοιμάζει το βρώμικο κύκλωμα των σκουπιδιών .

 

20 χρόνια μετά την εγκληματική απόφαση του δήμαρχου Φυλής Δ. Μπουραίμη να παραχωρήσει χώρο 1000 στρεμμάτων στον ΕΔΣΝΑ για την εγκατάσταση της χωματερής το έγκλημα επαναλαμβάνεται.

Αυτή την φορά η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ στην οποία συμμετέχουν ο νυν δήμαρχος Χ. Παππούς και  ο τέως Δ. Μπουραίμης αποφάσισε ομόφωνα να κάνει μια νέα θηριώδη χωματερή στη Φυλή τουλάχιστον 10 εκ. κυβικών μέτρων.

Σύμφωνα με την προκήρυξη τα 10 εκ. κυβικά μπορεί να διπλασιαστούν με την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης και να γίνουν 20 εκ. κυβικά μέτρα.

Για τον λόγο αυτό προκήρυξαν διαγωνισμό, με αντικείμενο τις «υπηρεσίες συμβούλου υποστήριξης για εξεύρεση και προετοιμασία νέου χώρου ταφής»

Ο συνολικός προϋπολογισμός, μόνο για τις εργασίες συμβούλου, είναι 7.187.040 ευρώ (με το ΦΠΑ) και στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται 364.560 ευρώ για «Υποστήριξη σε καταγγελίες, αναφορές και ζητήματα τήρησης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και αδειοδοτήσεων».

Για να μη νομίσει κανείς ότι ο σύμβουλος θα ψάχνει σε όλη την Αττική να βρει νέο χώρο ταφής, επισημαίνουμε πως ο μοναδικός εγκεκριμένος χώρος στην Αττική είναι στην εγκατάσταση της Φυλής.

Η σύμβαση θα είναι 48 μηνών με δικαίωμα παράτασης άλλων 60 μηνών. Δηλαδή για 9 χρόνια.

Ταυτόχρονα αποφάσισαν να κάνουν νέα 20ετή σύμβαση με την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ για την λειτουργία του μοναδικού στην Ελλάδα Αποτεφρωτήρα  επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων και προσομοιαζόντων σε αυτά και νέο διαγωνισμό για την συνέχιση λειτουργίας του ΕΜΑΚ Φυλής.

Όποιος νομίζει ότι σταμάτησαν σε αυτά κάνει λάθος.

Προκήρυξαν διαγωνισμό για την κατασκευή μονάδας ΑΕΚΚ (Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων)  για τουλάχιστον 20 χρόνια, δυναμικότητας 2.000 τόνων την ημέρα, μέσα στην εγκατάσταση της Φυλής .

Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι η κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών στην Ευρώπη.

Το εργοστάσιο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών . Η συνολική δυναμικότητα της μονάδας θα είναι 450.000 t/έτος και θα περιλαμβάνει:  

Μονάδα Επεξεργασίας σύμμεικτων ΑΣΑ  δυναμικότητας 350.000 t/έτος

Μονάδα επεξεργασίας προδιαλεγμένων Βιοαποβλήτων δυναμικότητας 100.000 t/έτος .

Αυτά –και όχι μόνο- είναι τα έργα του  βρώμικου κυκλώματος  των σκουπιδιών που κατοικοεδρεύει στον ΕΔΣΝΑ και στον δήμο Φυλής.  

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου