Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ . Πόσο έτοιμοι είμαστε για τη μητέρα των μαχών ;

 


Ο Πατούλης ανησυχεί για τις αντιδράσεις και  προετοιμάζει το έδαφος  για την ανακοίνωση της νέας χωματερής στη Φυλή λέγοντας πως δεν θα επιτρέψει να πνιγεί η Αθήνα στα σκουπίδια .

Όλα δείχνουν πως ο διαγωνισμός  για τη νέα χωματερή ολοκληρώνεται και απομένουν πλέον μόνο  οι ανακοινώσεις για να ξεκινήσουν να σκάβουν οι μπουλντόζες του εργολάβου.

 Αν γίνει η νέα χωματερή,  η δυτική Αθήνα – Αττική  θα γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος  που όμοιος του δεν θα υπάρχει πουθενά στον πλανήτη γιατί  δίπλα σε αυτή την εγκατάσταση θα στηθεί και το μεγαλύτερο εργοστάσιο επεξεργασίας και καύσης σκουπιδιών που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο .( 450.000 τόνοι / έτος).

Μπορούμε να τους σταματήσουμε ;

Τις πιθανότητες μας τις ξέρουμε ..  

Το πολιτικό περιβάλλον είναι  ίσως το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει γιατί έχουμε μια κυβέρνηση αδίστακτων  που έχει την στήριξη του μιντιακού κατεστημένου  και εκμεταλλεύεται  ακόμα και την πανδημία .

Έχουν την δυνατότητα να «εξαφανίζουν» ακόμα και πολύ σοβαρά περιστατικά όπως πρόσφατα με το τοξικό νέφος  από τη φωτιά στη χωματερή και να συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες  για το περιβάλλον .

Εκτός από αυτά  έχουν υπό έλεγχο τις δημοτικές αρχές της περιοχής και τα κεντρικά όργανα της αυτοδιοίκησης ( ΚΕΔΕ-ΠΕΔΑ-ΕΔΣΝΑ ) άρα μπορούν να ελέγχουν τις τυχόν αντιδράσεις .

Το πολιτικό περιβάλλον γίνεται ακόμα δυσκολότερο από την ενοχική στάση (λόγω Δούρου) της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της νέας χωματερής. Όταν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης  δεν έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα η δουλειά της κυβέρνησης γίνεται  πολύ πιο εύκολη.

Σημείωση : «Στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβουν πως όταν ξεκινήσουν οι αντιδράσεις (που σίγουρα θα υπάρξουν)   το πολιτικό κόστος που θα πληρώσουν για τη στάση του κόμματος  σε ότι αφορά  τη  νέα χωματερή θα είναι κυριολεκτικά τεράστιο .

Αντί λοιπόν να κρύβουν τη σκόνη κάτω από το χαλί , το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι  να δράσουν για την ακύρωση του διαγωνισμού για τη νέα χωματερή και να στηρίξουν τους κοινωνικούς αγώνες»  .

Υπό αυτές τις συνθήκες οι πιθανότητες μας είναι λίγες και οφείλουμε να το γνωρίζουμε .

Τις δυνατότητες μας τις  ξέρουμε;

Πρέπει να καταλάβουμε πως  η λαϊκή αντίδραση είναι ικανή να ανατρέψει όλα τα αρνητικά δεδομένα που υπάρχουν.

Καμιά κυβέρνηση και κανένα μιντιακό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την μαζική λαϊκή κινητοποίηση .

Η περίπτωση της Κερατέας  αλλά και η δική μας η  περίπτωση με τις κινητοποιήσεις για τη λυμματολάσπη  έδειξαν πως  όταν υπάρχει μαζική αντίδραση τότε  μπορούν να κερδηθούν αγώνες που αρχικά έμοιαζαν χαμένοι .

Να ετοιμαστούμε λοιπόν  και να οργανώσουμε τις αντιδράσεις μας .

Να πιέσουμε και τους δήμαρχους της δυτικής Αθήνας  να αναλάβουν τις ευθύνες τους .

Αυτές οι γελοιότητες την μία φορά να υπογράφουν 7 δήμαρχοι κατά του διαγωνισμού και τη άλλη 3 πρέπει επιτέλους  να σταματήσουν .

Τα κινήματα που υπάρχουν είναι βέβαιο πως δεν είναι σε θέση από μόνα τους να σταματήσουν αυτό που πάει να γίνει και για αυτό το λόγο πρέπει να βρουν τρόπο να συνεννοηθούν  ώστε να δράσουν από κοινού .

Με δύο λόγια πρέπει να καταλάβουμε ποιες είναι οι πιθανότητες που έχουμε αλλά και οι δυνατότητες που έχουμε .

Θ.Ε.Μ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου