Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Να δούμε την αλήθεια κατάματα και να τα πούμε όλα.


Η σημερινή συγκέντρωση στη χωματερή ήταν κατώτερη των περιστάσεων .

Εγώ αν ήμουν στη θέση του Πατούλη και έβλεπα 150 ανθρώπους να κλείνουν  για 2 ώρες τη χωματερή , θα έτριβα τα χέρια μου από ικανοποίηση.

Ο  Πατούλης και ο κάθε Πατούλης ξέρουν πολύ καλά πως η εγκατάσταση της Φυλής επηρεάζει   αρνητικά τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις περιοχές .

Ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς πως η εγκατάσταση αυτή μολύνει τον αέρα που αναπνέουμε , μολύνει τα εδάφη μας , μολύνει τα υπόγεια νερά και καταστρέφει την σωματική και την ψυχική υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Ο φόβος τους είναι μήπως κάποια στιγμή αυτοί οι άνθρωποι που υποφέρουν ξεσηκωθούν και τους πάρουν με τις πέτρες .

Επειδή τα ξέρουν καλά αυτά,  παίρνουν τα μέτρα τους.  Πρώτα από όλα φροντίζουν να μαντρώσουν  τους δημάρχους λέγοντάς τους να κάτσουν φρόνιμα γιατί έρχονται εκλογές και το πολιτικό τους μέλλον τους εξαρτάτε από το πόσα λεφτά θα τους δώσουν να κάνουν έργα .

Ξέρουν πως αν οι δήμαρχοι ήθελαν πραγματικά να κλείσει η χωματερή θα είχε ήδη κλείσει.

Στην Κερατέα οι τοπικοί παράγοντες ήταν αυτοί που ξεσήκωσαν τον κόσμο και σταμάτησαν την κατασκευή της χωματερής στην ανατολική Αττική . Και ο κόσμος που έκλεισε τους δρόμους κέρδισε τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από όλη την Αττική.

Το αίτημα να κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής είναι τόσο ώριμο και τόσο δίκαιο που θα μπορούσε να βγάλει στους δρόμους πολλούς περισσότερους ανθρώπους από αυτούς που βγήκαν για τη χωματερή της Κερατέας .

Όμως οι δικοί μας οι δήμαρχοι αντί να κλείσουν τους δρόμους δοξολογούν τον Πατούλη γιατί τους κάνει καμιά ασφαλτόστρωση και καμιά παιδική χαρά.

Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια και με βάση αυτή την αλήθεια αυτή πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε .

Υπό αυτές τις συνθήκες,  από αυτούς δεν περιμένουμε τίποτα .

Ο δήμαρχος της Πετρούπολης που είναι ο μόνος δήμαρχος που κινητοποιείται γιατί πιέζεται από τη δυσοσμία και την αντιπολίτευση,  έχει δείξει τα δικά του όρια .

Αντιστέκεται τόσο όσο .. Αποφασίζει να κάνει μια συγκέντρωση αλλά κάνει τα ελάχιστα δυνατά  για την επιτυχία της .

Αν δεν ήταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που έκανε μια τεράστια για τις δυνατότητές του ενημερωτική καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ελάχιστοι άνθρωποι θα γνώριζαν για την σημερινή συγκέντρωση .

Πρέπει όμως να τα δούμε και να τα πούμε όλα . Να δούμε και τις αδυναμίες του κινήματος.

Πρέπει να πούμε για παράδειγμα ότι οι συλλογικότητες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ δεν στήριξαν την κινητοποίηση . Δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση , δεν πίεσαν ένα δημοτικό συμβούλιο , δεν κινητοποίησαν τις δικές τους δυνάμεις . Υπονόμευσαν την συγκέντρωση γιατί δεν ήταν δική τους και έστειλαν 5 ανθρώπους για τα μάτια του κόσμου χωρίς να κάνουν ένα χαιρετισμό στην συγκέντρωση.

Πρέπει να πούμε ότι οι συλλογικότητες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν υποτονική παρουσία παρ ότι έβγαλαν ανακοινώσεις και έπαιξαν το θέμα στα κομματικά μέσα ενημέρωσης . Πρέπει να πούμε ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στη Φυλή πρέπει επιτέλους να απεγκλωβιστεί από τη διεφθαρμένη δημοτική αρχή της περιοχής .

Πρέπει να πούμε ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο Φυλής και οι δεκάδες τοπικοί σύλλογοι δεν ασχολήθηκαν καν με την συγκέντρωση .

Πρέπει να πούμε ότι τα τοπικά μέσα έθαψαν κανονικά την συγκέντρωση για να μην την μάθει ο κόσμος.

Πρέπει να πούμε ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο (εκτός της ανυπόταχτης Αττικής της κ. Τσίχλη) δεν στήριξαν την κινητοποίηση .

Πρέπει να πούμε ότι μόνο 2 βουλευτές της δυτικής Αθήνας ο κ. Βίτσας και ο κ. Αρσένης ήρθαν στην συγκέντρωση.

Αν δεν δούμε την αλήθεια κατάματα και αν δεν τα πούμε όλα, τότε δεν έχουμε καμιά ελπίδα και θα μας μακελέψουν κανονικά.

Επόμενη συγκέντρωση στο περιφερειακό συμβούλιο.. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου