Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Μην πληγώνετε άλλο τον κόσμο της αριστεράς

 

 


Όταν έσκασε το σκάνδαλο των κρυμμένων μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής -τον Φεβρουάριο του 2015-  από την «εφημερίδα των συντακτών» ,  ενημέρωσα αυθημερόν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την σοβαρότητα του θέματος και ζήτησα να ενεργοποιηθούν τα αρμόδια υπουργεία δικαιοσύνης και περιβάλλοντος καθώς και η περιφέρεια Αττικής προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα οι μελέτες που έκρυβε ο δήμαρχος Φυλής . 

Η ηγεσία του κόμματος ,τα αρμόδια υπουργεία και η περιφέρεια Αττικής αδιαφόρησαν;; εντελώς και υποχρεώθηκα  προσωπικά να υποβάλω μήνυση στον δήμαρχο Φυλής για απόκρυψη περιβαλλοντικών πληροφοριών.  Έτσι υποχρεώθηκε  η εισαγγελία να διατάξει να μας παραδοθούν οι μελέτες μετά από 2,5 χρόνια απίστευτης ταλαιπωρίας .

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 -και αφού είχα παραιτηθεί από την Κ.Ε του κόμματος χωρίς να δημοσιοποιήσω την παραίτηση μου για να μην δημιουργήσω  πολιτικό πρόβλημα-  ζήτησα και δημοσίως να μην υποστηριχθεί από την Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής ο κ. Παππούς γιατί η στήριξη από την αριστερά μιας βαθύτατα διεφθαρμένης δημοτικής αρχής, δεν είναι επιτρεπτή και προσβάλει τις αξίες μας . 

Τελικά  η Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής συνεργάστηκε με την παράταξη του κ. Παππού μέσω μιας δημοτικής παράταξης "φάντασμα" εκλέγοντας από σπόντα ένα δημοτικό σύμβουλο γιατί ο κόσμος της αριστεράς -απολύτως δικαιολογημένα-  τους γύρισε την πλάτη . 

Τον Μάρτιο του 2021 η εφημερίδα DOCUMENTO σε δισέλιδο αφιέρωμα με τον τίτλο «εκατομμύρια χαμένα στη «χωματερή»  της Φυλής»,   παρουσιάζει συγκλονιστικά στοιχεία για την εκτεταμένη διαφθορά στο δήμο Φυλής και κάνει ειδική αναφορά στην αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου Φυλής στη οποία διορίστηκε ο κ. Πουλής φίλος και συνεργάτης του Άδωνη Γεωργιάδη,  ποινικά εμπλεκόμενος στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ . 


Η εφημερίδα είχε αποκαλύψει εμπιστευτικό έγγραφο της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων στον Δήμο Φυλής, όπως απευθείας αναθέσεις για προμήθειες υλικών για τις οποίες ήταν ήδη σε ισχύ συμβάσεις (από ανοικτούς διαγωνισμούς) με το ίδιο αντικείμενο 

Τον Ιούνιο του 2022 πάλι η εφημερίδα DOCUMENTO  παρουσιάζει νέα συγκλονιστικά στοιχεία για πλαστά φορολογικά στοιχεία, ανύπαρκτα και παραποιημένα εντάλματα και «εξόφληση πλασματικών Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής »  με σκοπό να προσπορίσουν στον εαυτό τους όφελος.

 


  Στις 5 Απριλίου 2021 η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Φωτ. Χλωπτσίδου συνέταξε  πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ζητώντας να παραπεμφθούν σε δίκη οι Χρ. Παππούς και Δ. Καμπόλης για τις εξής κακουργηματικές πράξεις: (1) της χρήσης πλαστού εγγράφου από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με σκοπό την παράνομη βλάβη άλλου, από τις οποίες προκλήθηκε ζημία ύψους άνω των 120.000 ευρώ και (2) της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η αξία της οποίας υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, η οποία φέρεται να τελέστηκαν από 1.1.2007 έως 31.12.2010.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάνει τα πάντα για να δουν το φως της δημοσιότητας και να μην κουκουλωθούν ( «βραδινή» τροπολογία (838/78) του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στις 12 Απριλίου 2021) δεν έκανε τιποτα .

Μπορεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να προστατεύει τους δικούς της ανθρώπους και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους να αδιαφορούν ή να συγκαλύπτουν  εσκεμμένα αλλά υπάρχουν και δικαστικοί λειτουργοί που κάνουν την δουλειά τους και στέλνουν κάποιες από αυτές τις βρώμικες υποθέσεις στα δικαστήρια .

Μπορεί το μιντιακό σύστημα να κουκουλώνει τέτοιες βρώμικες υποθέσεις,  αλλά υπάρχουν και δημοσιογράφοι που τιμούν την δουλειά τους και αποκαλύπτουν τις βρωμιές .

Ο κόσμος της αριστεράς έχει μάθει και να ενημερώνεται και να κρίνει . Αυτός ο κόσμος έχει συγχωρέσει λάθη και έχει δώσει πολλές δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες .

Κανείς δεν δικαιούται να το υποτιμά τον κόσμο της αριστεράς και κανείς δεν δικαιούται να προσβάλει τις αξίες του και τις ηθικές του αρχές .

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να σφυρίζει αδιάφορα όταν βλέπει να τρώγονται με προκλητικό τρόπο εκατομμύρια ευρώ από διεφθαρμένες δημοτικές αρχές την ώρα που η κοινωνία στενάζει κυριολεκτικά .

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαχωρίσει αμέσως και με κάθε επισημότητα τη θέση του από τη δημοτική αρχή του δήμου Φυλής .

Δεν χρωστούν τίποτα οι άνθρωποι που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στη δυτική Αθήνα και τη δυτική Αττική να βλέπουν το κόμμα τους να αδιαφορεί και να ντρέπονται για αυτά που συμβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια.

 

ΥΓ.   προβληματίστηκα αν θα έπρεπε την επιστολή αυτή να την στείλω στη νέα γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα έπρεπε να μιλήσω  δημόσια .

 Όμως όταν  έγραφα την επιστολή και ξαναθυμήθηκα το παρελθόν,  σκέφτηκα πως το πιθανότερο είναι αν την στείλω  «ιδιωτικά»  να μην δώσει κανείς σημασία και πάλι .

 Εδώ δεν έδωσαν καμιά σημασία όταν ήμουν μέλος της Κ.Ε ,  θα δώσουν τώρα που δεν συμμετέχω καν στην κομματική ζωή; 

Απλά θεώρησα υποχρέωση μου να το κάνω,  γιατί με στεναχωρεί να βλέπω ανθρώπους της αριστεράς που τους τιμώ και τους σέβομαι να ντρέπονται για αυτό που συμβαίνει στη Φυλή. 

Για αυτούς τους ανθρώπους και μόνο,  ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διορθώσει την ανορθογραφία και να κλείσει αυτή τη μαύρη σελίδα με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο τώρα.

Αυτή η στάση δεν είναι ανεκτή πλέον από τον κόσμο της αριστεράς. Θέλω να πιστέψω πως ο ίδιος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ στη δυτική Αθήνα και την Αττική θα επιβάλει να αλλάξουν τα πράγματα και η νέα ηγεσία αυτή τη φορά θα κάνει αυτό που οφείλει να κάνει. Το χρωστά στους ανθρώπους της που έχει πληγώσει.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου