Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Θα υπογράψουν και τρίτο «Συμβόλαιο θανάτου» ;

 

 


Στις 14.6.1991 , το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Άνω Λιοσίων ( επί δημαρχίας Ν. Παπαδήμα ), σε μια ιστορική συνεδρίαση, αποφάσιζε να αποδεχτεί την πρόταση του ΕΣΔΚΝΑ  προκειμένου  να δέχεται η χωματερή των Λιοσίων όλα τα σκουπίδια της Αττικής με δυο όρους .

Ο πρώτος  ήταν να δεσμευτεί ο ΕΣΔΚΝΑ πως θα κλείσει τον ΧΥΤΑ σε 5 χρόνια και ο δεύτερος ήταν τα αντισταθμιστικά.

Τα 5 χρόνια έγιναν 13 και στις 26/7/2004 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φυλής (επί δημαρχίας Δ. Μπουραίμη) αποφάσισε να υπογράψει νέα 20ετή σύμβαση με το ΕΣΔΚΝΑ «χωρίς αντάλλαγμα αλλά υπό τον απαράβατο όρο ότι ο δήμος Φυλής θα λαμβάνει αντισταθμιστικά καθ όλη την διάρκεια της σύμβασης» ..

Κάπως έτσι πέρασαν 33 χρόνια και η χωματερή της Φυλής έγινε η μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης με ανυπολόγιστες συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον ολόκληρης της δυτικής Αττικής και την υγεία του πληθυσμού .  

Η χωματερή της Φυλής  ήταν ο κυριότερος λόγος που η δυτική Αττική έγινε  η πιο μολυσμένη περιοχή της δυτικής Ευρώπης .

Οι κύριοι  Ν. Παπαδήμας και Δ. Μπουραίμης  θα έπρεπε να καταδικαστούν ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για αυτό το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Σε λίγους μήνες η 20ετής σύμβαση του δήμου Φυλής με τον ΕΔΣΝΑ τελειώνει και ο χώρος θα πρέπει να αποδοθεί στον δήμο και να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά.

Όμως ο σημερινός δήμαρχος κ. Χ. Παππούς ως μέλος την Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ έχει ήδη συνυπογράψει  νέες 20ετής συμβάσεις για την λειτουργία του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών απόβλητων και του ΕΜΑΚ που βρίσκονται μέσα στην εγκατάσταση .

Αυτά που έλεγε πως ο ΧΥΤΑ θα κλείσει το 2025 ήταν χοντροκομμένα ψέματα για τους αφελείς .

Αν θέλει πράγματι να κλείσει την εγκατάσταση της Φυλής και να μας διαψεύσει  ,  απλά δεν πρέπει να υπογράψει νέα σύμβαση παραχώρησης με τον ΕΔΣΝΑ και να απαιτήσει την απόδοση του χώρου στον δήμο Φυλής προκειμένου να αποκατασταθεί .

Τώρα δεν έχει καμιά δικαιολογία πλέον για να ανανεώσει την σύμβαση .

Τα αντισταθμιστικά  θα εξακολουθούν να καταβάλλονται στον δήμο Φυλής όσο υπάρχει η όχληση και η όχληση αυτή θα υπάρχει για πολλές δεκαετίες ακόμη και με κλειστή την χωματερή.

Δεν πρέπει να υπάρξει δημοτικός σύμβουλος που θα σηκώσει το χέρι του να εγκρίνει νέα σύμβαση του δήμου Φυλής με τον ΕΔΣΝΑ .

Όποιος το κάνει θα εγκληματεί συνειδητά . 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου