Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

ΕΔΣΝΑ : Ο κόσμος το είχε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι.

 

Όσοι ασχολούνται  με  τα τεκταινόμενα  στον ΕΔΣΝΑ,  ήξεραν  ότι  η διορισμένη διοίκηση Πατούλη στον ΕΔΣΝΑ με πρόεδρο τον Β. Κόκκαλη , είχε στήσει  ένα ξέφρενο πάρτι περίεργων συμβάσεων , απευθείας αναθέσεων και γενικότερα μια αδιανόητης σπατάλης δημόσιου χρήματος.

Μόνο το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είχε εκδώσει δεκάδες δελτία τύπου  που έκαναν λόγο για το διεφθαρμένο κύκλωμα των σκουπιδιών που κατοικοεδρεύει στον ΕΔΣΝΑ .

Όμως δεν ίδρωνε το αυτί κανενός με αποτέλεσμα  εκατοντάδες  εκατομμύρια ευρώ  να καταλήξουν σε τσέπες  διαφόρων που σχετίζονταν με το κύκλωμα .

Τώρα η διοίκηση Χαρδαλιά αποφάσισε να κάνει διαχειριστικό έλεγχο  για τα έτη 2020-2023 «στο πλαίσιο της μέριμνας για την διασφάλιση και τον έλεγχο της επωφελούς οικονομικής διαχείρισης των πόρων που διατέθηκαν για τη λειτουργία και για την επίτευξη των σκοπών του Ν.Π.Δ.Δ.»

Το γεγονός ότι  διοίκηση Χαρδαλιά   διόρισε  μια απολύτως ελεγχόμενη μονοπαραταξιακή εκτελεστική επιτροπή στον ΕΔΣΝΑ,  αυτομάτως γεννά αμφιβολίες  για το αν ο έλεγχος θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο ή αν θα γίνει προσπάθεια να καλύψουν τους δικούς τους ανθρώπους .

Σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ τον διαχειριστικό έλεγχο θα αναλάβουν Ορκωτοί Ελεγκτές – Λογιστές με σύμβαση, η οποία θα περιλαμβάνει,  ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, τα κάτωθι:

ü   Εξέταση επιμέρους στοιχείων σημαντικών συμβάσεων έργων (παραλαβή έργου/υπηρεσίας, πληρωμές κλπ.) για την περίοδο 2020 έως και 2023.

ü    Διερεύνηση ποσοστού επί του συνόλου των συμβάσεων.

ü    Εξέταση επιμέρους στοιχείων σημαντικών συμβάσεων που αφορούν παροχή υπηρεσιών, για την περίοδο 2020 έως και 2023. 

ü   Εξέταση και επισκόπηση της συνολικής κατάστασης με τις συμβάσεις, προκειμένου να εντοπισθούν τυχόν συμβάσεις με αντικείμενο/ποσό/ αντισυμβαλλόμενο μέρος που δεν συνάδει με την ορθή λειτουργία του Φορέα. 

ü   Επισκόπηση των επιστολών από προμηθευτές / εργολάβους / τρίτα μέρη όσον αφορά το ύψος και τη φύση των υποχρεώσεων του Φορέα

ü    Εξέταση ενεργειών προσαρμογής του Φορέα επί των παρατηρήσεων των ορκωτών ελεγκτών επί των προσαρτημάτων των οικονομικών καταστάσεων των προηγούμενων χρήσεων 

ü   Ανάλυση των εσόδων του Φορέα ανά κατηγορία και εξέταση των εσόδων για την περίοδο 2020 έως και 2023. 

ü   Ανάλυση των εξόδων ανά κατηγορία. Διερεύνηση και αιτιολόγηση αποκλίσεων από τα προϋπολογιστικά στοιχεία. 

ü   Ανάλυση κεφαλαιοποιημένων εξόδων και των υπό εκτέλεση παγίων. 

ü   Ανάλυση οικονομικών απαιτήσεων και συζήτηση με τη Διοίκηση του Φορέα για τη φύση των υπολοίπων αυτών. 

ü   Ανάλυση οικονομικής κατάστασης σχετικά με τις Υποχρεώσεις, Διαθέσιμα και τις Απαιτήσεις του Φορέα, 

ü   Ανάλυση οικονομικής κατάστασης των Συμβάσεων των Προμηθευτών της 31/12/2023, 

ü   Ανάλυση οικονομικής κατάστασης υπολοίπων προμηθευτών, όπως προκύπτουν από το λογιστικό σύστημα, 

ü   Ανάλυση οικονομικής κατάστασης διαθεσίμων της 31/12/2023 (βεβαίωση από την ταμειακή υπηρεσία) 

ü   Δειγματοληπτική έρευνα για εύρεση προμηθευτών που τυχόν σχετίζονται με άτομα της Διοίκησης του Φορέα κατά την εξεταζόμενη περίοδο 2020-2023 (κοινές εταιρίες, μέλη ΔΣ, συγγενείς κλπ.)

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου