Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Που πας ρε Καραμήτρο;


   

  

Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ για τις συμμετοχές στο επιχειρηματικό-επιστημονικό φόρουμ διοργανώθηκε  από την  Α Energy, με τη συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μου ήρθε στο μυαλό η γνωστή φράση του λοχία  που ζήτησε από τους φαντάρους που δεν έχουν μητέρα να κάμουν ένα βήμα μπροστά και αμέσως μετά είπε στον φτωχό φαντάρο που νόμιζε πως ζει ακόμα η μητέρα του  «Πού πας εσύ ρε Καραμήτρο;»

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Να μην περάσει ο νέος εκβιασμός του κυκλώματος των σκουπιδιών.

 

Οι πληροφορίες  λένε πως ο δήμαρχος της Φυλής Χ. Παππούς έχει ήδη συμφωνήσει με τον ΕΔΣΝΑ προκειμένου να υπογραφεί νέα πολυετής συμφωνία μεταξύ δήμου Φυλής και ΕΔΣΝΑ για την συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής.

Το πως και το πότε θα γίνει υπογραφεί η συμφωνία παραχώρησης και με ποια ανταλλάγματα,  μόνο αυτοί ξέρουν.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Γιατί τα σκουπίδια "τρώνε" τους περιφερειάρχες Αττικής ;

 

Από το 2011 που άρχισε να λειτουργεί  ο θεσμός  της περιφέρειας Αττικής  και οι 3 περιφερειάρχες που πέρασαν  (Σγουρός , Δούρου, Πατούλης)  στο ζήτημα των σκουπιδιών έφυγαν ως αποτυχημένοι.

 Τι συνέβη λοιπόν;  Μήπως πρόκειται για κάποια σατανική  σύμπτωση ;

Ασφαλώς  δεν είναι σύμπτωση . Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση.

Γιατί απέτυχαν όμως ; Μήπως τελικά τα σκουπίδια είναι ένα μη αντιμετωπίσιμο πρόβλημα ;

Δεν υπάρχουν μη αντιμετωπίσιμα προβλήματα .  Ασφαλώς υπάρχουν δύσκολα και δισεπίλυτα  προβλήματα και τα   σκουπίδια ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες προβλημάτων,   αλλά είναι σίγουρα ένα αντιμετωπίσιμο πρόβλημα τουλάχιστον όσων αφορά την διαχείρισή τους .