Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Να μην περάσει ο νέος εκβιασμός του κυκλώματος των σκουπιδιών.

 

Οι πληροφορίες  λένε πως ο δήμαρχος της Φυλής Χ. Παππούς έχει ήδη συμφωνήσει με τον ΕΔΣΝΑ προκειμένου να υπογραφεί νέα πολυετής συμφωνία μεταξύ δήμου Φυλής και ΕΔΣΝΑ για την συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής.

Το πως και το πότε θα γίνει υπογραφεί η συμφωνία παραχώρησης και με ποια ανταλλάγματα,  μόνο αυτοί ξέρουν.

Πάντως η προηγούμενη 20ετής συμφωνία που είχε υπογράψει  ο πρώην δήμαρχος Φυλής Δ. Μπουραίμης  στις 5/11/2004, λήγει  στις 5/11/2024.

 Αυτή η συμφωνία ήταν σε συνέχεια της προηγούμενης συμφωνίας που είχε υπογράψει ο τέως δήμαρχος άνω Λιοσίων Ν. Παπαδήμας,  με τον τότε ΕΣΔΚΝΑ το 1991 με τον όρο να πάψει η χωματερή να δέχεται σκουπίδια μετά από 3,5 χρόνια!

Τις συνέπειες από τη λειτουργία της χωματερής  της Φυλής δεν υπάρχει άνθρωπος  που να μην τις γνωρίζει  και φορέας που να μην τις αναγνωρίζει. 

Εδώ και 33 χρόνια όλες οι αποφάσεις για την παραμονή και για την επέκταση της χωματερής λαμβάνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Το κύκλωμα αφήνει την κατάσταση στη χωματερή να φτάσει στο απροχώρητο χωρίς να προετοιμάζει σε άλλες περιοχές νέους χώρους υγειονομικής ταφής  ακριβώς για να θέσουν το ίδιο εκβιαστικό δίλλημα: ή θα γίνει νέα χωματερή στη Φυλή ή θα πνιγεί η Αθήνα στα σκουπίδια .

Ακριβώς το ίδιο ετοιμάζονται να  επαναλάβουν και τώρα για ακόμα μια φορά.

Πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο και καλά οργανωμένο σχέδιο εκβιασμού  και εκβιαζόμενος δεν είναι ο δήμος Φυλής . Ο δήμος Φυλής είναι  μέρος του κυκλώματος των εκβιαστών  και συμμέτοχος στο έγκλημα.

Εκβιαζόμενοι είναι  κυρίως οι γύρω δήμοι  της δυτικής Αθήνας και της Αττικής οι οποίοι πληρώνουν  κοινωνικά , περιβαλλοντικά και πολιτικά τις συνέπειες  των κατάπτυστων συμφωνιών του δήμου Φυλής με τον ΕΔΣΝΑ.  

Εκβιαζόμενο είναι το περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής που καλείται να αποφασίσει  αν θα μείνει   ή Αττική με τα σκουπίδια στους δρόμους , ή θα  δεχτεί τους όρους που θέτει το  βρώμικο κύκλωμα  των σκουπιδιών.

Όμως αυτή την φορά ο εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει .

Στα 33 χρόνια ο χώρος στη Φυλή έχει κορεστεί  και αυτό το συνομολογούν οι πάντες.

Τυχόν επέκταση της χωματερής και παραμονής της στην Φυλή καθ΄ οιανδήποτε τρόπο, θα είναι ένα  συνειδητό και οργανωμένο έγκλημα  σε βάρος των κατοίκων της δυτικής Αττικής .

Το περιφερειακό συμβούλιο  και κανένα δημοτικό συμβούλιο  της δυτικής Αθήνας και της Αττικής , δεν πρέπει να αποδεχτούν   νέα συμφωνία του δήμου Φυλής με τον ΕΔΣΝΑ.   

Ο λόγος τώρα είναι στα κινήματα και στους πολίτες που πρέπει να γεμίσουν τις αίθουσες συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων και του περιφερειακού συμβουλίου.

Οι πολίτες πρέπει και μπορούν να  επιβάλλουν την αποτροπή της νέας συμφωνίας που ετοιμάζουν.

Τη λύση του προβλήματος θα πρέπει να την βρουν αυτοί που δημιούργησαν το αδιέξοδο.

Οι πολίτες  δεν μπορούν να χωροθετήσουν  και να κατασκευάσουν νέους χώρους υγειονομικής ταφής και δεν πρέπει να μας φορτώσουν της ευθύνη που προκάλεσαν οι μεθοδεύσεις τους.

 

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου