Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Βράσε με σαν τη χελώνα, γδάρε με σαν το λαγό ..

 

Κλασικά πράγματα . Αν είναι  να φτιάξουν κανένα έργο  που κάνει κλικ  στους  ψηφοφόρους  περιοδεύουν στις τηλεοράσεις  και  παρουσιάζουν μακέτες και βίντεο Virtual Reality.

Αν είναι να φτιάξουν  καμιά νέα χωματερή,  λειτουργούν τόσο συνωμοτικά  που θα τους ζήλευαν και οι μαφιόζικες οργανώσεις.

Συζητούν  και αποφασίζουν κρυφά . Στο τραπέζι πέφτουν ιδέες πως  θα πιάσουν κορόιδα τους ιθαγενείς . Τι μεθοδεύσεις θα πρέπει κάνουν  για να  εξασφαλίσουν  την έγκριση των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων .  Ποιους δημοσιογράφους θα βάλουν να κάνουν την βρώμικη δουλειά . Ποιους ανθρώπους  των κινημάτων θα στοχοποιήσουν  για να αλλάξουν την ατζέντα.

Τώρα για παράδειγμα  ο κ. Χαρδαλιάς και ο ΕΔΣΝΑ έχουν παραλάβει επίσημα την μελέτη για την εξεύρεση νέου χώρου ταφής (χωματερή) 10 εκατομ . κ.μ .

Φυσικά κανείς από εμάς που ζούμε εδώ στο δυτικό ημισφαίριο δεν γνωρίζει  απολύτως τίποτα για την μελέτη αυτή.

Την  γνωρίζουν  μόνο οι εργολάβοι , ο δήμαρχος Φυλής , τα στελέχη του ΕΔΣΝΑ και ένας στενός κύκλος του κυκλώματος των σκουπιδιών.

Ούτε καν τα μέλη του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ!

Το κύκλωμα  επεξεργάζεται  επικοινωνιακούς  τρόπους  να παρουσιάσει  τη νέα χωματερή σαν  μοναδική λύση  και σαν αναγκαίο κακό μέχρι  να γίνουν τα νέα έργα υποδομής  που εντελώς συμπτωματικά  θα γίνουν και αυτά –όταν έρθει η ώρα-  στην ίδια περιοχή και με τις ίδιες βρώμικες μεθόδους .

Και αν δεν υπήρχαν  κάποιοι  λίγοι  άνθρωποι να  βγάζουν τα μάτια τους  για να  διαβάζουν τα ψιλά γράμματα  στην διαύγεια του ΕΔΣΝΑ,  ούτε αυτά τα ελάχιστα δεν θα μαθαίναμε .

Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι  στην πραγματικότητα  μας φοβούνται . Αν δεν φοβόντουσαν δεν θα έκαναν όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια  για να μην τους πάρουν χαμπάρι οι ιθαγενείς. 

Το θέμα είναι οι ιθαγενείς  θα αποφασίσουν  κάποια στιγμή  να προστατεύσουν τη ζωή τους  ή θα τους πιάσουν άλλη μια φορά κορόιδα με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια; 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου