Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

the bitch is dead ! η σκύλα πέθανε ! το μεγάλο πανηγύρι για τον θάνατο της Θάτσερ

 


Ένα τεράστιο  «πάρτι» στήθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου 2013 στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου για το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ με τη συμμετοχή φοιτητών, αντικαπιταλιστών, ακτιβιστών και πρώην ανθρακωρύχων. 

γύριζαν την πλάτη στην κηδεία !


Η πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου αποτέλεσε πεδίο σύγκρουσης το 1990 μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών. Η γυναίκα που έθεσε σε εφαρμογή τις θεωρίες της Σχολής του Σικάγο και έδωσε το όνομά της στον νεοφιλελευθερισμό που γεννήθηκε τη δεκαετία του ’80 βρίσκεται στο επίκεντρο από την ημέρα του θανάτου της, καθώς πλήθος κόσμου ξέσπασε σε πανηγύρια.

Τέσσερις ημέρες πριν από την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν το Σάββατο το βράδυ σε μια συγκέντρωση-πάρτι για να γιορτάσουν το θάνατό της.
 
«Η Μάγκι είναι νεκρή» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι ενώ δεν έλειψαν και κάποιες αψιμαχίες με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε εννέα συλλήψεις. Άνθρωποι όλων των ηλικιών χόρευαν υπό βροχή και τους ήχους σφυρίχτρας και κόρνας, χτυπώντας τύμπανα.
 

Νωρίτερα, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποίησε τους διαδηλωτές να αποφύγουν τις υπερβολές. «Ζούμε σε μια δημοκρατία όπου οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, να διασκεδάσουν και να κάνουν ό,τι θέλουν», δήλωσε στο βρετανικό ραδιόφωνο LBC. «Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν», σημείωσε, «είναι να χρησιμοποιήσουν το θάνατο ενός ηλικιωμένου ατόμου, για να ξεκινήσουν μια εξέγερση».
 
Παρόντες στην πλατεία Τραφάλγκαρ, άνθρωποι όπως ο Ντέιβιντ Ντάγκλας, πρώην ανθρακωρύχος και μέλος της Εθνικής Ένωσης Εργατών των Ορυχείων του Γιορκσάιρ, που δήλωσε «πολύ χαρούμενος» στο άκουσμα του θανάτου της Θάτσερ, μιας «φρικτής γυναίκας». «Είμαστε απόλυτα εξοργισμένοι που προβάλλονται στην τηλεόραση εικόνες ότι το σύνολο της χώρας είναι σε πένθος», τόνισε.
 
«Κατέστρεψε τις κοινότητες μας, τα χωριά μας και επιχείρησε να διαλύσει και την αξιοπρέπειά μας» δήλωσε ο Ντέιβιντ Χόπερ γενικός γραμματέας του Συνδέσμου των Ανθρακωρύχων στην εφημερίδα Guardian.
 
O Τόνι Σμιθ ένας πρώην ανθρακωρύχος δήλωσε πως οι όποιες επιφυλάξεις για τους εορτασμούς στο θάνατο ενός ανθρώπου παρακάμπτονται όταν κάποιος αναλογιστεί τη ζημιά που είχε προκαλέσει αυτός. «Το συναίσθημα είναι τόσο βαθύ που αντικαθιστά τις όποιες επιφυλάξεις. Έχουμε ζήσει κάτω από τη σκιά της Θάτσερ για πολλά χρόνια. Κατέστρεψε οικογένειες», σημείωσε.
 
Η σκωτζέζα καλλιτέχνης Σίγκριντ Χόλμγουντ, εμφανίστηκε στη συγκέντρωση κρατώντας ομπρέλα με την επιγραφή «Ding Dong» που παρέπεμπε στο τραγούδι «Ding dong η μάγισσα είναι νεκρή» από τον Μάγο του Οζ, το οποίο μετατράπηκε σε τραγούδι συσπείρωσης των αντιπάλων της Θάτσερ.
 
«Ήρθα σήμερα, δεν θα έλεγα για να γιορτάσω, αλλά για να διαμαρτυρηθώ για τα εκατομμύρια από το δημόσιο χρήμα που δαπανώνται για την κηδεία, όταν υπάρχουν περικοπές που επηρεάζουν ασθενείς ή άτομα με ειδικές ανάγκες», σχολίασε. Σημειώνεται πως το «Ding Dong! The Witch Is Dead» που ακούγεται στην ταινία του 1939 «Ο Μάγος του Οζ» επανήλθε στις πρώτες θέσεις των βρετανικών charts μετά το θάνατο της Θάτσερ.

Η δήλωση του Κεν Λόουτς για τον θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ :

«Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η πιο διχαστική και καταστροφική πρωθυπουργός της σύγχρονης εποχής. Μαζική ανεργία, κλεισμένα εργοστάσια, κατεστραμμένες κοινότητες, αυτή είναι η κληρονομία της. Ήταν μια μαχήτρια και ο εχθρός της ήταν η βρετανική εργατική τάξη.

Στις νίκες της αυτές την βοήθησαν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί ηγέτες του Εργατικού Κόμματος και πολλών Συνδικάτων. Η σημερινή άθλια κατάσταση οφείλεται στις πολιτικές που αυτή άρχισε. Το βηματισμό της τον ακολούθησαν κι άλλοι πρωθυπουργοί, με πρώτο τον Τόνι Μπλερ. Εκείνη ήταν ο οργανοπαίχτης κι αυτός ήταν η μαϊμού που χόρευε.

Θυμηθείτε τότε που αποκαλούσε τον Μαντέλα τρομοκράτη κι έπινε το τσάι της με τον βασανιστή και δολοφόνο Πινοτσέτ.

Πώς να την τιμήσουμε, όπως της αξίζει; Να ιδιωτικοποιήσουμε την κηδεία της. Να την βγάλουμε σε δημοπρασία και να την αναθέσουμε στη φθηνότερο μειοδότη. Αυτό θα ήθελε και η ίδια».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου