Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Φιάσκο κολοσσιαίων διαστάσεων η « διαβούλευση» Πατούλη για το ΠΕΣΔΑ.

 

 

Στις 30/6, ο κ. Πατούλης έστειλε επιστολή στους βουλευτές, στους δημάρχους, στους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους με την οποία τους ζητούσε να στείλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 31/7 χωρίς να τους κοινοποιήσει το σχέδιο του νέου ΠΕΣΔΑ.

Είχε προηγηθεί  η απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, στις 31/5/2021 με την οποία παρέλαβε  το νέο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής από τους μελετητές .

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ την ίδια κιόλας ημέρα (31/5/2021) δημοσιοποίησε τις βασικές παρατηρήσεις του για το νέο ΠΕΣΔΑ και στις 5/7/21 σε ανοιχτή εκδήλωση στην Πετρούπολη έκανε ολοκληρωμένη παρουσίαση του νέου περιφερειακού σχεδίου.

Με το σχέδιο αυτό, η Δυτική Αττική, η Δυτική Αθήνα και ο Δυτικός Πειραιάς θα συνεχίσουν -«με τη βούλα»- να αποτελούν, για πολλά χρόνια ακόμη, το μεγαλύτερο σκουπιδότοπο της Ευρώπης και το μοναδικό για την Αττική.

Στο νέο ΠΕΣΔΑ εισάγουν με ακραία επιθετικό τρόπο την καύση ως βασική μέθοδο διαχείρισης των αποβλήτων  αφού κάνουν λόγο για την καύση -εκτός των δευτερογενών καυσίμων- και των υπολειμμάτων της διαδικασίας της ανακύκλωσης και της επεξεργασίας των σύμμεικτων σκουπιδιών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην πρόσκληση του κ. Πατούλη προς τους δημάρχους  να στείλουν τις προτάσεις για το νέο ΠΕΣΔΑ  μέχρι τις 31/7 δεν ανταποκρίθηκε κανείς από τους 66 δημάρχους της Αττικής !

Η πρωτοβουλία του κ. Πατούλη αποδείχτηκε φιάσκο κολοσσιαίων διαστάσεων .

Μόλις καταλαγιάσει η συζήτηση για την τεράστια οικολογική καταστροφή στην Αττική με τις φωτιές του Αυγούστου,  τον κ. Πατούλη τον περιμένει η χλεύη για τη διαβούλευση φιάσκο .

Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο για γέλια .

Τα κινήματα και τα δημοτικά συμβούλια πρέπει να απαιτήσουν να γίνουν ολοκληρωμένες συζητήσεις και να διατυπωθούν οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις για το περιφερειακό σχέδιο.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κ. Πατούλη και στο διεφθαρμένο κύκλωμα των σκουπιδιών να αποφασίζουν με τέτοιες άθλιες μεθοδεύσεις για τις ζωές μας.

 

Ολόκληρη η παρουσίαση εδώ:

 https://drive.google.com/file/d/1A_bRaTS5opo-wJGRhTtI9KKnm5TOeT9J/view?usp=sharing

 

Διαβάστε την αναλυτική κριτική στο νέο ΠΕΣΔΑ 

 

Θ.Ε.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου