Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Από 1/1/22 το τέλος ταφής για τα σκουπίδια (20 ευρώ τον τόνο) !

 

Μπορεί ο κόσμος να παραμιλά με τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος αλλά δεν έχει δει ακόμα τι πρόκειται να πληρώνει για τα σκουπίδια .

Σύμφωνα με την προχθεσινή απόφαση του υπουργού περιβάλλοντος κ. Σκρέκα από 1/1/22 κάθε τόνος σκουπιδιών που καταλήγει σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ) θα χρεώνεται με 20 ευρώ.

Σύμφωνα με το άρθρο 38 του ν. 4819/2021 από την Ιανουαρίου 2022 επιβάλλεται τέλος ταφής για τις ποσότητες ανεπεξέργαστων αστικών αποβλήτων που διατίθενται σε χώρους υγειονομικής ταφής καθώς και για τα υπολείμματα επεξεργασίας αστικών αποβλήτων που προκύπτουν από μονάδες επεξεργασίας αστικών αποβλήτων (Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), Μονάδες Επεξεργασίας Βιολογικών Αποβλήτων (ΜΕΒΑ), Μονάδες Μηχανικής Βιολογικής Επεξεργασίας (ΜΕΑ), και μονάδες αποτέφρωσης αστικών αποβλήτων), που διατίθενται σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ).

Το τέλος ταφής ορίζεται σε είκοσι (20) ευρώ ανά τόνο αποβλήτων από 1/1/2022 και αυξάνεται ετησίως κατά πέντε (5) ευρώ ανά τόνο και έως την τιμή των τριάντα πέντε (35) ευρώ ανά τόνο. Από την Ιανουαρίου 2026 το τέλος ταφής ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) ευρώ ανά τόνο αποβλήτων και αυξάνεται στην τιμή των πενήντα πέντε (55) ευρώ ανά τόνο από την Ιανουαρίου 2027, η οποία και παραμένει σταθερή για τα επόμενα έτη.

Το κράτος  τιμωρεί τους πολίτες για τη δική του ανικανότητα !

Το έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι τα πανάκριβα προγράμματα ανακύκλωσης που υιοθετούν οι περιφέρειες και οι ΦοΔΣΑ (Φορείς διαχείρισης ) είναι απολύτως αναποτελεσματικά και το μόνο που προσφέρουν είναι κέρδη για τα ιδιωτικά συστήματα ανακύκλωσης .

Και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα!

Όταν αρχίσουμε να πληρώνουμε για τα σκουπίδια που θα πηγαίνουν στα νέα εργοστάσια που θα κατασκευαστούν με ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα ) και στα εργοστάσια καύσης, το κόστος θα εκτιναχθεί και θα πληρώνουμε πιο πολλά για τα σκουπίδια από ότι για το ρεύμα.

Οι ιδιώτες δεν θα δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους .Θα πληρώνονται με τον τόνο των σκουπιδιών που θα περνά την πόρτα του εργοστασίου και για αυτό θα κάνουν ότι χρειάζεται για να μην γίνεται ανακύκλωση και να δέχονται τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών .

Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που μειωθούν τα σκουπίδια , οι ιδιώτες  θα πληρώνονται σύμφωνα με τις εγγυημένες ποσότητες που προβλέπουν οι ΣΔΙΤ.

Όταν φωνάζαμε για την ανακύκλωση , τις επικοινωνιακές φιέστες του Πατούλη και τις ΣΔΙΤ δεν άκουγε κανείς.

Οι δήμαρχοι και τα συνδικάτα των εργαζομένων σφύριζαν αδιάφορα. Τώρα το μάρμαρο θα το πληρώσουν τα συνήθη κορόιδα,  δηλαδή όλοι εμείς που πληρώνουμε δημοτικά τέλη .

 Ηαπόφαση :   ΕΔΩ  

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου