Το υπουργείο περιβάλλοντος καλεί τις Δημόσιες Αρχές ΕΔΩ να διατυπώσουν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, εγγράφως τη γνώμη και τις τυχόν παρατηρήσεις τους επί του περιεχομένου της ΣΜΠΕ και να τις διαβιβάσουν στη διεύθυνση περιβαλλοντικής αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) εντός προθεσμίας σαράντα πέντε (45) ημερών .
Ημερομηνία έναρξης της δημόσιας διαβούλευσης θεωρείται η 8/8/22 πράγμα που σημαίνει ότι η δημόσια διαβούλευση θα λήξει στις 24/9/22 και πριν από αυτή την ημερομηνία θα γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για γνωμοδότηση επί της ΣΜΠΕ.
Δικαίωμα παρέμβασης στη δημόσια διαβούλευση έχουν οι πάντες . Πολίτες της Αττικής , δημοτικά συμβούλια , περιφερειακοί σύμβουλοι , βουλευτές κλπ.
Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά τα δημοτικά συμβούλια της Αττικής να κάνουν αυτό που επιβάλουν οι περιστάσεις και να ασχοληθούν σοβαρά με το νέο ΠΕΣΔΑ.
Το περιεχόμενο του νέου ΠΕΣΔΑ έρχεται να επιβεβαιώσει τις χειρότερες προβλέψεις του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και των άλλων συλλογικοτήτων της Δυτικής Αθήνας, της Δυτικής Αττικής και του Δυτικού Πειραιά.
Ο συγκεντρωτισμός παγιώνεται, με τις πλέον ρυπαίνουσες δραστηριότητες να στοιχειώνουν τη δυτική πλευρά της Αττικής για τα επόμενα 30 χρόνια, οι κάτοικοί της οποίας θα εξακολουθούν να βιώνουν το συνήθη περιβαλλοντικό .
Οι βασικές προτάσεις του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για το ΠΕΣΔΑ
· Άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών κατασκευής νέων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων σε ΦΥΛΗ και ΣΧΙΣΤΟ, καθώς και της επέκτασης των υφιστάμενων υποδομών στη Φυλή (ΧΥΤΑ, ΕΜΑΚ).
· Άμεση απομάκρυνση του μοναδικού στη χώρα αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων (ΕΑΥΜ)
· Άμεσο και οριστικό κλείσιμο του συνόλου της εγκατάστασης της Φυλής.
· Ένταξη σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής.
· Ακύρωση των χωροθετήσεων του ν. 3164/2003, κανένας νέος ΧΥΤΑ/Υ στη Δυτική Αττική.
· Καμία μονάδα καύσης απορριμμάτων στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα.
· Κατάργηση του διαβρωτικού μηχανισμού των αντισταθμιστικών «ωφελημάτων».
· Κατασκευή όλων των αναγκαίων υποδομών -συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων νέων ΧΥΤΥ-, για την υλοποίηση ενός νέου συστήματος δημόσιας διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα έχει βασικό στόχο τη μέγιστη δυνατή προδιαλογή και ανάκτηση υλικών, με δίκαιη κατανομή των όποιων βαρών και με αυστηρή τήρηση όλων των περιβαλλοντικών διασφαλίσεων.
Ο ΕΔΣΝΑ έχει ήδη αναρτήσει τη ΣΜΠΕ στο σύνδεσμο https://www.edsna.gr/diavoyleysi-stratigikis-meletis-perivallontikon-epiptoseon-smpe-gia-tin-3i-anatheorisi-toy-perifereiakoy-schedioy-diacheirisis-apovliton-pesda-perifereias-attikis/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου