Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Ποιοί και πως ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες των ΟΤΑ.


 


Δημοσιεύτηκε στη διαύγεια η απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης πενταετούς διάρκειας με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%96%CE%9E%CE%9D%CE%9F%CE%A105-62%CE%9C?inline=true 

Τι σημαίνει αυτό ;

Ο ΕΔΣΝΑ προμηθεύτηκε τον εξοπλισμό των πολυκέντρων ανακύκλωσης από την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και τώρα υπογράφει σύμβαση πενταετούς διάρκειας με την εταιρεία για την λειτουργία των πολυκέντρων με προσωπικό της εταιρείας!  

Όπως λέει και η απόφαση «Το ΣΣΕΔ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ έχει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο προσωπικό για τη λειτουργία του εξοπλισμού» .

Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ αναλαμβάνει :

1. Την παροχή του οικονομικού αντίτιμου ανά τεμάχιο ανακυκλώσιμου υλικού από πλαστικό, μέταλλο και γυαλί (που ισούται με 0,03 / τεμάχιο),

2. Τη συνεχή καθημερινή λειτουργία του εξοπλισμού των ‘’πολυκέντρων ανακύκλωσης’’ με τη διάθεση του αναγκαίου ανθρώπινου εξοπλισμού,

3. Την διάθεση των αναγκαίων μεταφορικών μέσων για την συλλογή και μεταφορά των συλλεγόμενων ανακυκλώσιμων υλικών,

 4. Την διάθεση των αναγκαίων αναλωσίμων υλικών (χαρτιά, σακούλες κ.α.) για την λειτουργία του εξοπλισμού.

Δηλαδή η συλλογή , η μεταφορά , η επεξεργασία και η διάθεση των ανακυκλώσιμων δεν θα γίνεται από το προσωπικό των δήμων , αλλά της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ .

Ακριβώς το ίδιο έχει συμβεί και με το πρόγραμμα GREEN CITY .

Είναι το γνωστό πρόγραμμα με τα οχήματα της ανακύκλωσης που μαζεύουν υλικά σε διάφορα σημεία της Αττικής .

Ο ΕΔΣΝΑ έκανε την προμήθεια του εξοπλισμού και έδωσε τον εξοπλισμό στον ιδιώτη που με δικό του προσωπικό λειτουργεί το πρόγραμμα με  οχήματα που έχουν αγοραστεί από τον  ΕΔΣΝΑ !

Ο ΕΔΣΝΑ αποτελεί πλέον το όχημα για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΟΤΑ .

Το φωνάζαμε από καιρό ότι η σύμβαση μαμούθ του ΕΔΣΝΑ για την προμήθεια ειδών ανακύκλωσης μακριά από τους δήμους θα οδηγήσει τελικά στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων .

Η υπόθεση της ανακύκλωσης είναι πολύ σοβαρή για την εμπιστευτούν οι δήμοι της Αττικής σε μια δράκα εγκάθετων του Πατούλη στον ΕΔΣΝΑ και κάποιους ιδιώτες που βρήκαν την ευκαιρία να τρυπώσουν και να θησαυρίσουν.  

Αν δεν αντιδράσουν τώρα το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στους δήμους και τα δημοτικά συμβούλια , αύριο θα είναι πολύ αργά. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου