Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Όλα για την «κονόμα» . Και εμείς οι άλλοι ας πεθάνουμε !

 

Στις 17 Οκτωβρίου ο δήμος Φυλής θα υπογράψει συμφωνία για την παραχώρηση έκτασης 600 στρεμμάτων στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να μετεγκατασταθούν οι διαμεταφορείς από την εγκατάσταση του Ελαιώνα.

Ο στόχος είναι  το έργο να προκηρυχθεί  τα τέλη του 2023.

Εν τω μεταξύ ουδείς γνωρίζει  που βρίσκεται ο χώρος αυτός ούτε ποιο είναι το ιδιοκτησιακό του καθεστώς . Το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φυλής έχει πλήρη άγνοια ! Ούτε το συζήτησε ποτέ , ούτε έχει πάρει σχετική απόφαση για το ζήτημα!  

Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει τον δήμαρχο να κάνει φιέστες παραχώρησης .

Το μόνο που λέγεται από τα γνωστά παπαγαλάκια είναι ότι «το έργο αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό έσοδο για τον Δήμο Φυλής καθώς, εκτός από το ενοίκιο για την παραχώρηση της έκτασης, θα λαμβάνει και ποσοστό επί των εσόδων». Αυτό φτάνει!

Όλα τα άλλα δεν έχουν καμιά σημασία .

Δεν έχει σημασία αν η μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων που λειτουργούν στον Ελαιώνα θα υποβαθμίσει  περαιτέρω το δήμο  Φυλής  αλλά και το σύνολο των δήμων της δυτικής Αθήνας.

Δεν έχει σημασία πως  αν γίνει αυτό το έργο,  ένα πολύ μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού φορτίου που υπάρχει σήμερα στον Κηφισό,  θα μεταφερθεί στη  Λεωφόρο  Θηβών και στο Καματερό , προκαλώντας έμφραγμα όχι μόνο στη Λ. Φυλής και στην Καματερού αλλά σε όλους τους οδικούς άξονες  ( Παπάγου , Αλεξάνδρας , Γούναρη , Κ. Παλαμά κλπ) .

Δεν έχει σημασία πως  θα έχουμε περαιτέρω  αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή από την κίνηση χιλιάδων βαρέων και μη οχημάτων  που θα εξυπηρετούνται  στο νέο κέντρο μεταφορών.

Δεν έχει σημασία αν η περίφημη  «περιβαλλοντική αποκατάσταση»  της  πιο ρυπασμένης περιοχής της  Αττικής δεν θα γίνει ποτέ.  

Σημασία έχει ότι οι εταιρείες logistics θα πριμοδοτηθούν για να μεταφερθούν στο νέο χώρο που θα κατασκευαστεί  μια μικρή πόλη με οχλούσες εγκαταστάσεις 380.000 τετραγωνικών μέτρων  και από αυτή την ιστορία θα τα οικονομήσουν κάποιοι ιδιοκτήτες οικοπέδων και θα έχει έσοδα ο δήμος Φυλής.

Για την εγκατάσταση των εταιρειών logistics θα απαιτηθούν περίπου 100.000 τετραγωνικά ενώ τα υπόλοιπα κτίρια θα μπορούν να φιλοξενήσουν και άλλες επιχειρήσεις όπως εταιρείες ταχυμεταφορών και όσοι  ζητήσουν πρόσβαση στην περιοχή.

Αρχικά το έργο  σχεδιαζόταν να γίνει κάπου στο Θριάσιο αλλά κάποιοι πονηροί (Άδωνης Γεωργιάδης – Χρήστος Παππούς και η λοιπή εκλεκτή ομήγυρη)   σκέφτηκαν πως αν γίνει το έργο στη Φυλή , θα στηθεί και νέο πάρτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε και με τη χωματερή .

Πάλι κάποιοι θα πουλήσουν οικόπεδα και  πάλι ο δήμος Φυλής θα εισπράττει  εκατομμύρια  ως ποσοστό  επί των εσόδων του logistics city .

Ο Δήμος Φυλής δεν έχει στην κυριότητα του τα 600 στρέμματα .

Αλλά θα γίνει  ότι  έγινε και με τη χωματερή .  Τότε κάποιοι Λιοσώτες πούλησαν οικόπεδα στον ΕΔΣΝΑ  σε  τιμές  παραλιακής  και έβγαλαν εκατομμύρια σε βάρος όλων μας.

Οι δήμοι της δυτικής Αθήνας και ιδιαίτερα οι δήμοι Αγίων Αναργύρων – Καματερού , Ιλίου και Πετρούπολης  έχουν μόνο να χάσουν από αυτό το έργο.

Τη σημερινή  απάθεια των δημοτικών αρχών θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά στο μέλλον όπως πληρώνουμε σήμερα την απάθεια τους  όταν  αποφασίστηκε να γίνει η εγκατάσταση της χωματερής  στα Άνω Λιόσια .

Σήμερα υποφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δήμους της δυτικής Αθήνας για να εισπράττουν αντισταθμιστικά στον δήμο Φυλής  και να  τα χρησιμοποιούν για τον εκμαυλισμό της τοπικής κοινωνίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου