Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Πως το παναττικό νεκροταφείο έγινε κέντρο μεταφορών LOGISTIC !

Πριν από 2 χρόνια στις 23/10/19 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φυλής αποφάσισε την κατασκευή ενός παν αττικού κοιμητηρίου στη θέση σπηλιές επί  ιδιόκτητου δημοτικού γεωτεμαχίου συνολικής έκτασης 800.897,42 στρεμμάτων .

Ο μοναδικός λόγος που αποφασίστηκε η κατασκευή του παν αττικού νεκροταφείου ήταν η μακροπρόθεσμη εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του δήμου Φυλής !

 Έλεγαν τότε πως η χωματερή σε 2 χρόνια θα κλείσει και  δήμος πλέον δεν θα έχει έσοδα ενώ οι ίδιοι είχαν ήδη αποφασίσει μόλις 3 μήνες πριν (1/8/19)  την κατασκευή της νέας χωματερής!

Για λόγους που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε,  η ιστορία του παν αττικού νεκροταφείου δεν προχώρησε παρ΄ ότι ο δήμαρχος έλεγε πως είναι εξασφαλισμένες οι πιστώσεις από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων !

Και αφού δεν έγινε το παν αττικό νεκροταφείο,  ο δήμαρχος αποφάσισε να γίνει στη θέση του κέντρο μεταφορών LOGISTIC.

Και αφού έχει τα  κονέ με τη Νέα Δημοκρατία και με κάτι μπουμπούκια σαν τον Άδωνη Γεωργιάδη κατάφεραν να πάρουν το κέντρο μεταφορών LOGISTIC από το Θριάσιο και να το μεταφέρουν στην Φυλή.

Άλλο που δεν ήθελε η κυβέρνηση. Που θα ξανάβρισκε  δήμαρχο  να ζητά ο ίδιος να πάει το κέντρο μεταφορών LOGISTIC στον δήμο του; Ούτε στην υποσαχάρια Αφρική δεν θα έβρισκαν !

Έτσι λοιπόν αποφάσισαν χωρίς να ρωτήσουν ούτε το ελεγχόμενο από αυτούς δημοτικό συμβούλιο ,  να κάνουν το κέντρο μεταφορών LOGISTIC.

Πάντα για την μακροπρόθεσμη εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του δήμου Φυλής.

Η πλάκα είναι πως τώρα δεν επικαλούνται μόνο την οικονομική βιωσιμότητα αλλά και την αναβάθμιση του δήμου !

Αναβάθμιση με εκατοντάδες αποθήκες και χιλιάδες φορτηγά και άλλα οχήματα που θα κάνουν κόλαση τη ζωή της ευρύτερης περιοχής .

Εμείς αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια για το κλείσιμο της χωματερής και την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής και αυτοί αποφασίζουν να την υποβαθμίσουν ακόμα πιο πολύ.

Αυτοί θέλουν λεφτά για να τα μοιράζουν σε ότι χωρά ο νους του ανθρώπου και η κυβέρνηση θέλει χώρους να κάνει χωματερές , εργοστάσια και κέντρα μεταφορών .

Ξέρουν πως με τα λεφτά είναι εύκολο να κλείσουν στόματα και έτσι να μην υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις .

Το ίδιο κόλπο που κάνουν εδώ και 30 χρόνια με τα αντισταθμιστικά της χωματερής . Το 2004 έδωσαν την έκταση για 20 χρόνια στον ΕΔΣΝΑ να κάνει τη χωματερή και εξασφάλισαν αμύθητα έσοδα.

Αμύθητα ποσά που έγιναν ποδοσφαιρικές ομάδες πρώτης εθνικής , αγορασμένα και νοικιασμένα οικόπεδα , ραδιοφωνικοί σταθμοί που στοίχησαν εκατοντάδες εκατομμύρια , αμέτρητα ρουσφέτια και δεν συμμαζεύεται .

 Τώρα αν θερίζει ο καρκίνος στην περιοχή και αν η μπόχα της χωματερής φτάνει ως το Περιστέρι και αν έχουν μολυνθεί τα υπόγεια ύδατα ως τον κόλπο της Ελευσίνας , μικρή σημασία έχει.

Το θέμα είναι η μακροπρόθεσμη εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του δήμου Φυλής και πως κάποιοι ντόπιοι  μεγαλοοικοπεδούχοι θα πουλήσουν σκουπιδοοικόπεδα σε τιμές Κολωνακίου.

Έτσι έκαναν τη δυτική Αθήνα τον απόπατο της Αττικής . Και ακόμα δεν έχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ..

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου