Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Ομόφωνα ΟΧΙ στο κέντρο μεταφορών LOGISTIC από τον δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού!

Μετά από πρόταση της δημοτικής παράταξής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο περαιτέρω υποβάθμισης της περιοχής μας από τη δημιουργία κέντρου logistics στο Δήμο Φυλής, να κινηθεί με κάθε πρόσφορο μέσο ενάντια στα εν λόγω σχέδια.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει : Αναμένουμε τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και καλούμε τους δημότες σε επαγρύπνηση! Τέτοιες ενέργειες πλήττουν το συμφέρον, την υγεία, την ασφάλεια και προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας, μετατρέποντας ακόμα πιο πολύ τη Δυτική Αθήνα στην πίσω αυλή της Αττικής!
Ακολουθεί το κείμενο απόφασης:

“ Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού εδώ και αρκετά χρόνια πλήττεται βάναυσα από την καθημερινή διέλευση χιλιάδων βαρέων οχημάτων από όλη την Αττική, με κύριο προορισμό τον ΧΥΤΑ Φυλής και τη Βιομηχανική Ζώνη, που εκτείνεται από τα Άνω Λιόσια μέχρι τον Ασπρόπυργο.
Επιπλέον, η υλοποίηση του νέου Κέντρου Μεταφορών στον Δήμο Φυλής είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού διαφωνεί κάθετα με μία ακόμη επιβλαβή χωροθέτηση στην περιοχή μας που έρχεται να προστεθεί στην υγειονομική βόμβα της χωματερής, η οποία πρέπει να κλείσει άμεσα και οριστικά, καθώς και οποιαδήποτε μολυσματική δραστηριότητα στην περιοχή του ΟΕΔΑ Φυλής. Ο Δήμος μας και συνολικά η Δυτική Αθήνα και η Δυτική Αττική, δεν αντέχουν περαιτέρω υποβάθμιση. Σας ενημερώνουμε πως ο Δήμος μας θα αντιταχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο, σε οτιδήποτε πλήττει το συμφέρον, την υγεία, την ασφάλεια και προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας. Κρίνεται επιβεβλημένο η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να προβούν σε δραστικές ενέργειες για την ανακούφιση της περιοχής και την υλοποίηση έργων υποδομής, όπως είναι η ολοκλήρωση της επέκτασης της Λεωφόρου Θηβών, η διάνοιξη της Λεωφόρου Φυλής και η υλοποίηση της Περιφερειακής Οδού του Ποικίλου Όρους.
Εξουσιοδοτεί τον κ.Δήμαρχο, να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, σε περίπτωση δημιουργίας του νέου αυτού Κέντρου Μεταφορών (Logistics)”

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου