Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Το τρομερό μυστικό της παλιάς χωματερής . Να γιατί δεν απαντούν στους βουλευτές της δυτικής Αθήνας.

4 βουλευτές της δυτικής Αθήνας ( ΣΥΡΙΖΑ – ΜεΡΑ25) εδώ και 5 μήνες ρωτούν τον υπουργό περιβάλλοντος για τον κρατήρα λυμματολάσπης και τους τοξικούς καπνούς και ζητούν να γίνει αυτοψία από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος στον χώρο της παλιάς χωματερής .

Απάντηση καμία ..

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δίνει στη δημοσιότητα video και φωτογραφίες από τον κρατήρα λυμματολάσπης και τους τοξικούς καπνούς και ζητά από τους επιθεωρητές να κάνουν αυτοψία.  Πάλι καμιά απάντηση. 

Ζητάμε να μάθουμε για ποιο λόγο «βράζει»  το έδαφος σε χώρο που έχουν να πέσουν σκουπίδια πάνω απο 30  χρόνια και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος και ο ΕΔΣΝΑ δεν απαντούν.

Ένα είναι βέβαιο .

Αν δεν υπήρχε  κανένα πρόβλημα και  οι καταγγελίες ήταν  αβάσιμες, οι επιθεωρητές θα είχαν σπεύσει να κάνουν αυτοψία στο χώρο και το υπουργείο Περιβάλλοντος και ο κ. Πατούλης θα μας είχαν κρεμάσει κουδούνια .  

Θα έλεγαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως όλοι εμείς κινδυνολογούμε για αντιπολιτευτικούς λόγους .

Γιατί όμως να εκτίθενται πολιτικά και ηθικά  πρόσωπα που στο κάτω – κάτω δεν έχουν καμιά ευθύνη για το τι είχε γίνει στον χώρο της παλιάς χωματερής πριν απο τόσα  χρόνια ;

 Γιατί οι επιθεωρητές περιβάλλοντος δεν τολμούν να κάνουν αυτοψία στο συγκεκριμένο χώρο;

Η απάντηση είναι απλή . Υπάρχουν κάποιοι,  που γνωρίζουν τι κρύβεται εκεί  και εμποδίζουν την έρευνα.

Και γιατί δεν θέλουν να  αποκαλυφθεί το μυστικό της παλιάς χωματερής;   

Γιατί σε αυτόν ακριβώς τον χώρο έχουν αποφασίσει να κάνουν φωτοβολταϊκό πάρκο .

Αν αποκαλυφθεί με την έρευνα ότι στην έκταση  της παλιάς χωματερής δεν μπορεί να γίνει καμιά νέα εγκατάσταση αν δεν απορυπανθεί ο χώρος,  τότε κινδυνεύει η μπίζνα του φωτοβολταϊκού  πάρκου.

Είναι βέβαιο πως με τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν , μπορούν να δοθούν ολοκληρωμένες απαντήσεις για το τι κρύβει ο συγκεκριμένος χώρος. Οι παλαιότεροι θυμούνται πως υπάρχουν φήμες και για θαμμένα πυρηνικά απόβλητα σε αυτόν ακριβώς το χώρο.

Η αλήθεια είναι πως  υπάρχει  ένα διεφθαρμένο και επικίνδυνο κύκλωμα που έχει τη δυνατότητα  να επιβάλει το νόμο της σιωπής .

Το τι κρύβεται στο χώρο της παλιάς χωματερής που θέλουν να φτιάξουν το φωτοβολταϊκό πάρκο, το γνωρίζουν πολλοί . Το γνωρίζουν κάποιοι επιθεωρητές περιβάλλοντος και κάποια υπηρεσιακά στελέχη  του ΕΔΣΝΑ που έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με το συγκεκριμένο χώρο.

Όμως δεν τολμούν να μιλήσουν γιατί το κύκλωμα δεν αστειεύεται όταν απειλούνται τα επιχειρηματικά του συμφέροντα.  

Ας ελπίσουμε πως οι βουλευτές θα επιμείνουν και πως τελικά θα γίνει έρευνα και θα δοθούν απαντήσεις .

Την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει συζήτηση  στη Βουλή ύστερα από επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη που δεν έλαβε απαντήσεις και δικαιούται από τον κανονισμό της βουλής να επαναφέρει το θέμα .

Θα  παρακολουθήσουμε τη συζήτηση και θα επανέλθουμε. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου