Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Δημοτικό συμβούλιο Πετρούπολης. Στις 20 Ιουνίου μεγάλη συγκέντρωση στη χωματερή της Φυλής ! (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

 


Στη χθεσινή συνεδρίαση  το δημοτικό συμβούλιο Πετρούπολης  αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση και αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Φυλής στις 20 Ιουνίου .

Ο δήμαρχος Πετρούπολης κ. Στ. Βλάχος αφού ενημέρωσε το σώμα για τις αρνητικές εξελίξεις με το νέο ΠΕΣΔΑ εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την ομόφωνη απόφαση όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τη πραγματοποίηση της συγκέντρωσης και ανέλαβε  την ευθύνη για την διοργάνωσή της.

Ο κ. Βλάχος δεσμεύτηκε να καλέσει στη συγκέντρωση και τους άλλους δήμαρχους της δυτικής Αθήνας αλλά και το σύνολο των δημάρχων της Αττικής που αντιδρούν στο νέο ΠΕΣΔΑ και την αύξηση του κόστους διαχείρισης κατά 37%.

Στη συνεδρίαση ακούστηκαν εξαιρετικές προτάσεις από όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων .

 Ο κ. Σίμος πρότεινε κινητοποιήσεις και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ( ΕΔΣΝΑ , Υπ. Περιβάλλοντος , Περιφερειακό Συμβούλιο).

Ο κ. Ταλιούρας έκανε μια εξαιρετική ανάλυση της κατάστασης και αφού ανέδειξε το κυρίαρχο πρόβλημα που είναι το νέο ΠΕΣΔΑ   ζήτησε ο δήμος Πετρούπολης να ενημερώσει τους δημότες και να καλέσει σε συστράτευση όλους τους φορείς της πόλης.

 Ο κ. Μπουσούνης και αυτός στην ίδια λογική με τους άλλους επικεφαλής ζήτησε  να γίνει κινητοποίηση και στο μέγαρο Μαξίμου και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να φτάσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο .

Ο κ. Σακούτης που ήταν και ο εισηγητής του σχεδίου απόφασης έκανε μια πλήρη ανάλυση των όσων διακυβεύονται με τους διαγωνισμούς για τα νέα εργοστάσια , τον αποτεφρωτήρα και την επιλογή της καύσης των σκουπιδιών .

Η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι πιο πλήρης από κάθε άλλη φορά και αξίζουν συγχαρητήρια  στον κ. Δήμαρχο και στο σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου Πετρούπολης .

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Αυτός ο ΠΕΣΔΑ δεν πρέπει να  περάσει όσα πραξικοπήματα και να κάνουν. Καλούμε φορείς, συλλογικότητες, παρατάξεις, πολίτες να συνεργαστούμε για:

·       Να απορριφθεί  το σχέδιο του νέου ΠΕΣΔΑ.

·       Άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών κατασκευής νέων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων σε ΦΥΛΗ και ΣΧΙΣΤΟ, καθώς και της επέκτασης των υφιστάμενων υποδομών στη Φυλή (ΧΥΤΑ, ΕΜΑΚ).

·       Άμεση απομάκρυνση του μοναδικού στη χώρα αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων (ΕΑΥΜ).

·       Άμεσο και οριστικό κλείσιμο του συνόλου της εγκατάστασης της Φυλής.

·       Ένταξη σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής.

·       Ακύρωση των χωροθετήσεων του ν. 3164/2003, κανένας νέος ΧΥΤΑ/Υ στη Δυτική Αττική.

·       Καμία μονάδα καύσης απορριμμάτων στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα.

·       Κατασκευή όλων των αναγκαίων υποδομών -συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων νέων ΧΥΤΥ-, για την υλοποίηση ενός νέου συστήματος  αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με δημόσιο χαρακτήρα , που θα έχει βασικό στόχο τη μέγιστη δυνατή προδιαλογή και ανάκτηση υλικών, με δίκαιη κατανομή των όποιων βαρών και με αυστηρή τήρηση όλων των περιβαλλοντικών διασφαλίσεων.

·       Κατασκευή μονάδων πραγματικής ανακύκλωσης, αντί των «αμαρτωλών» ΚΔΑΥ, που καίγονται το ένα μετά το άλλο.

·       Κατάργηση του διαβρωτικού μηχανισμού των αντισταθμιστικών εισφορών .

 

·       Ανοιχτή δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης για το περιεχόμενο του νέου ΠΕΣΔΑ Αττικής.

 ·       Για την ακύρωση των εν εξελίξει διαγωνισμών του αποτεφρωτήρα και της ΜΕΑ Κεντρικού τομέα Αθηνών ο Δήμος Πετρούπολης έχοντας έννομο συμφέρον θα προβεί στις δέουσες  νομικές ενέργειες . 

  ·       Ο Δήμος Πετρούπολης θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου της ποσοτικής και ποιοτικής σύνθεσης των αέριων ρύπων και των οσμών.

Η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ προκηρύσσει διαγωνισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και προχωρά σε απ’ ευθείας αναθέσεις έργων και υπηρεσιών και το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ σε διακοσμητικό ρόλο αποφασίζει τάχα για την τιμολογιακή πολιτική του ΕΔΣΝΑ

Καλούμε τους Δήμους της δυτικής πλευράς της Αττικής να πουν  όχι στο ΠΕΣΔΑ που συντηρεί και επεκτείνει τις ανισότητες σε βάρος των κατοίκων των περιοχών μας.

        

Πρωτοβουλίες του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης

για τον συντονισμό της Δράσης και κινητοποιήσεις

 

·         Κάλεσμα στις αυτοδιοικητικές δυνάμεις της Αττικής ( διοικήσεις και δημοτικές παρατάξεις) καθώς και σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και στους φορείς και συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας και Αττικής για συντονισμό και συνδρομή στον αγώνα μας.

·         Αποκλεισμός της ΟΕΔΑ Φυλής και συγκέντρωση στην είσοδο της εγκατάστασης την Δευτέρα 20/6

·         Συγκέντρωση- Συνέλευση των κατοίκων της πόλης στην πλατεία ''ΗΡΩ''  τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

·         Συγκέντρωση και παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όταν θα κληθεί να εγκρίνει το νέο ΠΕΣΔΑ.

·         Νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από κοινού με τους φορείς για εκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση νέων κινητοποιήσεων.

 

Θ.Ε.Μ 

Θ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου