Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Θαύμα ! Μόλις τελείωσε το πανηγύρι άρχισε η μπόχα !

 


Και ξαφνικά όταν τελείωσε το 3ήμερο πανηγύρι του δήμου Φυλής μας έπνιξε η μπόχα από τη χωματερή .

Τι συνέβη όμως ; Έκανε το θαύμα του ο πολιούχος για να ολοκληρωθούν οι «πολιτιστικές» εκδηλώσεις ,   ή απλά περίμεναν να τελειώσει το 3ήμερο πανηγύρι και μετά άνοιξαν τις πύλες της κολάσεως που λέγεται ΕΜΑΚ;

Χωρίς πλάκα τώρα .. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως η μετατροπή της περιοχής σε θάλαμο αερίων είναι απολύτως ελεγχόμενη .

Όποτε ανοίγουν τις πύλες του ΕΜΑΚ και απλώνουν το κόμποστ στη χωματερή η περιοχή μετατρέπεται σε θάλαμο αερίων .

Η δυσοσμία από τα σκουπίδια υπήρχε πάντα .

Το φαινόμενο παρουσιαζόταν συνήθως τα καλοκαίρια, όταν λόγω της ζέστης  είναι ταχύτερη η  σήψη πολλών απορριμμάτων και παρουσιαζόταν σε διαφορετικές περιοχές  ανάλογα με την φορά των ανέμων.

Άλλες ημέρες  μύριζε έντονα  στην Πετρούπολη, άλλες στην Λίμνη, άλλες στο Καματερό τον Ασπρόπυργο κλπ. Για τους παροικούντες αυτά είναι γνωστά .

Οι μυρωδιές οφειλόταν κυρίως στα ασκέπαστα σκουπίδια και στα ανοιχτά πηγάδια του βιοαερίου.

Το πρόβλημα με την δυσοσμία των τελευταίων χρόνων είναι εντελώς διαφορετικό .

Αυτήν την φορά  έχουμε μια έντονη δυσοσμία,  διαφορετική από την συνήθη και την έχουμε  πολύ συχνότερα  και πολύ πιο παρατεταμένα.

Προσωπικά πιστεύω πως το πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις οσμές οφείλεται στο ΕΜΑΚ.

Πιο συγκεκριμένα.   Θεωρώ πως το πρόβλημα οφείλεται στις μεγάλες ποσότητες  οργανικής μάζας (κόμποστ κακής ποιότητας που δεν μπορεί να διατεθεί στην αγορά).

 Όταν αυτές οι ποσότητες απλωθούν στον χώρο  η κατάσταση γίνεται απολύτως αφόρητη. Είναι αδύνατον να πλησιάσει άνθρωπος εκεί κοντά χωρίς ειδικό εξοπλισμό (μάσκα ενεργού άνθρακα κλπ ) γιατί κινδυνεύει σοβαρά. 

Το ερώτημα είναι γιατί το φαινόμενο παρουσιάζεται της βραδινές ώρες ; Έχει ακουστεί πως τις βραδινές ώρες ανοίγουν κάποια παραπετάσματα που βρίσονται στην μονάδα κομποστοποίησης του ΕΜΑΚ και διαχέεται  η μυρωδιά .

Όμως ούτε ο ΕΔΣΝΑ ούτε οι επιθεωρητές περιβάλλοντος δίνουν κάποιες πληροφορίες για το θέμα .

Υπάρχει ένα απίστευτο περιστατικό που έχει συμβεί στο παρελθόν και που δείχνει το μέγεθος της αδιαφάνειας και της διαφθοράς που υπάρχει στον ΕΔΣΝΑ .

Είχε παραγγελθεί ειδική μελέτη για να εντοπιστούν οι πηγές των οσμών . Οι μελετητές απεφάνθησαν πως δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν αν οι οσμές προέρχονται από τον ΧΥΤΑ ή από άλλες μονάδες που δραστηριοποιούνται στο Θριάσιο !

Το πόρισμα ήταν τόσο «ξεφωνημένο» που δεν τόλμησαν να το δημοσιοποιήσουν γιατί θα γέλαγε ο κόσμος .

Ίδια γελοία συμπεράσματα για την δυσοσμία έχουν βγάλει κατά καιρούς και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος .

Εντελώς συμπτωματικά και οι μελετητές και οι επιθεωρητές έβγαλαν το συμπέρασμα πως «δεν φαίνεται να υπάρχουν ζητήματα που συναρτώνται με την διάχυση οσμών»  (από την πλευρά του ΕΜΑΚ).

Κανείς δεν τολμά να μιλήσει για το ΕΜΑΚ .  

Κανείς δεν γνωρίζει τι βρήκαν οι μελετητές και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος και τι συμπεράσματα έβγαλαν .

Φυσικά κάποιοι γνωρίζουν καλά τι γίνεται, αλλά  αυτά είναι κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα για να μην μαθευτούν ποτέ από τους ιθαγενείς . 

Σε κάθε περίπτωση αυτό που επείγει τώρα είναι να μας πουν οι ειδικοί επιστήμονες τι προβλήματα προκαλεί στους ανθρώπους η εισπνοή αυτών των ρύπων. Γιατί  περί ρύπων πρόκειται.

 Τι άμεσοι και τι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι υπάρχουν για την υγεία των εργαζομένων στον χώρο και των κατοίκων της περιοχής που τους θερίζει ο καρκίνος.  

Φυσικά αν δεν διαμαρτυρηθούν οι βουλευτές της δυτικής Αθήνας και οι δήμαρχοι κανείς δεν θα δώσει σημασία και καμιά απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε.

 Άλλη μια φορά οι αρμόδιοι του ΕΔΣΝΑ και των ελεγκτικών μηχανισμών θα μας γράψουν στα καλαμπαλίκια τους .

Υ.Γ Εν τω μεταξύ το ΕΜΑΚ αναβαθμίστηκε σε πράσινο εργοστάσιο χωρίς ποτέ να γίνει οικονομοτεχνική αξιολόγηση της λειτουργίας του και ο κ. Πατούλης ολοκληρώνει το διαγωνισμό για το νέο υπερ – εργοστάσιο των 450.000 τόνων ετησίως που θα γίνει στη δυτική Αθήνα .

Με τις υγείες μας . 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου