Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Κάποιες σκέψεις για τη συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων στο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

 

 



Η  συνεργασία  των δημοτικών παρατάξεων   "Πόλη αλληλεγγύης και δημιουργίας " και "Αλληλεγγύη, η δύναμη μας" είναι μια θετική  εξέλιξη και γεννά ελπίδες ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει στο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Φυσικά όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος , αλλά σπεύδω να διευκρινίσω πως όταν λέω αποτέλεσμα δεν εννοώ μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα . Τέτοιες συνεργασίες μπορούν και πρέπει να παράγουν θετικά αποτελέσματα κάθε μέρα και όχι μόνο την Κυριακή των εκλογών.

Η γνώμη μου είναι πως οι περιστάσεις απαιτούν ευρύτερες συνεργασίες και με άλλες δημοτικές κινήσεις αλλά και με πρόσωπα που δεν είναι ενταγμένα σε παρατάξεις , αλλά έχουν τα εχέγγυα  να συμβάλουν για να αλλάξει προς το καλλίτερο η ζωή μας στην πόλη.

Ζούμε σε ένα δήμο που έχει  δυνατότητες να γίνει ένας από τους καλύτερους δήμους της  Αττική

Έχουμε –ακόμα- πολλούς ελεύθερους χώρους , έχουμε στα γεωγραφικά μας όρια ένα σπουδαίο υπερτοπικό πάρκο (Αντώνης Τρίτσης) , έχουμε το όρος Ποικίλο , έχουμε ένα καταπληκτικό φυσικό ανάγλυφο, έχουμε το χώρο του στρατοπέδου του 301 κλπ κλπ.  

Ελάχιστοι δήμοι στην Αττική έχουν αυτά τα φυσικά «προσόντα».

Το πρόβλημα μας είναι ότι ανήκουμε στη δυτική Αθήνα που οι κάτοικοί της αντιμετωπίζονται από τις κυβερνήσεις ως πολίτες β΄ κατηγορίας.

Για αυτό το λόγο τα φυσικά προσόντα της περιοχής μας  μένουν αναξιοποίητα και κινδυνεύουν. Ταυτόχρονα απουσιάζουν βασικές υποδομές όπως  υποδομές πρωτοβάθμιας υγείας , τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , αθλητικές υποδομές , πολιτιστικές υποδομές κλπ.

Η πόλη δεν έχει αυτό που λέμε κοινωνική ζωή . Κοινωνική ζωή υπάρχει εκεί που υπάρχουν κοινωνικές υποδομές . Εκεί που υπάρχουν εμπορικά κέντρα , πλατείες με καταστήματα εστίασης και αναψυχής , μεγάλα δίκτυα πεζόδρομων ,  αθλητικές εγκαταστάσεις , κινηματογράφοι , θέατρα ..

Χρέος των προοδευτικών δημοτικών παρατάξεων  και των προοδευτικών ανθρώπων είναι να εργαστούν για να αλλάξει η μεγάλη εικόνα του δήμου μας .

Οι προοδευτικές δημοτικές παρατάξεις και οι προοδευτικοί άνθρωποι που πρέπει να συνεργαστούν μαζί τους , πρέπει να αναδείξουν όλα τα μεγάλα προβλήματα αλλά δεν φτάνει αυτό.

Πρέπει να καταθέσουν τεκμηριωμένες προτάσεις και σχέδια για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πόλη και τους ανθρώπους της και για να γίνει αυτό θέλει δουλειά πολλή.

Θα πρέπει να απευθυνθούν στο επιστημονικό δυναμικό της πόλης και μαζί τους να κάνουν έρευνες , θεματικές ημερίδες κλπ.

Να αναζητήσουν πολεοδόμους , αρχιτέκτονες ,μηχανικούς, εκπαιδευτικούς , οικονομολόγους , γιατρούς, νομικούς , ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να προτείνουν λύσεις.

Δεν αρκούν οι επισημάνσεις στα δημοτικά συμβούλια και η καταγραφή των προβλημάτων στα προεκλογικά προγράμματα .  

Εννοείται πως οι προοδευτικές παρατάξεις πρέπει να αντισταθούν στις κυβερνητικές επιλογές που καταδικάζουν τη δυτική Αθήνα όπως η διαιώνιση του εγκλήματος της χωματερής που υποβαθμίζει κοινωνικά και περιβαλλοντικά την περιοχή μας , την εγκατάσταση του κέντρου μεταφορών του Ελαιώνα στη Φυλή και της κεντρικής λαχαναγοράς στη Ζωφριά που θα επιβαρύνουν κυκλοφοριακά όλη την περιοχή.  

Η διοίκηση του κ. Τσίρμπα κάνει ένα μεγάλο λάθος. Οι σχέσεις εξάρτησης που έχει με τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας την υποχρεώνει να λέει ναι σε επιλογές της κυβέρνησης και κάποιων δημάρχων σαν τον δήμαρχο της Φυλής που είναι καταδικαστικές για το δήμο μας.

Το πρώτο βήμα με τη συνεργασία των δυο παρατάξεων έγινε και είναι θετικό. Η γνώμη μου είναι πως  θα πρέπει να υπάρξει προσπάθεια  σύγκλισης και με τις παρατάξεις του κ. Καμαρινόπουλου και του κ. Νικητόπουλου.  

Και στις δυο αυτές παρατάξεις υπάρχουν εξαιρετικά στελέχη εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου και  κοινά προγραμματικά στοιχεία .

Με δυο λόγια υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για συνεργασία όλων των παρατάξεων και των ανθρώπων του προοδευτικού χώρου.

Και κάτι τελευταίο . Η διοίκηση του κ. Τσίρμπα για τους δικούς της λόγους μετατρέπει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου σε αρένα . Δεν γνωρίζω τους λόγους που το κάνουν αυτό και αν οφείλεται σε προσωπικές αδυναμίες ή αν πιστεύουν πως ο τσαμπουκάς είναι τρόπος άσκησης εξουσίας και πολιτικής .

Σε κάθε περίπτωση το θέαμα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι απολύτως αποκρουστικό και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να μπαίνουν σε αυτό το «κάδρο».

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου