Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Ποιος ασχολείται τώρα με …


 
Ούτε στον τίτλο του κειμένου δεν τολμώ να γράψω τη λέξη σκουπίδια . Φοβάμαι πως αν γράψω στον τίτλο τη λέξη σκουπίδια οι πιο πολλοί που θα διαβάσουν τον τίτλο, δεν θα μπουν καν στον κόπο να διαβάσουν το κείμενο.
Ο τίτλος είναι μέσο προσέλκυσης της προσοχής του αναγνώστη και μαρτυρά το περιεχόμενο του κειμένου.
Αποφάσισα λοιπόν να ξεγελάσω τον αναγνώστη απλά για να τον πληροφορήσω πως κάνει λάθος αν νομίζει πως δεν ασχολείται κανείς με τα σκουπίδια επειδή δεν ασχολείται ο ίδιος.
Με τα σκουπίδια – και πιο συγκεκριμένα με την καύση των σκουπιδιών - ασχολείται το καρτέλ της ενέργειας λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Ασχολούνται αυτοί που κάνουν χρυσές δουλειές με την ανακύκλωση.
Ασχολείται η μαφία των σκουπιδιών που θησαυρίζει εδώ και δεκαετίες με την εγκατάσταση της Φυλής. 
Ασχολούνται λομπίστες , τεχνοκράτες , υπάλληλοι , συνδικαλιστές , βουλευτές, δήμαρχοι , περιφερειάρχες , παρατρεχάμενοι..
Και όλοι αυτοί δεν ασχολούνται περιστασιακά σε κάποιες συνεδριάσεις . Ασχολούνται επαγγελματικά γιατί η ενασχόλησή τους με τα σκουπίδια τους αποφέρει τεράστια κέρδη και κοινωνική προβολή και καταξίωση.
Αν δεν ασχολούμαστε εμείς με αυτούς, μην έχουμε την ψευδαίσθηση πως δεν ασχολούνται και αυτοί με εμάς.
Με τα δικά μας χρήματα πλουτίζουν . Σε βάρος της υγείας μας κάνουν δουλειές . Στα δικά μας τα μέρη κάνουν εργοστάσια και χωματερές.
Αν έγραφα στον τίτλο «ποιος ασχολείται τώρα με τη γειτόνισσα» το κείμενο θα το διάβαζαν χιλιάδες για να μάθουν τι κάνει μια άγνωστη γυναίκα σε μια άγνωστη γειτονιά.
Για τα σκουπίδια που είναι στη γειτονιά τους και που τους αρρωσταίνουν τους ίδιους και τα παιδιά τους δεν θα μπουν καν στον κόπο να διαβάσουν.
Συγνώμη για την εξαπάτηση ..
 
                                                                                                     Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου