Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Μια φορά και ένα καιρό ο Γερμανικός λαός πίστεψε ότι για όλα έφταιγαν οι Εβραίοι..

 

 


Μια φορά και ένα καιρό ο Γερμανικός λαός πίστεψε ότι για όλα έφταιγαν οι Εβραίοι και στρατεύτηκε με τον άνθρωπο που τους κατέστρεψε .
Στην Ελλάδα δεν έχουμε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που χρησιμοποιεί την ωμή βία ως μέσο πειθαναγκασμού της κοινωνίας.
Το σύστημα προκειμένου να καταστήσει την σκέψη των ανθρώπων ευνοϊκή απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές καταφεύγει στη χρήση πιο εκλεπτυσμένων τεχνικών χειραγώγησης των μαζών.
Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως όργανα της κυβερνητικής πολιτικής για να κατευθύνει τις σκέψεις των ανθρώπων και τα κατάφερε μια χαρά.
Έπεισαν τους ανθρώπους ότι και πάλι καλά περνάμε με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα και με τα καλάθια του νοικοκυριού και πως άμα θα βγει ο Τσίπρας όλα αυτά θα χαθούν.
Έπεισαν τους ανθρώπους ότι πρέπει να γίνονται παρακολουθήσεις της προσωπικής ζωής των πολιτικών προσώπων και των αξιωματικών του στρατού.
Οι πολίτες πίστεψαν πως πρέπει να υπάρχει αστυνομία στα πανεπιστήμια και πως η αριστερά θέλει τα πανεπιστήμια κέντρα ανομίας.
Πίστεψαν πως με τον φράχτη στον Έβρο θα πάψουν να έρχονται μετανάστες και πως τα πους μπακ στο Αιγαίο είναι επιβεβλημένα και ας σκυλοπνίγονται οικογένειες μεταναστών.
Οι πολίτες πίστεψαν πως για τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας δεν έχει καμιά ευθύνη η κυβέρνηση .
Πως το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ήταν απλά ένα ατύχημα και πως έφταιγε η κακιά η ώρα και ο σταθμάρχης.
Πίστεψαν πως το νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί ή πως και αν ιδιωτικοποιηθεί θα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα φτηνό όπως έλεγαν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης .
Πείσθηκαν οι ψηφοφόροι πως η απλή αναλογική είναι ένα κακό εκλογικό σύστημα που οδηγεί στην ακυβερνησία . Για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει καμιά σημασία αν το εκλογικό σύστημα είναι άδικο και καλπονοθευτικό.
Οι συνταξιούχοι πίστεψαν πως για το κόψιμο των συντάξεων τους δεν έφταιγαν οι κυβερνήσεις της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ αλλά η προσωπική διαφορά του Κατρούγκαλου .
Ο Τσίπρας δαιμονοποιήθηκε από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ γιατί αμφισβήτησε το αφήγημα της ευδαιμονίας και το πλήρωσε ακριβά.
Οι ψηφοφόροι πείσθηκαν πως το οικονομικό πρόγραμμα του Τσίπρα θα στοιχήσει δεκάδες δις και θα μας οδηγήσει σε νέα μνημόνια.
Το αποτέλεσμα το εκλογών είναι ένας θρίαμβος του αφηγήματος της ευδαιμονίας της κυβέρνησης που πέρασε εξαιρετικά επιτυχημένα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης .
Για αυτό και τα κόμματα που έκαναν πιο λάιτ αντιπολίτευση στη κυβέρνηση ή που έλεγαν το όλοι ίδιοι είναι ενισχύθηκαν σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχασε μεγάλες δυνάμεις .
Όταν το αφήγημα της δεξιάς θριαμβεύει είναι απολύτως λογικό να ηττάται ο κύριος αντίπαλος που απειλεί να της πάρει την κυβέρνηση .
Ο ψευδόμενος διάβολος Γκαίμπελς έλεγε «Η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια». Ακριβώς το ίδιο έκαναν όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.
Χάρη στην προπαγάνδα έλεγε Γκαίμπελς πήραμε την εξουσία. Αυτή η προπαγάνδα μας επέτρεψε να την διατηρήσουμε.
Το ερώτημα είναι θα μπορούσε να ανατραπεί το αφήγημα της ευδαιμονίας ; Πιστεύω πως όχι . Ότι και αν έκανε ο Τσίπρας ήταν καταδικασμένος να ηττηθεί.
Αυτό το 20% που πήρε ο Τσίπρας είναι από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και από τους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες που δεν τρώνε εύκολα το παραμύθι της ευδαιμονίας.
Έκαναν λάθη ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ; Φυσικά και έκαναν . Αλλά το αποτέλεσμα δείχνει πως τα λάθη έπαιξαν ελάχιστό ρόλο. Υπήρχε κλίμα νίκης της δεξιάς και αυτό δεν μπορούσε να ανατραπεί ακόμα και αν είχε φωτοστέφανο στο κεφάλι του ο Τσίπρας.
Είναι βέβαιο πως το αφήγημα της ευδαιμονίας δεν θα κρατήσει για πολύ . Οι λαϊκές τάξεις θα πληρώσουν πολύ ακριβά την θριαμβευτική νίκη του Μητσοτάκη.
Υπάρχει ελπίδα; Υπάρχει εάν και εφόσον.. Η αριστερά έξω από τα κινήματα είναι σαν το ψάρι έξω από το νερό . Το ψάρι έξω από το νερό ή πεθαίνει η μεταλλάσσεται σε αμφίβιο . Δυστυχώς η αριστερά υποτίμησε τον ρόλο των κινημάτων και το πλήρωσε ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου