Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Κάτι ήξερε ο Πατούλης .. του Θωμά Μπιζά


 

Στις 29/8/2019 την ημέρα της ορκωμοσίας  του στο Ζάππειο ο κ. Πατούλης  κουβάλησε  τις κλούβες με τα ΜΑΤ  προκειμένου να χτυπήσει την διαδήλωση που οργάνωσε το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Είχε προηγηθεί στις 16/8/19 η χυδαία προσωπική επίθεση του κ. Πατούλη σε στελέχη του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Μπιζάς – Κεφαλάς) που ούτε λίγο ούτε πολύ τους κατονόμαζε  ως υπεύθυνους  για την διατήρηση  του ΧΥΤΑ Φυλής και την ανυπαρξία της ανακύκλωσης στην Αττική!

Ήξερε  καλά  ποιους χτυπά και για ποιό λόγο.

Ο Πατούλης  εκλέχτηκε  περιφερειάρχης  λέγοντας χοντροκομμένα ψέματα για το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή και  δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις πως σε έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του θα έχει φέρει νέο περιφερειακό σχέδιο  που θα προβλέπονται όλες οι νέες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική.

Δεν ξέρουμε πόσοι  πίστεψαν αυτές τις ανοησίες,  πάντως εμείς  που γνωρίζαμε καλά το ρόλο του βρώμικου κυκλώματος των σκουπιδιών , τις πραγματικές δυσκολίες που υπάρχουν και το ποιόν του ίδιου του κ. Πατούλη , δεν πιστέψαμε ούτε λέξη από αυτά που έλεγε το 2019.

Για αυτό και του διαμηνύσαμε  πριν ακόμα αναλάβει πως «δεν θα τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».

Ο Πατούλης όχι μόνο δεν έκλεισε την χωματερή , αλλά έκανε νέες πολυετείς συμβάσεις με τον ΗΛΕΚΤΩΡΑ για τις βασικές μονάδες που βρίσκονται μέσα στην εγκατάσταση της Φυλής. (20ετή σύμβαση για τον αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων και 10ετή σύμβαση για το ΕΜΑΚ).

Τώρα έχουν έτοιμη τη μελέτη για νέο ΧΥΤΑ 4.000.000 κμ στη Φυλή και περιμένουν τις εκλογές για να προκηρύξουν νέο διαγωνισμό για την κατασκευή του.

Στη δυτική Αττική έχουν σχεδιάσει να εγκαταστήσουν και νέα θηριώδη μονάδα επεξεργασίας και εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων.

Το περιφερειακό σχέδιο που τα προβλέπει όλα αυτά έμεινε στα συρτάρια του ΕΔΣΝΑ και της περιφέρειας Αττικής για μετά τις εκλογές για ευνόητους λόγους.

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για σπιτάκια ανακύκλωσης  και κινητά πράσινα σημεία  και η ανακύκλωση εξακολουθεί να είναι καθηλωμένη σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα.

 Η ίδια η  επίτροπος   για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Ελίζα Φερέιρα, με επιστολή της προς τις ελληνικές αρχές εξέφρασε  την   δυσαρέσκεια  και τον εκνευρισμό  της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης  και απαίτησε  διευκρινίσεις γύρω από τις επενδύσεις που αφορούν τα «σπίτια ανακύκλωσης» («recycling houses») . Είναι τόσο χοντροκομμένο το σκάνδαλο που υποχρέωσε την Κομισιόν να δηλώσει πως «μέχρι να δοθούν εξηγήσεις η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αποσύρεται».

Τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για προμήθεια  απορριμματοφόρων και καφέ κάδων,  έχουν πάει στο βρόντο.

Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του κ. Πατούλη στην περιφέρεια Αττικής.

Και αντί να παρέμβουν εισαγγελείς και εκλεκτικοί μηχανισμοί  και  αντί  οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ανέβουν στα κάγκελα  έμεινε μόνο του το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ να παλεύει με τα τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα και το βρώμικο κύκλωμα των σκουπιδιών.

Ο Πατούλης ήταν καλά ενημερωμένος  από τη μαφία των σκουπιδιών . Ήξερε ποιους πρέπει να υπολογίζει και ποιους να φοβάται..

Τώρα μας αποχαιρέτησε με ένα ζεμπέκικο  και ο διάδοχος θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.

Αντί επιλόγου οι στίχοι του Άλκη Αλκαίου από το «Θέατρο Σκιών»

Σ’ αυτό το θέατρο σκιών τι περιμένω
πάλι θα σβήσουνε τα φώτα της οθόνης
κι εσύ σαν σφίγγα θα μου το κρατάς κρυμμένο
ποιος είν’ο θεατής και ποιος ο θεατρώνης..

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου