Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Γιατί λέμε όχι στον περιβαλλοντικό ρατσισμό στη δυτική Αθήνα. Θα είμαι υποψήφιος δ.σύμβουλος με την παράταξη "ΑλλαΖουμε" του Χρήστου Ρούσσα.

 


 Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του φίλου και συναγωνιστή Χρήστου Ρούσσα να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Φυλής. 

Με την πρόταση του ο Χρήστος Ρούσσας στο πρόσωπό μου εκφράζει στην πράξη τη στήριξή του στο κίνημα για το κλείσιμο της χωματερής στο οποίο συμμετέχω ενεργά μαζί με άλλους συγαγωνιστές εδώ και πολλά χρόνια. 

Ο λόγος που αποδέχτηκα την πρόταση είναι απολύτως ξεκάθαρος . Να δουλέψουμε  ατομικά και συλλογικά με καλύτερους όρους (μέσα και από το δημοτικό συμβούλιο)  για το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της χωματερής στη Φυλή.

Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε  γιατί το αίτημα μας είναι και δίκαιο και ώριμο.

Η εγκατάσταση της Φυλής έχει συμβάλει καθοριστικά στην περιβαλλοντική – κοινωνική υποβάθμιση του δήμου Φυλής αλλά και  ολόκληρης της δυτικής Αθήνας – Αττικής.

Γνωρίζουμε τα σχέδια της κυβέρνησης , της περιφέρειας Αττικής και του δήμαρχου Φυλής για νέα χωματερή 4.000.000 κ.μ στη Φυλή,  αλλά  και τη συνέχιση της λειτουργίας  για 20 χρόνια ακόμα του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων και του αμαρτωλού ΕΜΑΚ.

Εάν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, η Φυλή και η δυτική Αθήνα θα εξακολουθούν για πολλές γενιές ακόμα να αποτελούν μνημείο περιβαλλοντικού μακελειού , αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου.

Φυσικά γνωρίζουμε πολύ καλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν γιατί στο δήμο Φυλής εδώ και δεκαετίες έχει στηθεί  ένας ασύλληπτος μηχανισμός εκμαυλισμού και εξαγοράς συνειδήσεων  μέσω των ανατισταθμιστικών που δίνονται στον δήμο τάχα για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής.

Είναι βέβαιο ότι η περιβαλλοντική – κοινωνική υποβάθμιση  «με το αζημίωτο»,  πάνε πακέτο με τη  διαφθορά και την παραβατικότητα στο δήμο Φυλής.

Ξέρουμε καλά με ποιους έχουμε να κάνουμε  και δεν βάζουμε το κεφάλι μας στο ντορβά για να ηττηθούμε. 

Δεν φοβόμαστε τα συμφέροντα  όσο ισχυρά και αν είναι γιατί  γνωρίζουμε την τεράστια  δύναμη του λαϊκού παράγοντα .

Υ.Γ  προσωπικά σέβομαι  απολύτως τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών . Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να υποστηρίξω ένα υποψήφιο δήμαρχο έντιμο και δημοκρατικό και  ας μην ταιριάζουν πολιτικά τα χνώτα μας.  Ταυτόχρονα όμως δεν έκρυψα και δεν θα κρύψω ποτέ την ιδεολογικοπολιτική μου ταυτότητα  λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών.   «Ανήκω» στην αριστερά και στα κινήματα  από μικρό παιδί και είμαι περήφανος για αυτό. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου