Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Μην παίζετε με την αξιοπρέπεια των αριστερών. ( η περίπτωση του δήμου Φυλής και ο ΣΥΡΙΖΑ).

 

 


Στις 21/7/23 , δώδεκα  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση για την «Πολυετή, χωρίς καταλογισμό ευθυνών, οικονομική κακοδιαχείριση Δημόσιων πόρων στο Δήμο Φυλής». ΕΔΩ

Φυσικά τα αναφερόμενα στην ερώτηση των βουλευτών είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν τόσα χρόνια τώρα στο δήμο Φυλής.

Λέξεις όπως η ρεμούλα και η διαφθορά είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν τα όσα συμβαίνουν σε αυτόν το δήμο.

Είναι απολύτως σίγουρο πως και ο τελευταίος κάτοικος της Φυλής τα γνωρίζει όλα αυτά.

 Το ότι ο δήμαρχος κ. Παππούς εκλέγεται με υψηλά ποσοστά είναι αποτέλεσμα του εκμαυλισμού των συνειδήσεων που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια με τα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντισταθμιστικών της χωματερής και όχι από την άγνοια των πολιτών των όσων  συμβαίνουν.

Η ελληνική αριστερά γνωρίζει τις τραγικές επιπτώσεις της χειραγώγησης των ανθρώπων από διεφθαρμένους πολιτικούς γιατί την έχει πληρώσει ακριβά και με αίμα.

Για αυτό η αριστερά οφείλει να σηκώνει πάντα το ηθικό και πολιτικό της ανάστημα και να αντιμάχεται αυτές τις αθλιότητες.

Και το ερώτημα είναι: δεν τα ξέρουν όλα αυτά κάποιοι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ στη Φυλή και στη δυτική Αττική;

Και αν αυτοί οι τοπικοί παράγοντες για δικούς προσωπικούς λόγους στηρίζουν αυτές τις πολιτικές  η ηγεσία του κόμματος τι ακριβώς κάνει;

Σφυρίζει αδιάφορα για να μην έρθει σε ρήξη με κάποιους τοπικούς παράγοντες αδιαφορώντας προκλητικά για τον πολιτικό εξευτελισμό του κόμματος στις συνειδήσεις των αριστερών ανθρώπων που ζουν στην περιοχή;

Οι τοπικοί παράγοντες λένε πως θέλουν να είναι με τους πολλούς που ψηφίζουν τον Παππού και δεν θέλουν να είναι με την μειοψηφία .

Μάλλον δεν ξέρουν πως οι αριστεροί άνθρωποι  αισθάνονται υπερήφανοι γιατί ξέρουν πως οι μειοψηφίες έγιναν κάποια στιγμή πλειοψηφίες επειδή ήθελαν και πάλεψαν  να αλλάξουν το σάπιο κόσμο. Ποτέ δεν συμβιβάστηκαν με την κτηνωδία αντίθετα την αποκάλυπταν και πάλεψαν να την εξαλείψουν.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα και να πάψει να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Αυτή η αθλιότητα δεν τιμά ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ , ούτε την ηγεσία του , ούτε την αριστερά και τους αγώνες της .

Καθαρές κουβέντες . Αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πάρει θέση είναι συνένοχη στο πολιτικό έγκλημα που διαπράττουν οι τοπικοί παράγοντες .

Σήμερα την τιμή του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς στη Φυλή τη σώνουν τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον Χρήστο Ρούσα.

Αλλά όσο και αν προσπαθούν αυτοί οι άνθρωποι την ντροπή για τη στάση του κόμματος τους δεν μπορούν να την ξεπλύνουν .

Και πρέπει επιτέλους να καταλάβει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι για τους ανθρώπους της αριστεράς δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από την ντροπή .

Η ιστορία της αριστεράς είναι μια ιστορία περηφάνιας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την εξευτελίζει.

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

 

1 σχόλιο: