Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Ή θα πούμε ένα καθαρό όχι στους διεφθαρμένους, ή θα μας πάρει η μπάλα.


 

Ο δήμος Άνω Λιοσίων ως το 2000 είχε εισπράξει ως αντισταθμιστικά για τη χωματερή 51.5 δισεκατομμύρια δραχμές και από το 2000 ως σήμερα ο δήμος Φυλής έχει εισπράξει περίπου 780.000.000 ευρώ.

Κάθε μέρα ο δήμος Φυλής εισπράττει μόνο από τα αντισταθμιστικά για τη χωματερή το ασύλληπτο ποσό των 110.000 ευρώ.  

Και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει που και πως χρησιμοποιούνται αυτά τα χρήματα. Πάντως για την μισθοδοσία του προσωπικού και για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής δεν χρησιμοποιούνται .

Ούτε για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, ούτε για έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

Εδώ και χρόνια ζητάμε από τον δήμαρχο της Φυλής να δημοσιοποιήσει επίσημα και με στοιχεία που πηγαίνουν τα υπέρογκα ποσά των αντισταθμιστικών και ο δήμαρχος κάνει πως δεν ακούει.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους λοιπόν. Όλα αυτά τα χρόνια γίνεται ένα απίστευτο όργιο σπατάλης με τα αντισταθμιστικά. Υπάρχουν άνθρωποι που νταραβερίζονται με τον δήμο Φυλής και έχουν κάνει τεράστιες περιουσίες.

Και φυσικά η διαφθορά συνεχώς μεγαλώνει και επηρεάζει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Στη Φυλή έχει στηθεί εδώ και πολλά – πολλά χρόνια ένας απίστευτος μηχανισμός εκμαυλισμού και εξαγοράς συνειδήσεων.

Η διαφθορά  και  οι επιπτώσεις της στα ανθρώπινα δικαιώματα απασχόλησαν ακόμα και το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 8/10/2013.

Το κοινοβούλιο δέχεται πως  «η διαφθορά είναι βαθιά ριζωμένη στη νοοτροπία των κοινωνιών στις οποίες διεισδύει» !

«Η διαφθορά μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και επηρεάζει δυσανάλογα τις πλέον μειονεκτούσες και περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες» μας λέει το ψήφισμα του ΕΚ.

Το ψήφισμα του Ε.Κ δέχεται πως «η παράτυπη και διεφθαρμένη χρήση των οικονομικών ή/και βιομηχανικών αντισταθμιστικών οφελών» είναι πηγή διαφθοράς !

«Η διαφθορά διαιωνίζει και επιδεινώνει τις ανισότητες, την αδικία και τις διακρίσεις όσον αφορά την άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε πρόκειται για αστικά, είτε για πολιτικά και οικονομικά είτε για κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα».

Απέναντι σε αυτή την αθλιότητα δεν μπορεί να υπάρχουν ουδετερότητες . Κάθε κόμμα και ιδιαίτερα τα κόμματα της αριστεράς πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να μιλήσουν για αυτή την άθλια συναλλαγή.

Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε ψηφίσει ειδικό νόμο για τα αντισταθμιστικά προκειμένου να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για έργα και προγράμματα περιβαλλοντικής αποκατάστασης και τον κατάργησε η Ν.Δ του Μητσοτάκη , δεν δικαιούται να μην μιλά.

Η τοπικές Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν άμεσα να πάρουν αποστάσεις από τα μέλη και τα στελέχη τους  που στηρίζουν την διεφθαρμένη διοίκηση του κ. Παππού .

 Και αν δεν μπορούν οι Ο.Μ στη Φυλή , να το κάνει η ηγεσία του κόμματος και ο νέος ή η νέα πρόεδρος .  

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 https://www.youtube.com/watch?v=bvtKG3NcaI4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου