Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Και τώρα καύση !

 

 
Να τα καίμε για να μην τα θάβουμε  λένε τώρα . Για να παράγουμε ενέργεια από τα σκουπίδια λένε.  

Πάντα έτσι χτίζονται τα αφηγήματα . Επιλέγουν να πουν κάποιες αλήθειες  όπως  το πόσο  κακές είναι οι  χωματερές ή το πόσο μεγάλο είναι το ενεργειακό μας πρόβλημα για να πλασάρουν ένα ακόμα μεγαλύτερο ψέμα.

Όπως έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο: η σημειολογία είναι η επιστήμη που μελετά οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ειπωθεί ένα ψέμα.

Έχουν  πάντα το πλεονέκτημα  να λένε εύπεπτα  ψέματα .

Εμείς  πρέπει να πείσουμε  τους ανθρώπους  λέγοντας αλήθειες  που  είναι δύσκολο να τις κατανοήσουν.

Πώς να εξηγήσεις  στους πολίτες τι συμβαίνει με το  τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα που αφήνει η  καύση απορριμμάτων; Πως να εξηγήσεις την σχέση του ανθρακικού αποτυπώματος με την κλιματική αλλαγή;

Πώς να εξηγήσεις  εύκολα ότι η καύση των σκουπιδιών υπονομεύει την ανακύκλωση; Αφού οι πολίτες γνωρίζουν πως στην πραγματικότητα  δεν γίνεται ανακύκλωση .

Πώς να τους πείσεις  ότι με την καύση  κατασπαταλώνται  πολύτιμοι πόροι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν την ώρα που βλέπουν ότι σήμερα αυτοί οι πολύτιμοι πόροι θάβονται μαζικά ;   

Πώς να τους πείσεις  ότι μπορούν να υπάρξουν και ασφαλείς χώροι υγειονομικής ταφής όταν υπάρχει το αποκρουστικό παράδειγμα της χωματερής της Φυλής; 

Και να ήταν μόνο αυτά; Αυτοί  όταν κάνουν μια σύμβαση για ένα ΧΥΤΑ ή για ένα εργοστάσιο  καύσης  σκουπιδιών έχουν την οικονομική άνεση να διαθέσουν  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να προστατευθούν από προσφυγές κλπ κλπ.

364.560 ευρώ πρόβλεψαν στη σύμβαση για το νέο ΧΥΤΑ Φυλής για «Υποστήριξη σε καταγγελίες, αναφορές και ζητήματα τήρησης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και αδειοδοτήσεων» !

Εμείς για να κάνουμε μια προσφυγή στο ΣτΕ πρέπει να δώσουμε μια σύνταξη ή ένα μισθό ο καθένας.

Αυτοί θα χρησιμοποιήσουν πρωτοκλασάτους καθηγητές, θα χρησιμοποιήσουν την αφρόκρεμα των μεγαλοδημοσιογράφων στις ζώνες υψηλής τηλεθέασης, εξειδικευμένους δικηγόρους, δημάρχους με μεγάλη λαϊκή αποδοχή..

Θα παίξουν τα ρέστα τους για να πείσουν τον κόσμο ότι θα είναι για το καλό του να κατασκευάσει  εργοστάσια καύσης σκουπιδιών το καρτέλ της ενέργειας και των σκουπιδιών.  

Δεν τα λέμε όλα αυτά για να αποθαρρύνουμε. Τα λέμε για να γνωρίζουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δικά μας όπλα.

Τα κινήματα , τους ευαισθητοποιημένους πανεπιστημιακούς καθηγητές , τις δημοκρατικές δημοτικές παρατάξεις , τα συνδικάτα εργαζομένων.

Να μας βρει έτοιμους η καταιγίδα που θα έρθει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Γιατί αυτές οι αποφάσεις για να υλοποιηθούν θα πρέπει να εγκριθούν και από δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα όπως τα περιφερειακά και τα δημοτικά συμβούλια.

Θα χρειαστεί να συνεδριάσουν συλλογικά όργανα στους φορείς διαχείρισης όπως ο ΕΔΣΝΑ στην Αττική για να προκηρύξουν διαγωνισμούς και να πάρουν αποφάσεις.

Με ποδοσφαιρικούς όρους  σε αυτά τα γήπεδα  εμείς μπορούμε να αποκτήσουμε πλεονέκτημα .

Αρκεί να παίξουμε ομαδικά, με σύστημα και με σχέδιο νίκης .   

Αν πάμε σαν «μπουλούκ ασκέρι» θα μας κατατροπώσουν.  

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου