Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Η πληγή του ΕΔΣΝΑ κακοφόρμισε . Θα την καθαρίσει ο Χαρδαλιάς;

 

Όταν οι «κύκλοι» του κ. Χαρδαλιά δηλώνουν πως « ο ΕΔΣΝΑ ταλαιπωρήθηκε στο παρελθόν από συμπεριφορές και νοοτροπίες που ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον και έπληξαν την εικόνα της Περιφέρειας στην κοινωνία» θα πρέπει να εξηγήσουν και τι εννοούν.

Να εξηγήσουν  ποιες είναι αυτές οι συμπεριφορές και οι νοοτροπίες και πως και πόσο ακριβώς ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον.

Με γενικά και αόριστα  non paper περί μετακίνησης 2  διοικητικών στελεχών σε άλλες οργανικές θέσεις άσχετες με το αντικείμενό τους , κανένα τοπίο δεν ξεκαθαρίζει .

 Ίσα – ίσα γεννούνται νέες υποψίες πως για άλλη μια φορά επιχειρείται  με επικοινωνιακές κορώνες ένα  κανονικό κουκούλωμα  για να μην αποκαλυφθούν τα έργα και οι ημέρες  της διοίκησης Πατούλη .

Ο ΕΔΣΝΑ είχε μετατραπεί σε μια φάμπρικα κολοσσιαίων σκανδάλων  που όμοιά της δύσκολα συναντά κανείς  σε οποιοδήποτε δημόσιο οργανισμό όσο διεφθαρμένος και να είναι.

Αδιανόητες  και προκλητικές συμβάσεις με  συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα ,  υπερκοστολογήσεις  σε διαγωνισμούς που βγάζουν μάτια , απευθείας αναθέσεις  για ότι τραβά η ψυχή  του καθενός , σχεδόν παρανοϊκά υπερκοστολογημένα έργα  και μελέτες , τρελές λειτουργικές δαπάνες και και και..

Ο ΕΔΣΝΑ είχε γίνει η παιδική χαρά των εργολάβων  που ετοίμαζαν οι ίδιοι τις μελέτες και τις συμβάσεις  στο όνομα των υπηρεσιών και η Εκτελεστική Επιτροπή απλά αποδέχονταν τις εισηγήσεις .

Εύλογα αναρωτιέται κανείς .  Με τόσο χρήμα που μοιράστηκε  τι αποτελέσματα υπήρξαν;

Που είναι το νέο περιφερειακό σχέδιο που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Που είναι οι νέοι χώροι υγειονομικής ταφής;  Τι έγινε με τις νέες μονάδες επεξεργασίας ;  Τι πρακτικά αποτελέσματα  είχαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν για την ανακύκλωση;

Για να λύσουμε τις απορίες . Όλα αυτά τα χρόνια έγινε μια τρύπα στο νερό.

Ούτε ΠΕΣΔΑ έκαναν , ούτε νέους ΧΥΤΑ , ούτε μονάδες επεξεργασίας , ούτε ανακύκλωση.

Απλά σκορπούσαν λεφτά και για αυτό δημιουργήθηκε η  περίφημη τρύπα των  150 εκατ. ευρώ που αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς και διέταξε οικονομικό έλεγχο .

Ο κ. Χαρδαλιάς  δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά . Τα 150 εκατ. ευρώ δεν είναι πενταροδεκάρες να τσοντάρουν όλοι μαζί να τα καλύψουν.  Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό που είναι υποχρεώσεις προς τρίτους (εργολάβους) που έχουν υπογράψει συμβάσεις με τον ΕΔΣΝΑ.

Κανονικά θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει  παρέμβει η  Εισαγγελία Διαφθοράς και να έχουν οδηγηθεί οι υπεύθυνοι στην δικαιοσύνη.  

Για να κάνει ο κ. Χαρδαλιάς μετακινήσεις στελεχών κάτι ξέρει ή κάτι είδε στον διαχειριστικό έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Χαρδαλιάς  οφείλει εξηγήσεις όπως εξηγήσεις οφείλουν και ο κ. Πατούλης και ο κ. Κόκκαλης και  όλα τα μέλη της Ε.Ε . Αυτοί έπαιρναν τις αποφάσεις.

Δεν διαχειριστήκαν  κάποια οικογενειακή τους επιχείρηση για να μην δίνουν λογαριασμό.  

Η αντιπολιτευόμενες παρατάξεις στο περιφερειακό συμβούλιο και στο Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ πρέπει να ζητήσουν αμέσως πλήρη ενημέρωση  γιατί θα έχουν και αυτές ευθύνη αν κουκουλωθεί αυτή η απίστευτη ιστορία διασπάθισης  δημόσιου χρήματος.

Υ.Γ  ενδεικτική  της ωραίας  ατμόσφαιρας , είναι η αντίδραση των διάφορων αυλοκολάκων  του κυκλώματος που έχουν χάσει τα λόγια τους .

  Τι να κάνουν οι άμοιροι;  Να υποστηρίξουν τώρα  το κύκλωμα των διαφόρων παραγόντων του ΕΔΣΝΑ είναι κομμάτι δύσκολο. Να τα βάλουν με τον Χαρδαλιά είναι ακόμα δυσκολότερο γιατί αυτοί είναι μαθημένοι να γλύφουν την εξουσία.  Πρόβλημά τους..

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου