Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ομάδας Δράσης & Πολιτισμού ‘’Τέχνης… ΔΡΩμενα’’



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ομάδας Δράσης & Πολιτισμού ‘’Τέχνης… ΔΡΩμενα’’ το Σάββατο, 6/5 στο Δημοτικό Ωδείο Φυλής, όπου προβλήθηκε με ελεύθερη είσοδο η σημαντική σύγχρονη ελληνική ταινία «Το μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Βαγγέλης Μουρίκης, οι οποίοι στο τέλος της προβολής συζήτησαν με το κοινό, που παρακολούθησε την ταινία,  σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό κλίμα. Η   βραδιά και η συζήτηση συνεχίστηκε σε γνωστό στέκι των Άνω Λιοσίων με τον Γ. Οικονομίδη, τον Β. Μουρίκη, τα μέλη και φίλους της ομάδας.
Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Ομάδα ‘’Τέχνης…ΔΡΩμενα’’ φιλοξενεί καταξιωμένους έλληνες δημιουργούς, προβάλλοντας το έργο τους στην περιοχή μας και δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να το γνωρίσουν και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος!!!
Αναφέρουμε χαρακτηριστικές στιγμές της προσπάθειάς μας. Πρόσφατα είχαν φιλοξενηθεί ο σκηνοθέτης και δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοϊτης και ο ποιητής Γιώργος Δάγλας σε ένα αφιέρωμα στην Κατερίνα Γώγου, με την ταινία «Για την αποκατάσταση του μαύρου», ο παραγωγός Λουκάς Σταμέλλος και ο υπεύθυνος μοντάζ και μουσικής Αντώνης Δημόπουλος με την ταινία ‘’Χρυσή Αυγή - Προσωπική Υπόθεση’’. Και παλιότερα με την προηγούμενη σύνθεση της Ομάδας είχαν φιλοξενηθεί με την ταινία ‘’Tungsten’’ ο σκηνοθέτης Γεώργιος Γεωργόπουλος κι ο πρωταγωνιστής Όμηρος Πουλάκης, ο εικονογράφος και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Νικόλας Ανδρικόπουλος στην παρουσίαση του βιβλίου ‘’Η Χώρα με τους Παράξενους Ανθρώπους’’, η Ασημίνα Λαμπράκου στη παρουσίαση της ποιητικής της συλλογής ‘’Οι Απέναντι’’ και η παρουσίαση του ποιητή Οράσιο Καστίγιο από τον μεταφραστή Χάρη Δήμου και τον ποιητή Χρήστο Τουμανίδη και με ρεσιτάλ κιθάρας.
 Η λειτουργία και η δράση της ομάδας είναι μια σημαντική προσπάθεια, που γίνεται από μια ομάδα ανθρώπων που ζουν, εργάζονται και δρουν στη περιοχή μας, με μόνο οδηγό την αγάπη για την Τέχνη και τον Πολιτισμό, την προστασία και βελτίωση του ανθρώπινου και φυσικού περιβάλλοντος και την κοινωνική αλληλεγγύη. Οι δράσεις της Ομάδας στηρίζονται ουσιαστικά στην εθελοντική συνεισφορά των μελών της παρά τις δυσκολίες των καιρών, αλλά και στη βοήθεια σε μηχανικό εξοπλισμό, που παρέχουν το 1ο ΕΠΑΛ και το 2ο ΕΚ στα Άνω Λιόσια.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου