Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Έρευνα: Όσο μεγαλύτερη είναι η ρύπανση, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου !


ΣΧΟΛΙΟ: εκεί στην Φυλή ακούει κανείς ή ασχολούνται μόνο με την «κονόμα» από τα αντισταθμιστικά ; Καταλαβαίνουν πως τα Λιόσια είναι η πιο μολυσμένη περιοχή του λεκανοπέδιου της Αττικής λόγω της χωματερής; Ξέρουν που μεγαλώνουν τα παιδιά τους;
Τα περιβαλλοντικά κινήματα στην Αττική ακούν ; Ή ασχολούνται μόνο με το γήπεδο του Παναθηναϊκού;
Με το έγκλημα της χωματερής ασχολείται κανείς;
Θ.Ε.Μ

Οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές όπου εκτίθενται στη μεγαλύτερη συνολική ρύπανση της γης, του αέρα και των υδάτων, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει τις επιμέρους μορφές ρύπανσης με κινδύνους για την υγεία (καρκίνο, καρδιοπάθεια κ.α.). Η νέα μελέτη δείχνει με ποιον τρόπο η συνδυασμένη έκθεση ενός ανθρώπου στα διάφορα είδη ρύπανσης τον καθιστά πιο ευάλωτο στον καρκίνο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Τιότσνα Τζαγκάι του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα καρκίνου "Cancer", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, συσχέτισαν τα επίπεδα ρύπανσης με τα ποσοστά καρκίνου ανά περιοχή (κομητεία) στις ΗΠΑ. Κατά μέσο όρο γίνεται η διάγνωση κάθε χρόνο 451 νέων περιστατικών καρκίνου ανά 100.000 άτομα. Οι περιοχές με την χειρότερη ποιότητα περιβάλλοντος και την μεγαλύτερη ρύπανση έχουν κατά μέσο όρο 39 περισσότερα ετήσια περιστατικά καρκίνου ανά 100.000 άτομα, σε σχέση με τις περιοχές που έχουν την μικρότερη ρύπανση. Η επίπτωση της συνολικής ρύπανσης είναι μεγαλύτερη στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες.
http://tvxs.gr/news/ygeia/oso-megalyteri-einai-i-rypansi-toso-ayksanetai-o-kindynos-karkinoy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου