Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Στα σκουπίδια έχει και κάτι μπανανόφλουδες ..

Από τις 20/2/2018 το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δημοσιοποίησε την πληροφορία σύμφωνα με την οποία «πρόκειται να εκδηλωθεί κυβερνητική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της επικείμενης κρίσης στη διαχείριση των σκουπιδιών της Αττικής.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η πρωτοβουλία αφορά την χωροθέτηση των δυο προβλεπόμενων ΧΥΤΥ στην δυτική και την ανατολική Αττική , ή αφορά το εναλλακτικό σενάριο ΧΥΤΑ για το οποίο είχε μιλήσει η Ρένα Δούρου στο αναπτυξιακό συνέδριο της δυτικής Αττικής.
Το σίγουρο είναι πως το θέμα δεν έχει απασχολήσει ακόμα τα συλλογικά όργανα του ΕΔΣΝΑ (Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής) ούτε και τα όργανα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και μάλλον οι συζητήσεις γίνονται μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και μεμονωμένων στελεχών της ΠΕΔΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο κίνδυνος να παρθούν λάθος αποφάσεις είναι πάντα πολύ αυξημένος γιατί τα μεμονωμένα στελέχη είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζουν όλη την εικόνα του προβλήματος ή και να βάζουν στην συζήτηση τις προσωπικές τους απόψεις οι οποίες όμως μπορεί να καθορίζονται και από άλλους παράγοντες , όπως το προσωπικό πολιτικό κόστος , η προσωπική τους ανεπάρκεια , η σχέση τους με συμφέροντα κλπ.
Γνωρίζουμε αρκετούς καλοθελητές που συμβουλεύουν την κυβέρνηση να γίνει ΝΕΑ χωματερή στην Φυλή , γιατί τάχα εκεί θα γίνει γρήγορα η δουλειά και δεν θα υπάρχει μεγάλο πολιτικό κόστος.
Οι τυχοδιώκτες αυτοί είναι ικανοί να θυσιάσουν τη ζωή και την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στη Δυτική Αθήνα και στη Δυτική Αττική, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα κάποιων επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτοί οι τύποι δρουν παρασκηνιακά και δεν μπορεί να συμμετέχουν σε κανενός είδους διαβούλευση.
Η σοβαρή διαβούλευση με σαφή χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένες προτάσεις που πρέπει να γίνει  με τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης και με τα κοινωνικά κινήματα , δεν είναι κάποια δημοκρατική πολυτέλεια , αλλά είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να αποφύγει η κυβέρνηση το λάθος που θα έχει σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έχει μιλήσει πολύ ξεκάθαρα για την εγκατάσταση της Φυλής.
Αυτή η εγκατάσταση, που -επί δεκαετίες- διασπείρει δυσοσμία και αέριους ρύπους, ρυπαίνει τα εδάφη, τα επιφανειακά και τα υπόγεια νερά, «παράγει» δυσανάλογα υψηλά ποσοστά δερματικών, αναπνευστικών και καρκινικών παθήσεων δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί .
Καμιά έκτακτη ανάγκη δεν μπορεί να δικαιολογήσει ΝΕΑ χωματερή σε αυτήν την περιοχή που θεωρείται η πιο μολυσμένη περιοχή σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.
Η κυβέρνηση αν συνεχίσει να μην ακούει κινδυνεύει να πατήσει μεγάλη πολιτική μπανανόφλουδα και σε αυτές τις περιπτώσεις οι πτώσεις είναι ιδιαίτερα οδυνηρές.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου