Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα σχόλιο για τις εκλογές στον δήμο Φυλής. Μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα;


Η διάσπαση της παράταξης του δήμαρχου της Φυλής προσομοιάζει με ρήγμα φρεατίου ακαθάρτων. Από το φρεάτιο εκλύεται μια απίστευτη δυσωδία.
Στην μάχη για την επικράτηση στον εσωτερικό τους πόλεμο , δεν διστάζουν να βγάλουν τα άπλυτα τους στην δημόσια θέα με καταγγελίες για υπερτιμολογήσεις , παράνομες προσλήψεις ημετέρων , οικογενειοκρατία , παράνομο πλουτισμό και ό,τι άλλο χωράει ο νους ενός ευφάνταστου ανθρώπου.
Όλα αυτά που τους καταμαρτυρούσαμε, τώρα τα ομολογούν μόνοι τους ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο .
Το βέβαιο είναι πως όλα αυτά που ακούγονται είναι πταίσματα μπροστά στα κακουργήματα που έχουν διαπραχθεί όλα αυτά τα χρόνια στον δήμο Φυλής.

Η ανεξέλεγκτη διάθεση των αντισταθμιστικών από την χωματερή έχει προκαλέσει μια ιδιότυπη ρύπανση διαφθοράς που έχει διαποτίσει πολύ κόσμο και κυρίως το τοπικό σύστημα εξουσίας.
Δεν είναι τυχαίο πως αυτός ο δήμος που έχει τα μεγαλύτερα έσοδα πανελλαδικά αναλογικά με τον πληθυσμό του, κατάντησε να είναι ταυτόχρονα και ο πιο χρεωμένος δήμος πανελλαδικά.
Ο λόγος είναι απλός. Τα αντισταθμιστικά της χωματερής αντί να αξιοποιηθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας με έργα και προγράμματα περιβαλλοντικής αποκατάστασης , χρησιμοποιήθηκαν για τον εκμαυλισμό της τοπικής κοινωνίας. Όμως το “μαύρο” χρήμα διαχειρίζεται με μαύρο τρόπο και αυτό γεννά και αναπαράγει συνεχώς την διαφθορά.
Οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές ίσως είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κλείσει οριστικά αυτό το μαύρο κεφάλαιο.
Η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει υπό μια προϋπόθεση. Να βρεθούν άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με το τοπικό δημοτικό κατεστημένο και να είναι αποφασισμένοι να βάλουν ταφόπλακα στην διαφθορά.
Ούτε έμπειροι χρειάζονται, ούτε ισόβιοι παράγοντες , ούτε γόνοι γνωστών οικογενειών .
Καθαροί και αποφασισμένοι άνθρωποι χρειάζονται .
Να μην ενδώσουν στις πιέσεις για επέκταση της χωματερής . Να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και την περιφέρεια Αττικής πως αυτά που ήξεραν με ΟΛΟΥΣ τους προηγούμενους δημάρχους τελείωσαν .
Να πουν ξεκάθαρα σε όσους θέλουν ρουσφέτια και συναλλαγές σαν αυτές που γίνονταν από ΟΛΟΥΣ τους προηγούμενους , να πάνε να ψηφίσουν τους προηγούμενους και τα παράγωγά τους.
Να κάνουν σε όλους καθαρό πως τα χρήματα των αντισταθμιστικών που θα πρέπει να δοθούν για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής , στο εξής θα διαχειρίζονται με απόλυτη διαφάνεια μέχρι και το τελευταίο ευρώ.
Μόνο από αποφασισμένους ανθρώπους μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα σε αυτόν το δήμο.
Να φέρουν τα πάνω- κάτω και αν αυτό δεν αρέσει σε εκείνο το τμήμα της τοπικής κοινωνίας που έχει μάθει στον παρασιτισμό, ας ηττηθούν την επόμενη 5ετία.
Τουλάχιστον θα έχουν αφήσει μια σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον.

ΥΓ Σε ότι αφορά την σημερινή στάση κάποιων ανθρώπων που έχουμε πορευτεί μαζί στην αριστερά, θα τους θυμίσω τον στίχο του Κώστα Βάρναλη στο έργο του “Σκλάβοι πολιορκημένοι : Ω! πούσαι, νιότη, πούδειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου