Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

απίστευτη λαθροχειρία -απίστευτοι ψεύτες ! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ !


Προσέξτε καλά αυτές τις δυο φωτογραφίες που είναι επεξεργασμένες πάνω στο ίδιο τοπογραφικό διάγραμμα!
 Αριστερά αποτυπώνονται  οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην ΟΕΔΑ Φυλής και δεξιά αποτυπώνεται  η περίφημη πρόταση του δήμου Φυλής για το περιβαλλοντικό πάρκο.
Οι άνθρωποι είναι πραγματικά απίστευτοι !! 
Φτάνουν στο σημείο να εξαφανίζουν από το χάρτη υπαρκτές εγκαταστάσεις που θα βρίσκονται εκεί για δεκάδες  χρόνια με τις δικές τους υπογραφές και τις δικές τους αποφάσεις. 
Την ίδια ώρα που κάνουν νέα χωματερή στη Φυλή και υπογράφουν συμβάσεις με δήμους για την μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων βιοαποβλήτων στο ΕΜΑΚ Φυλής,  παρουσιάζουν χάρτες που δείχνουν τη  μετατροπή της χωματερής σε περιβαλλοντικό πάρκο !

  • Ως δια μαγείας εξαφανίζουν το ΕΜΑΚ και στη θέση του βάζουν ένα περιβαλλοντικό μουσείο και χώρους περιπάτου! 
  • Στη θέση της μονάδας του αποτεφρωτήρα επικινδύνων νοσοκομειακών αποβλήτων και της μονάδας καύσης βιοαερίου βάζουν ζωολογικό κήπο και χώρο πράσινου και περιπάτου ! 
  • Στο χώρο που βρίσκεται η μονάδα της WATT και η μονάδα στραγγισμάτων των λυμάτων της χωματερής , βάζουν λίμνη και υδροηλεκτρικό έργο !
  • Στη περιοχή της Γ Φάσης που θα γίνει η νέα χωματερή βάζουν ανεμογεννήτριες ! 

Το έχουμε άπειρες φορές πως η περίφημη μετατροπή της χωματερής σε περιβαλλοντικό πάρκο που θα μπορούν να το επισκέπτονται και να παίζουν παιδάκια είναι μια μεγάλη απάτη .
Οι εγκαταστάσεις της χωματερής όπως το ΕΜΑΚ , ο Αποτεφρωτήρας , η Μονάδα καύσης του βιοαερίου , των στραγγισμάτων κλπ , θα υπάρχουν για πολλά - πολλά χρόνια γιατί έτσι αποφασίζουν  αυτοί οι ίδιοι που παρουσιάζουν τώρα αυτές τις ψευτομελέτες για να κοροϊδέψουν τον κόσμο.
Ακόμα και να έκλειναν  αύριο αυτές οι εγκαταστάσεις θα χρειαστούν δεκάδες χρόνια για να απορυπανθεί η περιοχή και να είναι προσβάσιμη από τον γενικό πληθυσμό .
Όλος ο καυγάς γίνεται για τα περίφημα φωτοβολταϊκά στο χώρο της παλιάς χωματερής .
Εκεί είναι το ζουμί. Θα έρθει σύντομα η ώρα που θα αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή τη χοντρή μπίζνα.
Μέχρι τότε όμως θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε τι συμβαίνει  σε αυτόν ακριβώς το χώρο που προβλέπεται να εγκατασταθούν τα φωτοβολταϊκά,  δηλαδή στο χώρο της παλιάς χωματερής των Λιοσίων.
Σε αυτόν ΑΚΡΙΒΩΣ τον χώρο σύμφωνα με τη μελέτη της ASPROFOS έχουν ανιχνευτεί υψηλές τιμές ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και η ΕΕΑΕ παρά τις διαβεβαιώσεις ακόμα και του ίδιου του υπουργού Περιβάλλοντος από το βήμα της βουλής , αρνείται προκλητικά και ύποπτα να πάει να κάνει μετρήσεις με την αστεία δικαιολογία  ότι έχει κάνει μετρήσεις στον ίδιο χώρο πριν 15 χρόνια!

Θ.Ε.Μ

1 σχόλιο:

  1. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το περιβάλλον σε ένα αποκαταστημένο , με όλα τα απαραίτητα, ΧΥΤΑ, εξακολουθεί να περιέχει μικροποσότητες διαφυγών βιοαερίου και αέριων μικρο ρυπαντών , για πολλά χρόνια μετά το σφράγισμα , 20-30 χρόνια. Αρα είναι και θα είναι για πολλά χρόνια μετά το οριστικό σφράγισμα, ακατάλληλο για επισκέπτες και πράσινα άλογα όπως δυστυχώς κάναμε το 1996 στο Σχιστό αλλά δεν ξέραμε καλά τότε. Προέχει να κλείσει ο ΧΥΤΑ, να γίνουν ΟΛΑ τα έργα αποκατάστασης που περιέχουν οι προδιαγραφές της ΕΕ κλπ, να παρακολουθείται και ελέγχεται κάθε διαρροή για πολλά χρόνια, και ΜΕΤΑ οι μελλοντικοί θα δούν τι χρήσεις θα εγκαταστήσουν στον αδρανή πλέον χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή