Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

«Συνδικαλισμός» στην υπηρεσία των εργολάβων των σκουπιδιών .

 

Το καλοκαίρι του 2016 η Ρ. Δούρου επιχείρησε   να αναθέσει στην Περιφέρεια Αττικής την αρμοδιότητα της  Διευθύνουσας Υπηρεσίας και της Προϊστάμενης Αρχής για τις μελέτες ορισμένων  έργων  στις υπηρεσίες  της περιφέρειας Αττικής  αλλά συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση του σωματείου εργαζομένων  και της  ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία στήριξε  τις θέσεις του σωματείου .

Οι μελέτες αυτές είχαν ως αντικείμενο την κατασκευή των ΜΕΑ Γραμματικού και Σχιστού   και την περίφημη αναβάθμιση του ΕΜΑΚ Φυλής  και ο λόγος της μεταβίβασης της αρμοδιότητας ήταν  οι καθυστερήσεις που υπήρχαν λόγω της εμπλοκής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στην πραγματικότητα ο καβγάς γινόταν για το ποια υπηρεσία (του ΕΔΣΝΑ ή της περιφέρειας) θα είχε το κουμάντο στα έργα  που δίνονταν στους εργολάβους.  Για να μην χαθεί το «μπαγιόκο»  που θα έλεγε και κάποιος πιο πονηρεμένος από εμάς τους απονήρευτους . 

Ο ρόλος της « Διευθύνουσας Υπηρεσίας»   είναι κρίσιμος  για τον ΕΔΣΝΑ  γιατί  η υπηρεσία αυτή προετοιμάζει  τις εισηγήσεις και τους φακέλους για τα έργα του ΕΔΣΝΑ .

Το σωματείο κατηγορούσε  τη Δούρου πως με τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας εκχωρεί  τη  διαχείριση  των απορριμμάτων στα μεγάλα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα . Αν διάβαζε κανείς τις ανακοινώσεις τους (χωρίς να τους γνωρίζει) θα νόμιζε πως είναι συνδικαλιστές  που υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Από τότε βέβαια η «Διευθύνουσα Υπηρεσία» του ΕΔΣΝΑ  έχει ετοιμάσει προτάσεις και φακέλους για έργα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δοθεί σε εργολάβους αλλά και για  ανάθεσεις μελετών  που έχουν δοθεί σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία που στοιχίζουν στον ΕΔΣΝΑ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Μόνο που για αυτά τα έργα και τις μελέτες,  οι «συνδικαλιστές» όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά υπερθεματίζουν .

Την ΠΟΕ-ΟΤΑ  απλά τη «χρησιμοποίησαν»   για να μην χάσουν το κουμάντο στα έργα με ό,τι σημαίνει αυτό..

Όταν όμως η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 31/7/19 έκανε κατάληψη στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ για να μην γίνει η νέα χωματερή στη Φυλή και να μην αναβαθμιστεί το ΕΜΑΚ, οι «συνδικαλιστές» ως δια μαγείας εξαφανίσθηκαν !

Όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και η Λαϊκή Συσπείρωση τον Νοέμβρη του 2019 προσπάθησαν να κάνουν κατάληψη στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ για την ακύρωση του διαγωνισμού για τη νέα χωματερή , οι «συνδικαλιστές» έβαζαν από την πίσω πόρτα τα ΜΑΤ μέσα στο κτήριο του ΕΔΣΝΑ . Σημείωση : στη συνεργασία με τα ΜΑΤ  οι «συνδικαλιστές» του ΕΔΣΝΑ έχουν μεγάλη και πλούσια εμπειρία από την εποχή του Σγουρού . 


Τώρα που ο Πατούλης δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια στους εργολάβους και τους ιδιώτες μελετητές και μοιράζει κάδους και σπιτάκια της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», οι «συνδικαλιστές» τον χειροκροτούν και φωτογραφίζονται μαζί του.

Τώρα που ετοιμάζονται οι νέες μονάδες με ΣΔΙΤ και καύση στη Φυλή και το Σχιστό,  οι «συνδικαλιστές» κάνουν τους κινέζους .

Τώρα που ο ΧΥΤΑ Φυλής έχει γίνει τρομερά επικίνδυνος   λόγω του υπερκορεσμού, οι «συνδικαλιστές» σταμάτησαν να βγαίνουν στα κανάλια και να κατηγορούν την διοίκηση του ΕΔΣΝΑ για εγκληματική ανευθυνότητα .

Ο Πατούλης και οι εργολάβοι που έχουν  «πολύ στενή» συνεργασία με τους «συνδικαλιστές»  δεν είναι τίποτα κορόιδα . Θέλουν να έχουν εξασφαλισμένη την σιωπή του «συνδικαλιστικού» κινήματος. 

Όπως έλεγε και  ο  Κώστας Τζόβενος στο τραγούδι του δυο μάγκες μες στη φυλακή  «μη μιλάς και κάνε μόκο , θα σου ξηγηθώ μπαγιόκο» .. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου