Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Σαπίλα δια περιφοράς ..


 

«Κάποιοι πίσω από κλειστές πόρτες, σε δωμάτια 2 επί 2 αποφασίζουν και χρεώνουν τον ΕΔΣΝΑ με μισό  δισ. ευρώ!».

Γρ. Κωσταντέλος δήμαρχος Βάρης , Βούλας , Βουλιαγμένης . 

 

Η καταγγελία του κ. Κωσταντέλου αφορά την περίφημη προμήθεια 223,5 €, αναφορικά με «εξοπλισμό ανακύκλωσης»  και την προμήθεια –υπερκοστολογημένων-  απορριμματοφόρων .

  Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται βυθιζόμενοι κάδοι, γωνιές ανακύκλωσης με ξεχωριστά ρεύματα για να διαχωρίζονται τα υλικά, πολύκεντρα, αυτόματοι κομποστοποιητές και συστήματα πληροφορικής κλπ .

Η απόφαση σκάνδαλο  για τη μεγάλη προμήθεια ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ στις 30 Απριλίου 2020 σε δια περιφοράς συνεδρίαση ,  ούτε καν με τηλεδιάσκεψη .  

Ο διαγωνισμός  ξεκίνησε μέσα στην πανδημία  και πέτυχε να υπάρχει ένας και μοναδικός υποψήφιος μειοδότης για κάθε μία από τις ομάδες προϊόντων που θέλει να προμηθευτεί…

Με δια περιφοράς συνεδρίαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ ελήφθη και η απόφαση για τις 2 μονάδες επεξεργασίας στη Φυλή και το Σχιστό, έναντι  640.000.000 € !

Με δια περιφοράς συνεδρίαση ελήφθη απόφαση και για τη μετατροπή του ΕΜΑΚ σε πράσινο εργοστάσιο έναντι  52.350.000 , πλέον Φ.Π.Α., με δικαίωμα προαίρεσης ισόποσης εκτιμώμενης αξίας. Δηλαδή 104.700.000 € .

Με δια περιφοράς συνεδρίαση  στις 23/3/2021, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία, που θα περιλαμβάνει τη συντήρηση και λειτουργία του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων  για τη χρονική περίοδο 2022-2027 και την αναβάθμιση του  –το αργότερο μέχρι το 2025- για να μπορεί να λειτουργεί και τα επόμενα 25 χρόνια.

Και ο κατάλογος είναι ατελείωτος..

Η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ τον τελευταίο χρόνο με δια περιφοράς συνεδριάσεις έχει αναθέσει δεκάδες μελέτες αξίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων € σε ιδιώτες μελετητές και συμβούλους που είναι σχεδόν αδύνατο να καταγραφούν. Ενδεικτικά  αναφέρουμε:

·       Ανοικτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Προβολή δράσεων ΕΔΣΝΑ  προϋπολογισμός:  4.800.000 €.

·       Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για τη δημοπράτηση έργου ΣΔΙΤ για τις ανάγκες της ΠΕ Πειραιά 190.000 € πλέον ΦΠΑ.

·       Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για τη δημοπράτηση έργου ΣΔΙΤ για τις ανάγκες της ΠΕ Κεντρικού τομέα Αθηνών 190.000 € πλέον ΦΠΑ.

·   Παροχή υπηρεσιών συμβούλου υποστήριξης για τις δράσεις χωριστής διαχείρισης βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 660.000 € πλέον ΦΠΑ.

·    Διαγωνισμός για  «Υπηρεσίες ανάπτυξης & διαχείρισης προγράμματος Ανακύκλωσης»  12.438.000,00 € πλέον ΦΠΑ. ..

Ας μη μιλήσουμε για το διαχρονικό έγκλημα των αντισταθμιστικών  που δίνονται για εξαγορά συνειδήσεων  προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία στη Φυλή.. Το κόστος των αντισταθμιστικών έχει ξεπεράσει το 1 δις €.

Όμως υπάρχουν και χειρότερα εγκλήματα από τα οικονομικά και αυτά αφορούν την απόκρυψη στοιχείων για την μόλυνση  από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στη δυτική Αττική .

Αποκρύπτουν με τρόπο παράνομο και προκλητικό στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την καταστροφή των υπόγειων υδάτων που έχει προκληθεί από την εγκατάσταση της Φυλής.

 Αποκρύπτουν στοιχεία για την τρομακτική έξαρση ασθενειών όπως των καρκινογενέσεων και των παθήσεων του αναπνευστικού βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Προκειμένου να εξασφαλίσουν περιβαλλοντική αδειοδότηση για το νέο ΧΥΤΑ παρουσιάζουν το μνημείο περιβαλλοντικού μακελειού αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου που είναι η Φυλή , σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι .

Το χειρότερο  είναι ότι η πλειοψηφία των δημάρχων της Αττικής που ανήκουν στη γαλάζια παράταξη είτε αδιαφορούν , είτε δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στον ΕΔΣΝΑ .

Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι οι  παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο και στον ΕΔΣΝΑ είναι αλλού για αλλού .

Έχουν αφήσει το διεφθαρμένο κύκλωμα των σκουπιδιών να δρα ανενόχλητο .

Με τις υγείες μας . 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου