Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Για τον ΕΔΣΝΑ δεν υπάρχουν οσμές από τη χωματερή ! Ιδέα μας είναι ..

 


Την προηγούμενη εβδομάδα η μπόχα από την χωματερή είχε πνίξει τα άνω Λιόσια και έφτανε ως το Χαϊδάρι .

Άλλες φορές – ανάλογα με την φορά των ανέμων – οι  οσμές φτάνουν  ως  το Mall στο Μαρούσι μέσω του «καναλιού»  της Αττικής οδού .

Για το πρόβλημα της δυσοσμίας έχουν γίνει αναφορές  στην εισαγγελία περιβάλλοντος από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ από το 2016 και ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  και του κ. Αρσένη του ΜεΡΑ 25 από το 2020.

 Τον Ιούλιο του 2020 ο δήμος Πετρούπολης με επιστολή του στον ΕΔΣΝΑ διαμαρτυρήθηκε για την δυσοσμία και εκατοντάδες πολίτες της Πετρούπολης έκαναν αναφορές  στους επιθεωρητές περιβάλλοντος .

Μέχρι σήμερα ο ΕΔΣΝΑ δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στις καταγγελίες  ή να δώσει εξηγήσεις  για τα αίτια της δυσοσμίας .

Κατά τον ΕΣΔΝΑ απλά δεν υπάρχει πρόβλημα οσμών που οφείλεται στην εγκατάσταση της Φυλής !

Οι άνθρωποι αυτοί στο τέλος θα μας βγάλουν και τρελούς .

Στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρακολούθησης του ΕΔΣΝΑ διαβάζουμε πως  δεν υπάρχει θέμα οσμών .

Στο κεφάλαιο οσμές από το πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρακολούθησης για την ΟΕΔΑ Φυλής αναφέρεται χαρακτηριστικά :

 «Εισαγωγή  Η  διαδικασία  ποσοτικοποίησης  της  οσμής,  στο  χώρο  της  ΟΕΔΑ,  πραγματοποιήθηκε  συνολικά εβδομήντα (70) φορές κατά την διεξαγωγή του προγράμματος παρακολούθησης,  σε αντιπροσωπευτικά σημεία περιμετρικά του κυττάρου, τα οποία υποδείχθηκαν από την  υπηρεσία.  

Σχόλια – Παρατηρήσεις  Οι οσμές στον χώρο της ΟΕΔΑ, κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα με τις περισσότερες φορές  να  μην  ξεπερνούν  τα  7  OU.  Σημειώνεται,  πως  η  αίσθηση  της  οσμής,  μεταβαλλόταν  πολύ  γρήγορα στο χρόνο και επηρεάζονταν σε μεγάλο βαθμό, από τις στιγμιαίες μεταβολές του  ανέμου, από τις συγκεκριμένες ενέργειες που επιτελούνταν σε κοντινή απόσταση από την  πραγματοποίηση της μέτρησης, με χαρακτηριστική, την απόθεση των στερεών αποβλήτων από τα απορριμματοφόρα, καθώς και από το αν ήταν ακάλυπτο το κοντινό απορριμματικό  ανάγλυφο κατά τη διάρκεια της μέτρησης». 

Τα πράγματα είναι απλά . Οι μετρήσεις των οσμών γίνονται σε ώρες και ημέρες που δεν υπάρχουν οσμές ..

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως υπάρχει κοροϊδία και συγκάλυψη .

Από το 2018 έχει σταματήσει η δημοσιοποίηση  των στατιστικών που αφορά τις ποσότητες των εισερχόμενων απορριμμάτων στην εγκατάσταση .

Από το 2019 δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για την επιδημιολογική έρευνα του ΕΔΣΝΑ και για τις μετρήσεις που γίνονται στα πλαίσια του προγράμματος  περιβαλλοντικής παρακολούθησης.

Όσο πιο λίγα ξέρουμε τόσο το καλύτερο για αυτούς .

Είναι βλέπεις  σε εκκρεμότητα η περιβαλλοντική αδειοδότηση του νέου ΧΥΤΑ και ο διαγωνισμός για την μετατροπή του ΕΜΑΚ σε πράσινο εργοστάσιο και φοβούνται μήπως αν γίνουν γνωστά τα εφιαλτικά στοιχεία ,  μπορεί να στραβώσει η δουλειά .

Τα πάντα στην υπηρεσία των εργολάβων . 

Θ.Ε.Μ 

 

 

3 σχόλια: