Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Η άγνωστη «διαφορετική οπτική» του κ. Τσίρμπα

 


Αναβλήθηκε η συζήτηση για το κέντρο μεταφορών logistic λόγω τεχνικού προβλήματος που υπήρχε στην μετάδοση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Όμως πριν κλείσουν οι κάμερες,  ο κ. Τσίρμας απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. Νίκο Πατσούρα του είπε πως «έχουμε διαφορετική οπτική» για το ζήτημα .

Φυσικά δεν είμαστε σε θέση  γνωρίζουμε την διαφορετική οπτική του κ. Τσίρμπα γιατί δεν έχει μπει ποτέ  στον κόπο να την πει  δημόσια . Μάλλον την κρατά για τον εαυτό του .

Από τις 14/12 ΕΔΩ έστειλα ανοιχτή επιστολή στον κ. Τσίρμπα προκειμένου το δημοτικό συμβούλιο να παρέμβει πριν από την συνεδρίαση της  Κυβερνητικής Επιτροπής  Συμβάσεων  Στρατηγικής Σημασίας που ενέκρινε τη μετάθεση της αρμοδιότητας του διαγωνισμού για το κέντρο μεταφορών logistic στη Μονάδα Ωρίμανσης Έργων του ΤΑΙΠΕΔ και ο κ. Τσίρμπας δεν έκανε απολύτως τίποτα .

Την ανοιχτή επιστολή την έστειλα για να ενημερώσω ταυτόχρονα και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου .

Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τον ρόλο του ενεργού πολίτη . Δεν ζήτησα κανένα ρουσφέτι για να απευθυνθώ  κρυφά και αποκλειστικά στον δήμαρχο της πόλης μου.

Ο κ. δήμαρχος δεν μπήκε καν  στον κόπο να μου απαντήσει .

Τώρα όμως  αποκαλύπτεται αυτό που υποψιαζόμαστε από την αρχή. Ο κ. Τσίρμπας  δεν έκανε απολύτως τίποτα γιατί έχει «διαφορετική οπτική» .

Και αφού έχει διαφορετική οπτική θεώρησε καλό  να μην φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να μην παρέμβει ο δήμος πριν την συνεδρίαση της   Κυβερνητικής Επιτροπής  Συμβάσεων  Στρατηγικής   Σημασίας.

Ελπίζουμε πως στο επόμενο συμβούλιο ο κ. Τσίρμπας θα μας κάνει την χάρη να μας εξηγήσει ποια είναι η διαφορετική του οπτική και να δώσει εξηγήσεις για τον παροπλισμό του δημοτικού συμβουλίου  προκειμένου  να μην γίνει ποτέ παρέμβαση στην συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Τότε θα τα ξανασυζητήσουμε .

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν  τις διαφορετικές  τους  οπτικές να έχουν  το θάρρος  τις λένε δημόσια και την ώρα που πρέπει  και όχι να τις κρατούν για τον εαυτό τους και τον στενό τους περίγυρο.

Μόνο αυτοί που έχουν λόγους να μην είναι και τόσο περήφανοι  για τις «διαφορετικές τους οπτικές» αποφεύγουν τον δημόσιο διάλογο.

Ελπίζω να έχει καταλάβει ο κ. δήμαρχος πως εμείς δεν ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία .   

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

 

1 σχόλιο:

  1. Αλλού κλείνουν ευθέως τα μικρόφωνα, εδώ είχαμε "τεχνικό πρόβλημα".
    Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ως προς το περιεχόμενο της "διαφορετικής οπτικής".
    Είναι ο Δήμαρχος που παραιτήθηκε από την διεκδίκηση των γραμμών του Ο.Σ.Ε., που έχει βάλει στο "μούσκιο" το θέμα 301 Ε.Β. και γενικά ο Δήμαρχος έργων βιτρίνας, που όμως δεν θα ενοχλήσει ποτέ την (συγκεκριμένη) κυβέρνηση, για να υπερασπίσει τα δίκαια των δημοτών.
    Το δυστύχημα είναι ότι ο λαός είναι απολύτως απληροφόρητος (και με δική του ευθύνη).
    Μεμονωμένες φωνές, όπως η δική σου, δυστυχώς δεν αρκούν.
    Έχουμε μπει πλέον στην εποχή της "ανάθεσης" της πολιτικής μη εξαιρουμένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή