Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Ανοιχτή επιστολή στο δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Σταύρο Τσίρμπα για το νέο κέντρο μεταφορών στα όρια του δήμου μας.

 

Κύριε δήμαρχε

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας  προωθεί  σχέδιο μετεγκατάστασης, στη Φυλή, των περίπου 500 μεταφορικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στον Ελαιώνα .

Πρόκειται για τη δημιουργία νέου Κέντρου Μεταφορών (LOGISTICS), σε έκταση 600 στρ. του δήμου Φυλής  που θα συγκεντρώσει περίπου 500 μεταφορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ελαιώνα και έχουν συμβάλει καθοριστικά στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

Η ωρίμανση του έργου θα ανατεθεί στη Μονάδα Ωρίμανσης Έργων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Εάν υλοποιηθεί αυτό το έργο η ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αθήνας θα επιβαρυνθεί  ακόμα περισσότερο, γιατί θα έχουμε την καθημερινή διέλευση χιλιάδων φορτηγών που θα εξυπηρετούν τις 500 μεταφορικές επιχειρήσεις. Κάθε μία από αυτές τις μεταφορικές επιχειρήσεις  δέχεται σε καθημερινή βάση μερικές δεκάδες φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα .

 Αν κάνουμε  ένα απλό πολλαπλασιασμό  καταλαβαίνουμε πόσες χιλιάδες δρομολόγια φορτηγών θα πραγματοποιούνται καθημερινά προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι 500 μεταφορικές επιχειρήσεις.

Κύριε δήμαρχε,

Η  ατμοσφαιρική ρύπανση και ο υπερβολικός θόρυβος που προέρχεται από τις μεταφορές βλάπτουν ανεπανόρθωτα την υγεία μας και το περιβάλλον μας.

Τα επίπεδα του περιβαλλοντικού θορύβου λόγω της αυξανόμενης κίνησης θα αυξηθούν τρομερά .

 Η  ηχορύπανση μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής και να οδηγήσει σε σημαντικά επίπεδα στρες, διαταραχές του ύπνου και δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα.

 Οι συγκεντρώσεις ουσιών όπως το διοξείδιο του θείου (SO2), το μονοξείδιο του άνθρακα (CO), το βενζόλιο (C6H6) και ο μόλυβδος (Pb) που προέρχονται από την κίνηση των βαρέων οχημάτων θα επιβαρύνουν την ήδη επιβαρυμένη ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή μας λόγω της εγκατάστασης (ΟΕΔΑ)  Φυλής .

Η κυκλοφοριακή επιβάρυνση των ήδη επιβαρυμένων οδικών αξόνων που υπάρχουν στο δήμο μας θα είναι τρομακτική .

Κύριε δήμαρχε,  

Το δήμαρχο της Φυλής κ. Παππού , ουδόλως τον απασχολούν αυτά τα προβλήματα .  

Για τον δήμαρχο της Φυλής απλά αξιοποιείται ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Φυλής και δημιουργούνται  αποδοτικές εγκαταστάσεις για την εθνική οικονομία και για το Δήμο Φυλής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παππού  «το νέο Κέντρο, εκτός των εσόδων που θα αποφέρει στο Δήμο, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα, λόγω εγγύτητας, από την περιοχή μας».

Ο δήμαρχος της Φυλής πρωτίστως ενδιαφέρεται για τα οικονομικά -και όχι μόνο οφέλη-  για τον δήμο του και αδιαφορεί για τις δραματικές συνέπειες που θα έχει αυτό το έργο στο περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας.

Κύριε δήμαρχε,

Ο δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού οφείλει να αντιδράσει δυναμικά σε αυτή την εφιαλτική προοπτική χωρίς καμιά καθυστέρηση .

Να εξαντλήσει όλα τα νομικά και  διοικητικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψει αυτή τη νέα δραματική εξέλιξη για το δήμο μας . Τα μέτρα θα τα αποφασίσετε εσείς και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας .  

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει  να καλεστούν οι κάτοικοι του δήμου μας να αποτρέψουν τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης και του δήμαρχου της Φυλής για την περιοχή μας.

Δεν έχετε το δικαίωμα να παρακολουθείτε αυτά που συμβαίνουν σε βάρος της περιοχής μας χωρίς να αντιδράτε .

Σας υπενθυμίζω ότι πολλοί συνδημότες μας (μεταξύ αυτών και ο αείμνηστος Γιώργος Κομματάς) έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου: «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Δυτικής Αττικής» από το  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και ο δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού δεν έκανε απολύτως τίποτα .

 

Καματερό 15.12.2021

Αναμένοντας την απάντηση σας και κυρίως την αντίδραση σας,  με τιμή

Θωμάς Μπιζάς κάτοικος Καματερού .

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου