Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Οι Eξοντωτικές ποινές στον Γιώργο Χαρίση αποτελούν κτύπημα στο δικαίωμα συνδικαλιστικής δράσης

 

Οι εξοντωτικές ποινές που επιβλήθηκαν στον συνδικαλιστή Γιώργο Χαρίση,  μετά από προσφυγή στα Δικαστήρια  του δημάρχου Αλίμου αποτελούν κτύπημα στο δικαίωμα συνδικαλιστικής  δράσης.

Το τελευταίο διάστημα, εκτός από την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία βιώνουμε και έναν ακραίο αυταρχισμό εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά και όλων των κέντρων  εξουσίας, με στόχο το κτύπημα κάθε λαϊκής αντίστασης απέναντι στις πολιτικές λιτότητας, που εφαρμόζονται.

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται και οι διώξεις  εναντίον του Γιώργου  Χαρίση, συνδικαλιστή, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος καταδικάστηκε από το Δικαστήριο σε χρηματική ποινή, διότι δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώσεις συλλόγων εργαζομένων, που κατήγγειλαν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του δημάρχου στους εργαζόμενους. Μάλιστα η απόφαση, εκτός από την χρηματική ποινή επιβάλλει την ανάκληση- διαγραφή των ανακοινώσεων και την μη δημοσίευση τους στο  μέλλον, διαφορετικά θα επιβληθεί νέα ποινή.

Η απόφαση είναι πρωτοφανής και με βάση αυτή ουσιαστικά απαγορεύεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνταγματικής δράσης και ενημέρωσης. Δεν αφορά μόνο τον Γιώργο Χαρίση, αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη, που πιστεύει ότι η συνδικαλιστική δράση και οι κοινωνικοί αγώνες συμβάλλουν στην κοινωνική εξέλιξη.

Η Λαϊκή Ενότητα

  • Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στο Γιώργο Χαρίση
  • Απαιτεί το σταμάτημα των εις βάρος του διώξεων.
  • Δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την κατοχύρωση και  εφαρμογή του δικαιώματος της ενημέρωσης των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής δράσης, δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες.

Τo Γραφείο Τύπου 15.6.2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου