Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

κάτι λέγαμε για επέκταση; Ιδού λοιπόν !Οι εξαγγελίες φεύγουν, η επέκταση της Φυλής έρχεται ... του Τάσου Κεφαλά.Οι ανησυχίες και οι καταγγελίες μας επιβεβαιώνονται!

Η απουσία βούλησης, από περιφέρεια και ΕΔΣΝΑ, να στηριχτούν και να υλοποιηθούν αποκεντρωμένες υποδομές διαχείρισης, με έμφαση στην προδιαλογή και στην ανάκτηση, οδηγούν στη διαιώνιση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής. Τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της εξέλιξης είναι:

1. Η επέκταση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής
2. Η επέκταση της χωματερής
3. Η προσπάθεια κατασκευής ιδιωτικής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων από την 
   εταιρεία WATT ΑΕ.

Το πρώτο είναι γνωστό, καθώς περιλαμβάνεται επίσημα στο νέο περιφερειακό σχέδιο.

Το δεύτερο, επίσης, από τις καταγγελίες της ΠΡΩΣΥΝΑΤ, που είχαν σαν αποτέλεσμα το χαρακτηρισμό της κατασκευής σαν αυθαίρετης και την επιβολή υψηλού προστίμου.
Η ένσταση της WATT AE στο δευτεροβάθμιο όργανο (ΣΥΠΟΘΑ) δεν είχε αποτέλεσμα, πέρα από τον επανυπολογισμό του προστίμου. Η WATT είναι υποχρεωμένη να πληρώσει 
το πρόστιμο και να υποβάλλει φάκελο για έκδοση νέας οικοδομικής άδειας. 
Παράλληλα, όμως, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
Το ΥΠΕΝ αναμένει τη γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα. Τι στάση θα κρατήσει, άραγε, η διοίκηση της περιφέρειας;
Θα γνωμοδοτήσει αρνητικά, όπως η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ ή θα δώσει το "πράσινο φως" στη WATT;
Εννοείται ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό και στις δύο πτυχές του (περιβαλλοντική και πολεοδομική)

Το τρίτο και πιο πρόσφατο είναι η επαύξηση της δυναμικότητας του τελευταίου κυττάρου του ΧΥΤΑ Φυλής, για να κερδηθούν κάποιοι μήνες ζωής ακόμη. Όταν εξαντληθούν και αυτά τα περιθώρια, ο δρόμος είναι ανοιχτός για την επέκταση στη λεγόμενη γ΄ φάση.
Για να γίνει η επέκταση του μοναδικού αδειοδοτημένου κυττάρου που έχει απομείνει (στη β΄ φάση) χρειάζεται τροποποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Ο ΕΔΣΝΑ 
κατέθεσε σχετικό φάκελο στη διεύθυνση περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ΥΠΕΝ και αυτή τη διαβίβασε στο περιφερειακό συμβούλιο για δημοσιοποίηση. Προσέξτε: όχι για δημόσια διαβούλευση, αλλά για δημοσιοποίηση, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει υποχρέωση 
γνωμοδότησης από το περιφερειακό συμβούλιο. Αυτό, όμως, πρέπει να το επιδιώξουμε εμείς (όπως και για τη ΜΠΕ της WATT).

Η ΜΠΕ προβλέπει επέκταση της β΄φάσης του ΧΥΤΑ κατά 59 στρέμματα (από 310 σε 350) και εκβάθυνση, ώστε να μεγαλώσει η χωρητικότητα και να φτάσει τα 3.550.000 m³.
Η εκτίμηση της ΜΠΕ είναι ότι με αυτή τη χωρητικότητα η διάρκεια ζωής του ΧΥΤΑ είναι 24 μήνες. Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι μυαλοφυγόδικοι, που ισχυρίζονται ότι η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ είναι απεριόριστη και που στοιχίζονται πίσω από το σύνθημα "ΧΥΤΑ ποτέ και πουθενά", σιγοντάροντας την περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ, που αδιαφορούν για τις νέες υποδομές και συνεχίζουν το έγκλημα στη Φυλή.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου