Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΕΔΣΝΑ : Η ανακύκλωση στους ιδιώτες με συνοπτικές διαδικασίες !




Η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της Ιδιωτικής εταιρείας ανακύκλωσης συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε» για   10.000 σημεία συλλογής  με την  τοποθέτηση ειδικών κάδων χωριστής διαλογής στην Πηγή των επιμέρους υλικών συσκευασιών  και τη συλλογή, τη  μεταφορά και την ανακύκλωση των υλικών .

Το θέμα μπήκε εκτάκτως στην συνεδρίαση (χωρίς να είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη),  αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα μέλη της Ε.Ε να ψηφίσουν ΟΜΟΦΩΝΑ υπέρ της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία .
Από την απόφαση της Ε.Ε του  ΕΔΣΝΑ προκύπτει ότι δεν συζητήθηκαν ούτε τα στοιχειώδη όπως η χρονική διάρκεια της σύμβασης ή το σε ποια ΚΔΑΥ θα πηγαίνουν τα υλικά για επεξεργασία. Σημειωτέων πως η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε» δεν διαθέτει δικό της ΚΔΑΥ .
Η συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία ανακύκλωσης συσκευασιών έχει  παρελθόν γεμάτο καταγγελίες και  πολυετή κόντρα με τον αρμόδιο ελεγκτικό φορέα του Δημοσίου τον ΕΟΑΝ.
Όμως η συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία φαίνεται  ως ευνοούμενη πρωτοκλασάτου υπουργού της κυβέρνησης της Ν.Δ και για αυτό ο ΕΔΣΝΑ προθυμοποιήθηκε να την αναγάγει σε μεγάλο αφεντικό στον τομέα της ανακύκλωσης συσκευασιών στην περιφέρεια Αττικής.
Με όχημα πλέον  τον ΕΔΣΝΑ  μια αμιγώς ιδιωτική εταιρεία μπαίνει στον πολύπαθο τομέα της ανακύκλωσης σε όλους τους δήμους της Αττικής χωρίς να ρωτηθεί ούτε ένα δημοτικό συμβούλιο και χωρίς να συζητηθεί το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.
Τώρα σειρά θα πάρουν οι ιδιώτες και στην συλλογή την μεταφορά και την επεξεργασία των βιοαποβλήτων .
Αυτός είναι πλέον ο νέος ρόλος του ΕΔΣΝΑ .
 Με τις ΣΔΙΤ στις νέες μονάδες επεξεργασίας στη Φυλή και το Σχιστό , με την είσοδο των ιδιωτών στην ανακύκλωση και την συλλογή των βιοαποβλήτων , ο ΕΔΣΝΑ μετατρέπετε σε όχημα για την είσοδο των ιδιωτών σε όλους τους τομείς του κύκλου της διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς οι δήμοι να το πάρουν χαμπάρι.
Περιμένουμε την αντίδραση των δημοτικών αρχών και των συνδικαλιστικών οργάνων.

Η απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ ΕΔΩ 

Θ.Ε.Μ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου