Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Τώρα θα κριθούμε όλοι (κόμματα , παρατάξεις , δήμαρχοι , κινήματα ).


 

Ο διαγωνισμός  για το νέο ΧΥΤΑ ολοκληρώθηκε , η περιβαλλοντική αδειοδότηση  δόθηκε όπως αναμενόταν , ο εργολάβος (ΗΛΕΚΤΩΡ) υπέγραψε  τη  σύμβαση και πήρε  προκαταβολή για να ξεκινήσει  τη δουλειά.  

Τώρα πλέον μπορεί  να αρχίσει να κατασκευάζεται η λεκάνη που θα  υποδεχτεί  τα 4.300.000 κμ σκουπιδιών .

Μέχρι το 2025 λέει ο κ. Πατούλης  και  μετά θα πάψει να λειτουργεί ως «ανοιχτή χωματερή».. Φυσικά μας κοροϊδεύει  μέσα στα μούτρα μας .

Μετά το 2025 έχει ήδη εξαγγείλει πως θα κάνει μια νέα χωματερή και πάλι στη Φυλή μέσα στο «πάρκο κυκλικής οικονομίας» που θα γίνει ακριβώς δίπλα στην σημερινή εγκατάσταση. Μόνο που αυτή η χωματερή αντί για ΧΥΤΑ , θα ονομάζεται πλέον ΧΥΤΥ . ( Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) .  

Παράλληλα θα κάνει και ένα νέο εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών 450.000 τόνων /έτος με ΣΔΙΤ , δηλαδή με σύμβαση 30 χρόνων , θα αναβαθμίσει το ΕΜΑΚ και θα κάνει νέο διαγωνισμό για τον αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων για να λειτουργήσει στη Φυλή άλλα 30 χρόνια .

Οι εργολάβοι και οι Πατούληδες έχουν βρει  τον παπά (το κατεστημένο της Φυλής) , και  μαζί με τους ήδη πεθαμένους θα μας θάψουν και εμάς ζωντανούς .

Εντάξει . Εμείς – το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ- θα εξαντλήσουμε ότι περιθώρια έχουμε μήπως μπορέσουμε να τους σταματήσουμε έστω και την τελευταία στιγμή . Θα προσφύγουμε στα ανώτατα δικαστήρια  κατά της απόφασης για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της εγκατάστασης της Φυλής .

 Αν δεν τα καταφέρουμε θα προσπαθήσουμε να πάμε και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια .

Την ίδια πρόθεση έχουν  εκδηλώσει προς τιμή τους ,  ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Πετρούπολης .

Γνωρίζουμε πως υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες .

Πως δεν είναι εύκολο να αποδείξουμε στα δικαστήρια την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής γιατί δεν φρόντισε κανείς τόσα χρόνια να γίνουν μόνιμοι σταθμοί μέτρησης των ρύπων της ατμόσφαιρας και των οσμών που φτάνουν χιλιόμετρα μακριά .

Δεν φρόντισε κανείς να υπάρξουν μόνιμοι σταθμοί μέτρησης  για τη ρύπανση των υπόγειων υδάτων από τη χωματερή .

Δεν φρόντισε κανείς να υπάρχουν επιδημιολογικά στοιχεία και συνεχής παρακολούθηση  υγειονομικών δεδομένων  του πληθυσμού .

Αντίθετα έκαναν τα πάντα για να αποκρύψουν  μελέτες και στοιχεία για όλα τα παραπάνω .

Όμως  τούτη την ώρα δεν κουβεντιάζουμε για τις ευθύνες των περιφερειαρχών και των δημάρχων .

Στο περιφερειακό συμβούλιο όλες οι παρατάξεις πλην της παράταξης του Πατούλη και της Χ.Α ψήφισαν κατά της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) .

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τα κόμματα που τις στηρίζουν πρέπει τώρα να αποδείξουν πως το όχι στη ΜΠΕ δεν ήταν για τα μάτια του κόσμου.

Διαθέτουν μηχανισμούς , έχουν  νομικές υπηρεσίες και δικηγόρους , έχουν προσβάσεις σε μελέτες , έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφύγουν στο ΣτΕ και  στα ευρωπαϊκά δικαστήρια .

Δεν γίνεται  να μπορεί να προσφύγει το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και να μη μπορούν να το κάνουν κόμματα εξουσίας και μεγάλες περιφερειακές παρατάξεις .

Αν δεν το κάνουν και περιοριστούν στο όχι στην ψηφοφορία στο Π/Σ θα είναι σαν να κοροϊδεύουν .

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου