Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ο καιρός γαρ εγγύς ! Έρχεται η απόφαση για τον νέο εναλλακτικό ΧΥΤΑ.

Σε λίγες μέρες ο ΕΔΣΝΑ και οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών και Περιβάλλοντος θα πρέπει να αποφασίσουν για το περίφημο εναλλακτικό σχέδιο ΧΥΤΑ αφού οι διαδικασίες κατασκευής νέων ΧΥΤΥ για την αντιμετώπιση των βραχυ-μεσοπρόθεσμων αναγκών δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και ο ΧΥΤΑ έχει σχεδόν γεμίσει.
Οι μεγάλες και άσκοπες καθυστερήσεις που προκλήθηκαν με την περίφημη μελέτη των ανενεργών λατομείων οδήγησαν τα πράγματα σε οριακό πλέον σημείο.
Οι νέοι ΧΥΤΥ -που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το πού θα γίνουν - θα χρειαστούν  από 3 έως 5 χρόνια για να κατασκευαστούν και ο ΧΥΤΑ Φυλής θα έχει γεμίσει σε λιγότερο από ένα χρόνο.
Εμείς εδώ και 3 χρόνια φωνάζαμε πως οδηγούμαστε σε τρομερό αδιέξοδο , αλλά οι αρμόδιοι δεν μας άκουγαν.
Τώρα λοιπόν που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και όλοι πλέον αναγνωρίζουν πως υπάρχει ο κίνδυνος είναι ante portas ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούν πιο δυνατά οι λομπίστες των σκουπιδιών.

Οι άνθρωποι που σχετίζονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον ΕΔΣΝΑ -παρασκηνιακά πάντα- προτείνουν να γίνει ΝΕΑ χωματερή στην Φυλή στην περιοχή της Γ Φάσης για να αποφευχθεί το ατύχημα της κρίσης των σκουπιδιών.
Υπόσχονται πως η δουλειά μπορεί να γίνει στα γρήγορα και με τις μικρότερες κοινωνικές αντιδράσεις γιατί οι δημοτικοί άρχοντες στην Φυλή θα “βοηθήσουν” με τον τρόπο που γνωρίζουν καλά τόσα χρόνια.
Ο ανεκδιήγητος δήμαρχος της Φυλής υπόσχεται πως αν γίνει νέα χωματερή στην Φυλή δεν πρόκειται να ανοίξει μύτη.
Αφού κορόιδεψε για 3 χρόνια κανονικά τους ανθρώπους στον δήμο του πως θα αποκαταστήσει τάχα την χωματερή και θα την κάνει πάρκο με πουλάκια και ψαράκια όπως στο ΤΕΛ ΑΒΙΒ, τώρα εργάζεται παρασκηνιακά για να γίνει και νέα χωματερή στην Φυλή. Φυσικά ούτε λόγος για να συζητήσει το θέμα της νέας χωματερής στο δημοτικό συμβούλιο.
Πιστεύει και αυτός και κάτι άλλοι παράγοντες του ΕΔΣΝΑ πως η “δουλειά” με την νέα χωματερή στην Φυλή θα γίνει από την κυβέρνηση και οι ίδιοι δεν θα χρειαστεί να εκτεθούν ψηφίζοντας στην Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ.
Στο παιχνίδι έχουν μπει και κάτι άλλα πουλάκια του “δημοσιογραφικού” και του “συνδικαλιστικού” χώρου που έχουν αναλάβει την βρώμικη δουλειά να συκοφαντούν και να υπονομεύουν όσους αντιδρούν στην νέα χωματερή στην Φυλή.
Ο φόβος τους είναι μήπως αυτοί που αντιδρούν επηρεάσουν τους αρμόδιους και γίνει η “στραβή”. Η “στραβή” για αυτούς είναι, να μην γίνει ο νέος ΧΥΤΑ στην Φυλή.
Κάποιοι πονηροί από αυτούς δεν διστάζουν να υποστηρίξουν και κινήματα από περιοχές της ανατολικής Αττικής γιατί πιστεύουν πως με την ανάπτυξη των “εκτός Φυλής κινημάτων” ενισχύεται η λύση της Φυλής.
Για αυτόν τον λόγο στηρίζουν τα εκτός Φυλής κινήματα και πολεμούν με κάθε τρόπο το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Το ερώτημα είναι θα τα καταφέρουν και αυτή την φορά όπως τα έχουν καταφέρει και άλλες φορές στο παρελθόν;
Αυτό θα εξαρτηθεί και από εμάς .
Οι 3.000 άνθρωποι που υπέγραψαν στο κείμενο του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και ζητούν να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ της Φυλής έδειξαν πως κανένας Παππούς και κανείς άλλος σκουπιδο-παράγοντας  δεν έχει τους ανθρώπους στην τσέπη του .
Αν νομίζουν πως τους έχουν τους ανθρώπους στην τσέπη τους ας τολμήσουν να πάνε στα ίσια στον ΕΔΣΝΑ και να ψηφίσουν για να γίνει νέα χωματερή στην Φυλή.
Δεν τολμούν και δεν θα το κάνουν. Ελπίζουν μόνο να δουλέψει καλά το παρασκήνιο και να την κάνει την βρωμοδουλειά η κυβέρνηση .
Σε λίγες μέρες λοιπόν θα ξέρουμε τι θα αποφασιστεί.
Το τι θα γίνει, είναι άλλου λαού ευαγγέλιο.
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου